Гамбір: рецепт листкового коржика

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Гамбір - це свого роду листкове тісто, дуже популярне на Сході. Рецепт тіста для листкових коржів дуже простий, а якщо в нього при замісі додати дріжджі, то можна випікати булочки з різними начинками!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Пшеничне борошно2 склянки
Молоко100 мл
Сільдрібка
Вода100 мл
Рослинна олія25 мл
Вершкове масло100 г
Додати в список покупок

Як приготувати гамбір: рецепт

  1. У миску просіваємо борошно, додаємо дрібку солі. Поступово підливаючи рідину, замішуємо м’яке, еластичне тісто, що  не прилипає до рук. Накриваємо плівкою і залишаємо тісто «відпочити» на 20-30 хвилин.
  2. Тим часом розтоплюємо вершкове масло і додаємо 1-2 столові ложки рослинної олії, даємо охолонути.
  3. Тісто ділимо на кульки, кожну розгортаємо в максимально тонкий корж. Пензликом рясно змащуємо поверхню коржів маслом.
  4. Промазані маслом коржі щільно загортаємо в рулет, обертаємо один кінець рулету навколо себе. Накриваємо тісто плівкою і ставимо в холодильник на 5-10 хвилин, щоб масло застигло.
  5. Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо в коржик завтовшки 4-5 мм. Викладаємо корж на розігріту суху пательню і смажимо з двох сторін на невеликому вогні до золотистого кольору.
  6. Готові слойки з двох сторін змащуємо розтопленим маслом і подаємо гарячими.

Читайте також: Часниковий хумус з білої квасолі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму