Торт Париж-Брест

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиФранцузька кухняДень народження
Париж-Брест - це чудовий торт у формі колеса з двома видами тіста і заварним кремом. Придумали його в 1891 році на честь святкування велогонки Париж-Брест, яку проводять до сих пір раз в чотири роки. Торт Париж-Брест особливо сподобається любителям заварних тістечок
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершки 30-33%650 мл
Цукор (пісок)50 г
Кукурудзяний крохмаль30 г
Пшеничне борошно120 г
Фундук (лісний горіх)15 г
Кешью15 г
Цукрова пудра37 г
Яєчний жовток2 шт
Ванільна есенція1 ч.л
Вершкове масло60 г
Яйце куряче3 шт
Мигдаль25 г
Мигдальні пластівці (пелюстки)5 г
Додати в список покупок

Торт Париж-Брест — покроковий рецепт

Готуємо заварний крем

  1. У сотейнику нагріваємо вершки на середньому вогні майже до кипіння. Знімаємо з вогню і відставляємо. Збиваємо міксером яєчні жовтки з цукром і ванільною есенцією (або з 15 г ванільного цукру) до густої консистенції.
  2. До жовтків додаємо крохмаль і перемішуємо. Відміряємо 1/3 вершків і вливаємо, постійно збиваючи. Додаємо решту вершків, не перестаючи збивати, поки суміш не стане однорідною
  3. Обполіскуємо сотейник і виливаємо вершкову суміш туди. Готуємо крем на дуже слабкому вогні, постійно збиваючи вінчиком, поки соус не загусне.

Переливаємо заварний крем в іншу миску і накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона лежала на кремі — це потрібно для того, щоб на ньому не з’явилася плівка. Залишаємо охолонути при кімнатній температурі.

Готуємо заварне тісто

Розігріваємо духовку до 200 ° С. Воду (180 мл) і солоне вершкове масло доводимо до кипіння в сотейнику на середньому вогні. Знімаємо суміш і всипаємо туди борошно. Добре мішаємо лопаткою, поки суміш не стане однорідною, ставимо назад на вогонь і помішуємо ще 2-3 хвилини — суміш повинна відставати від стінок. Відставляємо тісто і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

У тісто по одному вбиваємо яйця, після кожного тісто гарненько вимішуємо – це важливо. Перекладаємо готове тісто в кондитерський мішок з насадкою не менш 1 см

Формуємо торт

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо тісто в формі кільця. Зверху посипаємо пластівцями посмажених горіхів.

Для того, щоб кільце вийшло рівним, можна взяти круглу форму для випічки. Після формування її потрібно прибрати

Випікаємо торт Париж-Брест

Ставимо торт в духовку на 35 хвилин при температурі 200 ° С, після цього зменшуємо температуру до 180 ° С і випікаємо ще 15-20 хвилин — торт повинен стати пишним і золотистим. Виймаємо десерт і даємо йому повністю охолонути.

Начиняємо торт

Гострим ножем розрізаємо кільце навпіл по горизонталі і накладаємо в отримані порожнечі заварний крем. У мисці збиваємо вершки і цукрову пудру по піків, викладаємо крем в кондитерський мішок і видавлюємо поверх заварного крему. Зверху посипаємо залишками горішків і закриваємо другою половинкою. Повинен вийде торт, схожий на велосипедне колесо.

Торт Париж-Брест готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини
Швидкі десерти на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік