Корисні чіпси з фруктів і овочів: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Закуски
Корисні чіпси з фруктів і овочів - смачна ідея для вашого перекусу. Пропонуємо топ-5 рецептів снеків з моркви, яблук, бананів, кабачків, баклажанів, груш.
Зберегти в кулінарну книгу

Чіпси з моркви та яблук

  1. Моркву та яблуко нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно 7 мм
  2. Вирізаємо серединку і викладаємо чіпси на застелений пергаментом деко
  3. Посипаємо яблука корицею, а моркву скроплюємо оливковою олією і посипаємо крохмалем
  4. Ставимо чіпси в розігріту до 85 ° С духовку на 2 години.

Дивіться відео рецепт приготування чіпсів тут.

Бананові чіпси

  1. Нагріваємо духовку до 80-95 º C. Низька температура не запече, а скоріше висушить банани.
  2. Застеляємо пергаментним папером.
  3. Очищаємо, нарізаємо банани на тонкі кружальця.

Кружечки повинні однакової товщини. Так вони краще пропечуться.

4. Викладаємо бананові кружечки на деко.
5. Збризгуємо банани свіжовичавленим лимонним соком. Це необхідно для того, щоб вони зберегли свій апетитний зовнішній вигляд і не почорніли.
6. Відправляємо деко з чіпсами в духовку. Готуємо чіпси протягом години-півтори.
7. Через годину перевіряємо ступінь їх готовності і, якщо вони ще не готові, то продовжуємо випікати.
8. Час приготування може змінюватися в залежності від товщини кружечків. Даємо чіпсам охолонути. Чіпси затвердіють, коли охолонуть.

Чіпси з кабачків

Кабачки нарізаємо тонкими кружальцями, обсипаємо спеціями і прянощами, викладаємо на деко і сушимо в попередньо розігрітій до 50 ° С духовці 7-8 годин.

Відео рецепт приготування чіпсів з кабачків дивіться тут.

Чіпси з баклажанів

  1. Баклажани нарізаємо тонкими скибочками (товщина 5-8 мм), викладаємо на пергаментний папір і посипаємо сіллю. Залишаємо на 60 хвилин
  2. Промокаємо баклажани паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. У мисці змішуємо рослинне масло, перець, роздавлений часник. Поливаємо невеликою кількістю цієї суміші баклажанні скибочки й акуратно перемішуємо, щоб масло покрило їх з усіх боків.

Продовження рецепта читайте тут

Чіпси з груш

Інгредієнти:

  • Груші – 3 шт.;
  • Коричневий цукор – 100 г;
  • Сік 1,5 лимона.
  1. Вимиваємо фрукти, акуратно видаляємо плодоніжки і верхівки.
  2. Нарізаємо груші тоненькими скибочками (товщиною менше 3 мм). Кісточки, серцевину і шкірку видаляти не треба.
  3. Додаємо сік лимона в миску і розбавляємо його невеликою кількістю води.
  4. Опускаємо скибочки фруктів в отриману суміш. Це необхідно для того, щоб вони зберегли свій апетитний зовнішній вигляд і не почорніли.
  5. Беремо невелику каструлю і змішуємо в ній 200 мл води з коричневим цукром.
  6. Доводимо цю солодку суміш до кипіння, варимо 5-7 хвилин на повільному вогні, поки вона не почне густіти і не стане по консистенції нагадувати сироп.
  7. Додаємо в сироп скибочки груші і доводимо до кипіння.
  8. Застеляємо деко пекарським пергаментом.
  9. Шумівкою акуратно викладаємо часточки фруктів в один шар і ставимо випікатися в розігріту духовку на три години при температурі 100 ° С.
  10. Скибочки необхідно перевернути на іншу сторону через 1,5 години після початку запікання.

Як переконатися в тому, що чіпси готові? Візьміть один шматочок, розламайте його – він повинен бути хрустким.

 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Гаспачо з авокадо
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо