Різдвяний кекс у мультиварці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Різдво 2018
Традиційний різдвяний кекс, ароматний, м'який і просочений пряним сиропом, можна приготувати в звичайній мультиварці.
Зберегти в кулінарну книгу

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 250 г
Масло вершкове – 200 г
Цукор коричневий (80 г збиваємо з маслом, 35 ​​г розтираємо з мигдалем) – 115 г
Яйце куряче – 4 шт.
Сухофрукти (родзинки, вишня, журавлина, чорнослив, фініки, цукати) – 600 г
Алкоголь – 1 ск.
Мигдаль (мигдальні пелюстки) – 50 г
Розпушувач тіста – 2 ч.л.
Кориця (мелена) – 1 ч.л.
Кардамон – 1/2 ч.л.
Горіх мускатний – 1/4 ч.л.
Гвоздика (мелена) – 1/4 ч.л.
Цедра апельсина – 2 ч.л.

Як приготувати різдвяний кекс в мультиварці

1. Промиваємо сухофрукти, подрібнюємо більші до розміру родзинок, кладемо в банку і заливаємо їх склянкою будь-якого міцного алкоголю. Ставимо в холодильник на 1-6 днів, періодично перегортаємо банку, щоб все рівномірно просочилося.

2. Перемелюємо мигдаль і 35 г цукру в кавомолці або розтираємо в ступці.

3. Просіюємо борошно з розпушувачем, додаємо корицю, кардамон, мускатний горіх і гвоздику. Додаємо 4 ложки отриманої суміші до сухофруктів і перемішуємо.

4. Збиваємо вершкове масло, поки воно не стане пишним і не збільшиться в розмірі. Потім вбиваємо яйця по одному.

5. Додаємо до збитого масла борошняну і мигдалеву суміш, цедру апельсина. Додаємо сухофрукти, все добре перемішуємо.

6. Змащуємо чашу мультиварки маслом і викладаємо туди тісто. Готуємо на потужності 850 Ватт. У режимі “Випічка” готуємо 1 годину 50 хвилин, потім перевертаємо і печемо ще 30 хвилин.

7. Щоб перевірити, чи готовий кекс, протикаємо його дерев’яною паличкою. Якщо вона залишається сухою, тісто добре пропеклося.

8. Готуємо сироп: змішуємо 2 столові ложки алкоголю з 2 столовими ложками цукру і прогріваємо, поки цукор повністю не розчиниться. Робимо в кексі проколи і просочуємо його сиропом. Чекаємо, поки він охолоне.

9. Кекс, що повністю охолов, загортаємо в пекарській папір, фольгу і харчову плівку і ставимо в холодильник на 1-2 місяці.

Читайте також: Паска в хлібопічці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Морс із журавлини в мультиварці
Гречка з грибами та свининою у мультиварці
Макарони з соусом Болоньєзе в мультиварці
Макарони по-флотськи в мультиварці
Стромболі з грибами в мультиварці
Овочеве рагу в мультиварці
Розсипчастий рис у мультиварці
Кефір у мультиварці
Кролик у гірчичному соусі в мультиварці
Броколі на пару в мультиварці
Лосось з цукіні у вершковому соусі в мультиварці
Гриби зі сметаною в мультиварці
Форель на пару в мультиварці
Курячий сальтисон у мультиварці
Варені яйця в мультиварці: 3 способи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею