Приготування Тірамісу
- Заварюємо міцний еспрессо і залишаємо, щоб охолонув.
- Відокремлюємо білки від жовтків, білки прибираємо в холодильник – вони знадобляться пізніше.
- До жовтків додаємо цукор і збиваємо, поки маса не побіліє.
- Додаємо маскарпоне і перемішуємо до однорідного стану. Якщо перемішуєте міксером, то робіть це на невеликій швидкості.
- Білки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків 3-7 хвилин.
- Викладаємо збиті білки в масу з жовтками і маскарпоне і за допомогою лопатки перемішуємо крем круговими рухами від низу до верху, піднімаючи його з дна посуду наверх.
ГОТУЄМО З НАМИ
Тірамісу від Вінченцо Барба
Крем Тірамісу готовий!
Збираємо десерт
Каву наливаємо в посудину, куди поміститися паличка Савоярді. Додаємо в каву коньяк і перемішуємо. Вмочаємо кожну паличку в каву та викладаємо в скляну тарілку з глибоким дном, відмінно підійде гусятница.
Тірамісу можна зробити порційно в склянках або маленьких тарілках
Зверху на печиво викладаємо половину крему, потім ще шар просоченого Савоярді. Зверху знову викладаємо крем, який залишився, розрівнюємо його і ховаємо в холодильник на 12 годин.