Торт Рафаелло
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 500 мл;;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
- кокосова стружка – 80 г;
- вершкове масло – 200 г;
- вафельні коржі – 4 шт.;
- мигдаль – 70 г;
- білий шоколад – 150 г.
Спосіб приготування
У сотейнику змішуємо яйця, звичайний і ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і молоко до однорідності. Ставимо суміш на сильний вогонь, а коли від крему піде пар, зменшуємо вогонь до слабкого. Варимо, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. У гарячий крем додаємо кокосову стружку й охолоджуємо. Збиваємо охолоджений крем із 150 г розм’якшеного вершкового масла. З мигдалю знімаємо шкірку та кришимо його ножем. Готові вафельні коржі подрібнюємо в блендері або за допомогою качалки. Шоколад разом з вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Рідкий шоколад змішуємо з горіховою та вафельною крихтами. Форму з бортиками застилаємо харчовою плівкою і викладаємо на дно половину горіхово-вафельної основи. Гарненько утрамбовуємо, а зверху викладаємо весь крем. Останнім буде шар крихти. Відправляємо торт у холодильник на кілька годин, а коли він застигне, викладаємо торт Рафаелло на велике блюдо: для цього достатньо перевернути форму на нього догори дном і прибрати плівку.
Торт Снікерс
Інгредієнти:
- борошно – 350 г ;
- варене згущене молоко – 800 г;
- какао-порошок – 30 г;
- вершкове масло – 200 г;
- цукор – 400 г;
- яйця – 3 шт.;
- кефір – 400 мл;
- ванільний цукор – 2 ч. л.
- арахісова паста – 200 г
- мед – 50 г;
- молочний шоколад – 400 г.
Спосіб приготування
Розігріваємо духовку до температури 180 ° C. Вистилаємо пергаментним папером і змащуємо олією дві форми діаметром 24 см. Готуємо борошняну суміш: просіюємо 350 г борошна і 30 г какао-порошка, додаємо 2 чайні ложки розпушувача. У миску міксера відправляємо 200 г вершкового масла, збиваємо добіла. Не припиняючи збивати, в два прийоми додаємо 400 г цукру. Продовження рецепта тут.
Торт-рулет Баунті
Інгредієнти:
- печиво – 200 г;
- вода – 100 мл;
- цукор – 20-100 г (у залежності від печива);
- какао – 2 ст. л.;
- кокосова стружка – 80 г;
- розм’якшене вершкове масло – 80 г;
- цукрова пудра – 60 г.
Спосіб приготування
Печиво подрібнюємо в крихту, змішуємо з какао. У гарячій воді розчиняємо цукор, охолоджуємо. Потроху додаємо воду в печиво і перемішуємо, поки не вийде в’язке тісто. Кокосову стружку змішуємо з маслом і пудрою. Масу із печива розгортаємо на харчовій плівці в прямокутник (не дуже товстий), зверху кладемо кокосову масу, звертаємо рулетом і кладемо в морозилку на годину. Застиглий торт-рулет ріжимо гострим ножем.
ГОТУЄМО З НАМИ
Торт Спартак: рецепти зі сметанним і заварним кремом