Меню на Старий Новий рік

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Старий Новий рік 2019
Новорічні свята одні із найяскравіших у році, а тому вдвічі приємніше знову сісти за святковий стіл і зустріти прихід Нового року за старим, юліанським, календарем. А святковий настрій допоможуть створити старі новорічні кінофільми та меню, яке Smachno.ua спеціально приготував з цієї нагоди
Зберегти в кулінарну книгу

Яйця «Новорічний сюрприз для Сєбєйкіних»

З кінофільму «Старий Новий рік»

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Шинка – 120 г
  • Зелена цибуля – 20 г
  • Сметана – 150 г
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Хрін (корінь) – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Круто зварені яйця очищуємо, розрізаємо навпіл і виймаємо жовтки.
  2. Шинку та зелену цибулю дрібно нарізаємо, додаємо рубані жовтки, трохи сметани, сіль і все добре перемішуємо. Цією начинкою наповнюємо половинки яєць.
  3. На блюдо викладаємо тонкі скибочки огірка, а на них фаршировані половинки яєць.
  4. Хрін натираємо на дрібній тертці, змішуємо зі сметаною, трохи солимо та заливаємо яйця.

Салат «Шлях до серця Жені Лукашина»

За рецептом Наді Шевельової з кінофільму «Іронія долі, або З легким паром!»

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Ковбаса Лікарська (або варена) – 250 г
  • Солоні огірки- 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко свіже – 0,5 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
  • Зелений горошок (консервований) -250 г
  • Майонез – 250 г
  • Сіль – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Відварюємо картоплю (у шкірці), моркву та яйця. Нарізаємо дрібними кубиками огірки, цибулю, ковбасу, очищене від шкірки яблуко і змішуємо з зеленим горошком (без соку).
  2. Готові картоплю, моркву і яйця очищуємо, нарізаємо дрібними кубиками та додаємо до решти інгредієнтів.
  3. Салат добре перемішуємо, заправляємо майонезом, викладаємо в салатник і подаємо.

Заливний сом «Прощавай, Іполит»

За рецептом Наді Шевельової з кінофільму «Іронія долі, або З легким паром!»

Інгредієнти:

  • Сом – 400 г
  • Коріння (морква, петрушка) – 100 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Желатин – 10 г
  • Лимон – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Сома відварюємо цілим шматком з додаванням солі, перцю, цибулі, моркви та кореня петрушки, охолоджуємо та нарізаємо скибочками. Викладаємо шматки риби на блюдо так, щоб між ними залишалися проміжки та прикрашаємо тонкими кільцями лимона, зеленню і вареними овочами.
  2. Бульйон розмішуємо з розмоченим в холодній воді желатином, доводимо до кипіння і охолоджуємо. Заливаємо рибу невеликою кількістю охолодженого желе, щоб воно приліпилося до риби, і ставимо на холод.
  3. Застиглу рибу знову заливаємо желе та ставимо на холод. До готової рибі подаємо хрін з оцтом.

На рибу можна покласти ракові шийки

Салат «З новим щастям, Галю!»

З кінофільму «Іронія долі, або З легким паром!»

Інгредієнти:

  • Краби (консервовані) – 150 г
  • Рис (варений) – 1 ст. л.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Консервована кукурудза – 150 г
  • Майонез – 250 г
  • Пекінська капуста – 450 г
  • Сіль – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Капусту шаткуємо та змішуємо з кукурудзою (без соку), рисом, дрібно нарізаними яйцями і крабами.
  2. Заправляємо салат майонезом, солимо, викладаємо в салатник і подаємо.

Гусак з рисом і родзинками «Новорічна мрія»

За рецептом кілера-гурмана з кінофільму «Операція «З Новим роком!»

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Рис – 2,5 склянки
  • Родзинки – 1,5 склянки
  • Гірчиця – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Суміш спецій – за смаком
  • Вино (будь-якої марки, з гірчинкою) – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Замочуємо рис у вині на 2 години. Потім відварюємо його практично до готовності, трохи солимо та змішуємо з промитими родзинками.
  2. Підготовлену тушку гусака змащуємо сіллю, гірчицею, спеціями, майонезом і залишаємо на годину. Потім заповнюємо внутрішню порожнину гусака рисом з родзинками, зашиваємо товстою ниткою, кладемо птицю в гусятницю і запікаємо в розігрітій до 180 С духовці до готовності, періодично поливаючи птаха жиром, який витоплюється.
  3. Готового гусака розрізаємо на порційні шматочки, видаливши нитку та вийнявши рис. Рис викладаємо на тарілку, на нього кладемо гусака та подаємо.

Горілка «Інь-Ян»

За рецептом Андрія Епштейна з кінофільму «Операція «З Новим роком!»

Інгредієнти:

  • Горілка – 100 г
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 15 г

 

Спосіб приготування

  1. Апельсин нарізаємо кільцями разом зі шкіркою і підсмажуємо з двох сторін на пательні (без олії).
  2. Шматочок лимона кладемо в чашку, заливаємо невеликою кількістю окропу, накриваємо і даємо трохи настоятися. Потім лимон виймаємо, окріп зливаємо, а в чашку наливаємо горілку.

Торт «Подарунок бізнесмена»

З кінофільму «Операція «З Новим роком!»

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Цукор ванільний – за смаком
  • Сухарі мелені – за смаком

 

Для помадки:

  • Молоко – 0,5 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – за смаком
  • Вершкове масло – 1 ч. л.

 

Для прикрашення:

  • Апельсини – 2 шт.
  • Персики – 2 шт.
  • Банани – 5 шт.
  • Горіхи – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Відокремлюємо білки від жовтків і розтираємо жовтки до білого з 3/4 склянки цукру. Потім додаємо ванільний цукор, сметану, борошно і добре перемішуємо.
  2. Окремо збиваємо в міцну піну яєчні білки, поступово додаючи цукор, що залишився.
  3. Збиті білки потроху вводимо в жовткову масу і все перемішуємо згори донизу.
  4. Форму для торта змащуємо маслом, посипаємо меленими сухарями, обережно перекладаємо в неї тісто і випікаємо в нежаркій духовці близько півгодини.
  5. Для помадки доводимо до кипіння молоко, додаємо в нього цукор, ванілін і варимо на слабкому вогні доти, доки крапля киплячої помадки, кинута в стакан, не буде осідати на дно. У гарячу помадку додаємо вершкове масло та перемішуємо.
  6. Готовий торт зверху прикрашаємо горіхами та змащуємо помадкою, стінки прикрашаємо скибочками апельсинів і персиків. Викладаємо торт на блюдо, навколо кладемо очищені від шкірки банани.

ГОТУЄМО З НАМИ
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік

Більше рецептів читайте тут: Старий Новий рік 2019

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік