Що приготувати на день народження: святковий фуршет

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Що приготувати на день народження на роботу і як влаштувати ідеальний святковий фуршет, читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу

Фаршировані помідори

Складові

  • Помідори – 6 шт.
  • Сардини в олії – 250 г
  • Майонез – 100 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Рослинна олія – за смаком
  • Петрушка – декілька гілочок
  • Перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Помідори добре вимиваємо і видаляємо м’якоть. Сардини ретельно розминаємо і додаємо олію так, щоб вийшов пінистий крем.

Додаємо майонез, перець, сіль і трохи лимонного соку.

Розігріваємо духовку. Помідори викладаємо на деко і випікаємо в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею прикрашаємо зеленню петрушки.

Канапе з  креветками

Складові

  • Креветки (відварені, порізані) – 0, 5 склянки
  • Кремовий сир (розм’якшений) – 3 ст. ложки
  • Соус Чілі – 1 ст. ложка
  • Хрін в оцеті – 1 ч. ложка
  • Тости – 6 шт.
  • Креветки маленькі – 24 шт.
  • Петрушка – 24 гілочки

Спосіб приготування:

Змішуємо нарізані креветки, сир, соус Чилі, сіль і перець. Добре перемішуємо. Намазуємо суміш на тости і розрізаємо їх на трикутники. Прикрашаємо цілими креветками і листочками петрушки.

Галети з кабачка з сиром

Складові

  • Кабачок – 1 шт.
  • Сир Чеддер – 300 г
  • Борошно – 200 г
  • Соняшникова олія – 0,5 склянки
  • Спеції – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Кабачок нарізаємо на кружечки. Борошно змішуємо з сіллю і спеціями (за бажанням), обвалюємо у ньому кабачкові кружечки.

У великій пательні розігріваємо олію і обсмажуємо в ній кабачок.

Дрібно нарізаємо зелень і натираємо на дрібній тертці сир (або просто нарізаємо його тонкими пластинками). Кабачок обсмажуємо з одного боку і перевертаємо на інший. У процесі смаження обсмажену сторону посипаємо спочатку зеленню, а потім сиром.

Коли сир розплавиться, виймаємо кабачок з пательні і викладаємо на блюдо.

Копчений лосось з мідіями і яблуком

Складові

  • Яблуко – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сік половини лимона
  • Копчений лосось – 225 г
  • Консервовані мідії – 1 склянка
  • Перець чорный мелений – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Зелена цибуля (подрібнена) – 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

Яблуко миємо й нарізаємо на шматочки. При цьому видаляємо у нього серцевину. Викладаємо скибочки яблука в окремий посуд, заливаємо водою, лимонним соком і залишаємо настоятися протягом 1 хвилини. Потім воду зливаємо, а яблука просушуємо.

На тарілку викладаємо упереміш скибочки яблук, лосося і мідії. Посипаємо перцем і зеленою цибулею. Збризгуємо рослинною олією.

Картопляний пиріг

Складові

  • Картопляне пюре  – 720 г
  • Борошно – 360 г
  • Сухі дріжджі – 8,4 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Топлене масло – 1 чашка
  • Капустяний фарш  – 500 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Свежі гриби (печериці або білі) – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинна олія– 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

Дріжджі розводимо водою кімнатної температури так, щоб вона їх покрила, і залишаємо до тих пір, поки вони не розчиняться.

У мисці змішуємо тепле картопляне пюре, яйця, борошно, топлене масло, обережно вливаємо туди дріжджі і добре вимішуємо.

Гриби і цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії. Після змішуємо їх з капустяним фаршем, додаємо сіль, перець і перемішуємо.

Тісто розділяємо на дві частини і формуємо у вигляді коржів. Форму для випічки (або лист) вистилаємо пергаментом і викладаємо на нього один корж. Потім викладаємо шар фаршу і накриваємо його зверху другим коржем. Ставимо форму в духовку і запікаємо до утворення рум’яної скоринки.

Грудка індички “Святкова”

Складові

  • Грудка індички без кісток і шкіри – 1 шт.
  • Хліб з борошна грубого помелу (нарізаний кубиками) – 3 склянки
  • Курячий бульйон – 2 склянки
  • Фарш з потрухів індички – 1 стакан
  • Несолодкий йогурт 125 г
  • Ріпчаста цибуля (нарізана) – 1 шт.
  • Мигдаль (подрібнений) – 3 ст. ложки
  • Зелень петрушки (рубана) – 1 ст. ложка
  • Шавлія – щіпка
  • Чебрець – щіпка
  • Паприка – щіпка
  • Гвоздика – щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Спосіб приготування:

У маленькому посуді заливаємо бульйоном хліб і даємо рідині вбратися протягом 5 хвилин. Потім відкидаємо хліб на друшляк і перекладаємо його у великий посуд. Додаємо фарш з потрухів, йогурт, цибулю, мигдаль, петрушку і спеції.

Робимо надріз по всій довжині грудки індички, заповнюємо її фаршем. що вийшов, і перев’язуємо ниткою. Кладемо в дрібну каструлю і заливаємо бульйоном. Накриваємо кришкою.

Духовку розігріваємо до температури 205 С і запікаємо в ній індичку протягом 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 175 С і готуємо ще протягом години, постійно поливаючи соком. Готову індичку викладаємо на красиве блюдо і подаємо.

Млинці з овочами

Складові

  • Борошно – 70 г
  • Молоко – 140 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Кокосова стружка (підсмажена) – 30 г
  • Овочева суміш (консервована) – 200 г
  • Салат – 80 г
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

З’єднуємо борошно, молоко, яйця, кокосову стружку, добре перемішуємо і додаємо за смаком сіль. Випікаємо чотири млинця і ставимо їх в теплу духовку.

Шаткуємо салат і викладаємо його на млинці. Зверху викладаємо овочеву суміш, згортаємо млинці рулетиками, нарізаємо шматочками і закріплюємо шпажками.

Зелений салат

Складові

  • Зелений салат – 2-3 листика
  • Зелена цибуля (різана) – 1 ст. ложка
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Зелень петрушки (різана) – 1 ст. ложка
  • Зелень кропу (ррізана) – 1 ст. ложка
  • Сік лимона

Спосіб приготування:

Салат і огірок крупно нарізаємо, змішуємо з зеленою цибулею, огірком і зеленню. Заправляємо рослинною олією, скроплюємо соком лимона і перемішуємо.

Тістечко «Вишня з йогуртом»

Складові

  • Йогурт жирний – 250 г
  • Желатин (розпущений) – 2 ч. ложки
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки
  • Вишня (консервована з соком) – 200 г
  • Кориця – за смаком
  • Гвоздика – пара бруньок
  • Цукор – за смаком

Спосіб приготування:

Змішуємо йогурт, желатин і лимонний сік. Викладаємо у форму і ставимо в холодне місце на 60 хвилин до тих пір, поки желе не застигне.

Відварюємо вишню разом з соком, корицею і гвоздикою протягом 5 хвилин. Додаємо за смаком цукор. Готове тістечко поливаємо вишневим соусом, прикрашаємо вишнями і подаємо.

Десерт «Інь-Ян»

Складові

  • Полуниця – 0,5 кг
  • Білий шоколад– 50 г
  • Чорний шоколад – 50 г
  • Білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 25 г

Спосіб приготування:

Полуницю перебираємо і промиваємо. Білки збиваємо з цукровою пудрою в міцну піну.

Розтоплюємо шоколад в двох різних каструльках на водяній бані і занурюємо в нього ягоди полуниці: частину в білий шоколад, а частину в чорний. Даємо шоколаду застигнути, і викладаємо ягоди на блюдо.

Прикрашаємо кожну ягідку білковою піною і подаємо до столу.

Слойки з ванільним кремом

Складові

  • Тісто листкове готове – 500 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Ваніль – 1 г
  • Молоко – 100 г
  • Вершкове масло – 50 г

Спосіб приготування:

Тісто розкладаємо і вирізаємо з нього кружечки. Потім відокремлюємо половину одержаних заготовок і за допомогою круглої виїмки вирізаємо у них серединку.

Збиваємо 1 яєчний білок і змащуємо ним краї у гуртків без серединки, а потім змащеною стороною приєднуємо до цілої заготовки.

Акуратно змащуємо поверхню жовтком так, щоб він не стікав по боках тістечка, потім викладаємо їх на деко і запікаємо в гарячій духовці до світло-коричневого кольору.

З’єднуємо яйця з цукром, молоком, вершковим маслом, ваніліном і добре збиваємо. Серединки готових тістечок заповнюємо кремом і подаємо до столу.

Читайте також: Закуски на день народження: 8 незвичних рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Меню на Масляну
Як приготувати смачні млинці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік