Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Напої
Урожай винограду, слив, яблук і груш - відмінний привід приготувати сидр і вино в домашніх умовах
Зберегти в кулінарну книгу

Вино з білого винограду

Чавимо виноград в емальованому відрі. Чавити потрібно руками або, як мінімум, товкачем. Ягоди необхідно м’яти до тих пір, поки не з’явиться багато соку. Прикриваємо ємність марлею і залишаємо приблизно на 5 днів у теплі, щоб отриманий сік заграв. Потрібно два рази в день перемішувати цю масу дерев’яною лопаткою. Продовження рецепта читайте вина тут.


Сидр з груш

  • Груші – 15 кг
  • Цукор – 60 грам на літр соку

Як приготувати грушевий сидр

  1. Груші бажано не мити, щоб в напій потрапили дріжджі, які знаходяться на поверхні фруктів. Можна протерти ганчіркою. Груші розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, кісточки і підгнилі частини.
  2. Груші переробляємо на сік будь-яким доступним способом: в м’ясорубці, а потім проціджуємо або в соковитискачці.
  3. Розливаємо сік в трилітрові банки та ставимо в темне місце з кімнатною температурою.
  4. Накриваємо сидр марлею, щоб в сусло на потрапили комахи.

Через 2-3 дні сік почне бродити: з’явиться піна і шипіння. Відразу додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на шийці гідрозатвор або гумову рукавичку з проколотим пальцем. Ставимо сидр в темне місце з кімнатною температурою. Чекаємо 7-10 днів, поки рукавичка не здується, або гідрозатвор не перестане виділяти газ.

Зливаємо напій з осаду в іншу чисту ємність. Пляшки для сидру добре промиваємо, на дно кожної кладемо по 10 грамів цукру на літр напою – це наситить молоде грушеве вино газом при вторинному бродінні. Сидр розливаємо по пляшках, залишивши 5-6 см від шийки порожніми. Герметично закриваємо напій пробками і ставимо на 10-14 днів в темне місце з кімнатною температурою. Раз на добу перевіряємо тиск газу.

Домашній сидр з груш готовий! Перед вживанням перенесіть сидр в холодильник або льох на 3-4 дні.


Яблучний сидр з медом

  • Яблука – 8 кг
  • Мед – 1.5 кг
  • Вода – 6 л

Як приготувати медовий сидр

  1. Яблука мити не потрібно. Розрізаємо їх на четвертинки і пперекладаємо у велику емальовану ємність.
  2. Готуємо медовий сироп: змішуємо 2 л води з 0,5 кг меду та заливаємо сиропом яблука.
  3. Накриваємо все марлею, ставимо гніт і прибираємо в прохолодне і темне місце на 35 днів.
  4. Після зливаємо напій в окрему банку, а яблука заливаємо ще раз сиропом з другої 2 літрів води та 0, 5 кг меду.
  5. Знову ставимо гніт і відправляємо в темне прохолодне місце на 35 днів.
  6. Зливаємо рідину і повторюємо все втретє.
  7. Змішуємо всі три злиті напою разом, накриваємо кришкою і ставимо в темне та прохолодне місце на 8-9 місяців.

Готовий напій проціджують, переливаємо в пляшки й залишаємо дозрівати на 30 днів. Такий сидр має дуже приємний медовий аромат і присмак, і, незважаючи на тривалий процес приготування, виходить більш м’яким і корисним, ніж сидр з цукром.


Домашнє вино зі слив

Складові:

  • Слива – 10 кг;
  • Вода – 1 л на кг м’якоті;
  • Цукор – 100-350 г на л соку

Секрети приготування смачного сливового вина

  • Для вина підходять сливи темних сортів.
  • Перед тим, як почати готувати вино, сливи повинні самі відпасти з гілки і полежати під сонцем 2-3 дні – так на поверхні слив буде більше бактерій і грибків, завдяки яким потім заграє сусло вина.
  • Сливи перед приготуванням не можна мити, потрібно лише протерти плоди сухою чистою ганчіркою. Це потрібно для того, щоб не змити ті ж грибки і бактерії.
  • Зіпсовані, підгнилі і запліснявілі сливи можна брати для вина. Навіть один гнилий фрукт може зіпсувати всю партію вина.

Як приготувати вино зі слив – рецепт

  1. У слив видаляємо кісточки, а м’якоть товчемо в пюре. Розбавляємо сливове пюре чистою холодною водою в пропорції 1: 1. Накриваємо ємність марлею і залишаємо масу на 2 дня в темному місці при кімнатній температурі.
  2. Масу помішувати чистої дерев’яною ложкою раз в 6-8 годин, обов’язково вмішуєчи в рідину верхній шар з шкірки і м’якоті.
  3. Через 48 годин на поверхні маси почнеться бродіння – бульбашки та піна. Проціджуємо сусло через дрібну сіточку або марлю так, щоб в соку не залишилося м’якоті. Переливаємо сливовий сік в посудину, де і буде бродити вино – це може бути великий скляний бутель.
  4. Додаємо цукор – його кількість залежить від того, наскільки солодкі сливи та вина, яке ви бажаєте отримати. Для сухого або напівсухого візьміть 100-250 грамів цукру на літр соку, для напівсолодкого і десертного вина – 300-350 г / л.
  5. Бажано вносити цукор частинами – половину відразу, а потім по чверті кожні 4-5 днів.
  6. Заповнюємо посудину для вина соком не більш, ніж на 3/4 об’єму, щоб було місце піні і вуглекислого газу.
  7. На шийку бутля встановлюємо гідрозатвор або гумову рукавичку з проколоті пальцем.
  8. Ставимо ємність в темне місце і залишаємо при температурі 18-26 ° C.
  9. Через 4-5 днів вносимо решту цукру – знімаємо гідрозатвор або рукавичку, зливаємо з допомогою трубочки трохи соку в іншу ємність так, щоб його кількість була в 2 рази менше цукру, що додається.
  10. Розводимо цукор з соком, виливаємо цей сироп назад в бутель і встановлюємо гідрозатвор на місце.
  11. Вино зі слив бродить близько 60 днів. Вино готове, коли водяний затвор перестав виділяти газ, а рукавичка здулася. На дні також повинен з’явиться щільний осад.

Зливаємо молоде вино з осаду в іншу ємність для дозрівання.

Тонкощі дозрівання вина зі слив тут

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашній майонез: рецепт приготування
Крем для торта зі згущеного молока
Яйце-пашот (фоторецепт)
Як приготувати твердий сир в домашніх умовах
Як правильно приготувати заморожених равликів?
Оладки від бабусі: 5 простих рецептів
5 простих способів приготування яйця-пашот
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
Як розморозити, почистити і посмажити рибу?
Як довго потрібно заварювати крем для торта Наполеон
Як зробити домашнє вино?
Тісто для домашньої італійської пасти
Риба фугу: небезпечне задоволення
Як стерилізувати банки: 6 найкращих способів
Як засушити базилік

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею