ТОП-10 святкових десертів до Дня Закоханих

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День Святого Валентина
Спеціально до Дня Святого Валентина Smachno.ua склав топ з десяти десертів, які зроблять ваші стосунки з коханими ще солодше
Зберегти в кулінарну книгу

Торт «Троянди для коханої»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйце (білок) – 8 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Масло вершкове – 600 г
  • Цукрова пудра – 5 ст.л.
  • Коньяк – 3 ст.л.
  • Варення-желе з червоної смородини – 3 ст.л.
  • Сироп з айви – 3 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Збиваємо білки з цукром в стійку круту піну, робимо на кальці 3 круглих коржа товщиною 1,5 см різної величини (великий, середній і маленький), перекладаємо на деко разом з папером і випікаємо в теплій духовці протягом 2 годин.
  2. Приблизно через 30-40 хвилин після початку випічки, коржі по всій поверхні наколюємо кінчиком тонкого гострого ножа, щоб вони не потріскалися. Готові коржі охолоджуємо і знімаємо папір.
  3. Розтираємо з цукром вершкове масло і збиваємо масу блендером. Ділимо отриманий крем на дві частини: одну підфарбовуємо желе з червоної смородини, а іншу – сиропом з айви.
  4. На велике плоске блюдо викладаємо найбільший корж і змащуємо всю його поверхню рожевим кремом. Зверху кладемо корж меншого розміру і змащуємо його ніжно-жовтим кремом. Найменший корж кладемо зверху і наносимо на нього рожевий крем. З жовтого крему робимо безліч дрібних трояндочок і оформляємо поверхню торта.
  5. «Сходинки» торта також прикрашаємо трояндочками з жовтого і рожевого крему.

 

Читайте також: Ідеї романтичної вечері на День Святого Валентина

Ананас в шоколадній глазурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Ананас свіжий (кільця) -10 шт.
  • Шоколад чорний – 180 г
  • Шоколад білий – 60 г
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор – 50 г
  • Яйце (жовток) – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Масло вершкове (несолоне) – 0,5 ст.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Вершки збиті – 75 г
  • Лікер – 5 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для крему в каструлі нагріваємо молоко і цукор.
  2. В окремому посуді збиваємо яєчні жовтки і кукурудзяний крохмаль. Розчиняємо в невеликій кількості молочної суміші.
  3. Доводимо до кипіння молоко, що залишилося, з цукром і вводимо у нього яєчну суміш. Варимо 1 хвилину, інтенсивно збиваючи. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, масло і збиваємо до кремоподібної маси. У суміш вводимо лікер і охолоджуємо. Після змішуємо крем зі збитими вершками.
  4. Викладаємо на пательню пергаментний папір і викладаємо на неї фрукти.
  5. На водяній бані розтоплюємо шоколад: окремо – чорний і білий. Вмочуємо фрукти наполовину в чорному шоколаді і викладаємо на пергамент. Виделкою робимо на їх поверхні зигзагоподібний візерунок з білого шоколаду.
  6. Ставимо ананас в холодильник до тих пір, поки шоколад не застигне. Готові фрукти поливаємо кремом і подаємо.

Солодощі з сухофруктів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Фініки – 100 г
  • Курага – 100 г
  • Мигдаль – 50 г
  • Кокос (стружка) – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Цукор – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У комбайні подрібнюємо всі інгредієнти до утворення зернистого тіста.
  2. Формуємо з нього невеликі кульки. Обвалюємо кульки в цукровій пудрі, охолоджуємо і подаємо.

Лимонний мусс

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Лимонний сік – 100 г
  • Цедра одного лимона
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Желатин – 20 г

Для сиропу:

  • Вино виноградне – 30 г
  • Цукор – 50 г
  • Вода – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цукор розчиняємо в двох склянках води, доводимо до кипіння і вводимо попередньо замочений і набряклий желатин і лимонну цедру, нашатковану тонкою соломкою.
  2. Суміш нагріваємо, безупинно помішуючи, доводимо до кипіння і додаємо лимонний сік. Вогонь виключаємо, суміш фільтруємо, ставимо на лід і збиваємо вінчиком до утворення густої однорідної маси. Отриману масу швидко розливаємо в формочки і ставимо в холодне місце для застигання.
  3. Для приготування сиропу виноградне вино змішуємо з водою і цукром, доводимо до кипіння і варимо до загустіння.
    Готовий мус поливаємо сиропом і подаємо.

Крем «Персикова ніжність»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Персики (консервовані) – 200 г
  • Вершки 20% – 160 г
  • Цукор – 80 г
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Желатин – 8 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Жовтки і частина цукру розтираємо, заливаємо гарячим молоком, прогріваємо до загустіння, додаємо розчинений желатин і охолоджуємо.
  2. Вершки збиваємо з цукром, що залишився, додаємо яєчно-молочну суміш і розтерті персики, перемішуємо, викладаємо в креманки і охолоджуємо. При подачі прикрашаємо шматочками персика.

Ванільне суфле

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 5 шт.
  • Молоко – 0,5 л
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Борошно – 60 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Ванілін – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. З’єднуємо цукор, борошно, вершкове масло і три жовтки. Добре розтираємо, ставимо на середній вогонь, вливаємо молоко, і, безперервно помішуючи вінчиком, доводимо до кипіння.
  2. Варимо 10-15 хвилин, додаємо ванілін, знімаємо з вогню і проціджуємо. Отриману масу, часто помішуючи, охолоджуємо майже повністю. Коли вона стане ледь теплою, вбиваємо в неї 2 жовтки і перемішуємо.
  3. Всі білки збиваємо в густу піну (вона повинна триматися на вінчику), додаємо 2 ч.л. цукрової пудри і знову збиваємо. Збиті білки обережно змішуємо з основною масою і злегка перемішуємо. Викладаємо суміш у форму для суфле, попередньо змащену маслом і злегка посипану борошном, ставимо в духовку, нагріту до середньої температури, і випікаємо 20-25 хвилин.
  4. Готове суфле виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо.

Груші у винному соусі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Груші – 6 шт.
  • Вино біле – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Масло – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини і видаляємо насіння. Розтоплюємо масло, додаємо цукрову пудру, перемішуємо і кладемо в цю суміш груші.
  2. Ставимо на слабкий вогонь, і коли груші злегка підрум’яняться, вливаємо вино. Тушкуємо ще кілька хвилин під кришкою, а коли груші стануть м’якими, знімаємо з вогню і вливаємо сметану.
  3. Через хвилину викладаємо груші на тарілку.

Апельсиновий десерт

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Бісквіт ванільний (готовий, нарізаний кубиками) – 1 ст.
  • Курага (крупно нарізана) – 80 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор – 50 г
  • Яйце (жовток) – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Масло вершкове (несолоне) – 0,5 ст.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Джем апельсиновий – 40 мл
  • Апельсин (часточки) – 90 мл
  • Вершки збиті – 0,5 ст.
  • Цедра апельсинова (терта) – 2 ч.л.
  • Мигдаль (підсмажений, рубаний) – 30 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для крему в каструлі нагріваємо молоко, додаємо 1 ч.л. апельсинової цедри і цукор.
  2. В окремому посуді збиваємо яєчні жовтки і кукурудзяний крохмаль. Розчиняємо в невеликій кількості молочної суміші.
  3. Доводимо до кипіння молоко, що залишилося з цукром і вводимо у нього яєчну суміш. Варимо 1 хвилину, інтенсивно збиваючи. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, масло і збиваємо до кремоподібної маси.
  4. У великий посуд викладаємо шарами: половину бісквіта, половину кураги і половину крему. Змащуємо джемом і робимо ще три шари (таких же).
  5. Зверху викладаємо апельсинові часточки (половину обсягу) і покриваємо їх вершками. Прикрашаємо десерт апельсинами, що залишилися, цедрою, мигдалем і охолоджуємо в холодильнику.

Заморожений йогурт

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Полуниця (консервована) – 1 ст.
  • Йогурт густий – 1 ст.
  • Цукор – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Лимонна цедра – за смаком
  • Лікер – 0,5 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення однорідної маси. Викладаємо в харчовий контейнер з щільною кришкою і ставимо в морозильну камеру.
  2. Тримаємо суміш в морозилці до тих пір, поки вона не стане зернистою. Потім суміш знову збиваємо до кремоподібного стану, ставимо в морозильну камеру і повністю заморожуємо.
  3. Перед подачею даємо суміші розм’якнути протягом 10 хвилин. Для більшої легкості її можна ще раз збити в кухонному комбайні.

Пудинг

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вершки жирні – 1 ст.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Рис – 0,25 ст.
  • Манго (консервоване, нарізане) – 400 мл
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Виноград (без кісточок) – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Рис відварюємо до готовності й охолоджуємо. Вершки збиваємо до кремоподібного стану.
  2. З’єднуємо вершки, манго, цукор, рис і перемішуємо.
  3. Розкладаємо пудинг по десертним вазочкам і прикрашаємо виноградом.

Читайте також: Що приготувати на романтичну вечерю: 3 варіанти меню

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Страви на вогнищі
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Що приготувати на Пасху
Чим фарбувати яйця
Імператорська пасха
Салат із редиски та огірка (фото)
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік