Торт «Троянди для коханої»
ІНГРЕДІЄНТИ
- Яйце (білок) – 8 шт.
- Цукор – 2 ст.
- Масло вершкове – 600 г
- Цукрова пудра – 5 ст.л.
- Коньяк – 3 ст.л.
- Варення-желе з червоної смородини – 3 ст.л.
- Сироп з айви – 3 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Збиваємо білки з цукром в стійку круту піну, робимо на кальці 3 круглих коржа товщиною 1,5 см різної величини (великий, середній і маленький), перекладаємо на деко разом з папером і випікаємо в теплій духовці протягом 2 годин.
- Приблизно через 30-40 хвилин після початку випічки, коржі по всій поверхні наколюємо кінчиком тонкого гострого ножа, щоб вони не потріскалися. Готові коржі охолоджуємо і знімаємо папір.
- Розтираємо з цукром вершкове масло і збиваємо масу блендером. Ділимо отриманий крем на дві частини: одну підфарбовуємо желе з червоної смородини, а іншу – сиропом з айви.
- На велике плоске блюдо викладаємо найбільший корж і змащуємо всю його поверхню рожевим кремом. Зверху кладемо корж меншого розміру і змащуємо його ніжно-жовтим кремом. Найменший корж кладемо зверху і наносимо на нього рожевий крем. З жовтого крему робимо безліч дрібних трояндочок і оформляємо поверхню торта.
- «Сходинки» торта також прикрашаємо трояндочками з жовтого і рожевого крему.
Читайте також: Ідеї романтичної вечері на День Святого Валентина
Ананас в шоколадній глазурі
ІНГРЕДІЄНТИ
- Ананас свіжий (кільця) -10 шт.
- Шоколад чорний – 180 г
- Шоколад білий – 60 г
- Молоко – 150 мл
- Цукор – 50 г
- Яйце (жовток) – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г
- Масло вершкове (несолоне) – 0,5 ст.л.
- Ванільний цукор – за смаком
- Вершки збиті – 75 г
- Лікер – 5 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Для крему в каструлі нагріваємо молоко і цукор.
- В окремому посуді збиваємо яєчні жовтки і кукурудзяний крохмаль. Розчиняємо в невеликій кількості молочної суміші.
- Доводимо до кипіння молоко, що залишилося, з цукром і вводимо у нього яєчну суміш. Варимо 1 хвилину, інтенсивно збиваючи. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, масло і збиваємо до кремоподібної маси. У суміш вводимо лікер і охолоджуємо. Після змішуємо крем зі збитими вершками.
- Викладаємо на пательню пергаментний папір і викладаємо на неї фрукти.
- На водяній бані розтоплюємо шоколад: окремо – чорний і білий. Вмочуємо фрукти наполовину в чорному шоколаді і викладаємо на пергамент. Виделкою робимо на їх поверхні зигзагоподібний візерунок з білого шоколаду.
- Ставимо ананас в холодильник до тих пір, поки шоколад не застигне. Готові фрукти поливаємо кремом і подаємо.
Солодощі з сухофруктів
ІНГРЕДІЄНТИ
- Фініки – 100 г
- Курага – 100 г
- Мигдаль – 50 г
- Кокос (стружка) – 2 ст.л.
- Цукрова пудра – за смаком
- Цукор – 100 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- У комбайні подрібнюємо всі інгредієнти до утворення зернистого тіста.
- Формуємо з нього невеликі кульки. Обвалюємо кульки в цукровій пудрі, охолоджуємо і подаємо.
Лимонний мусс
ІНГРЕДІЄНТИ
- Лимонний сік – 100 г
- Цедра одного лимона
- Цукор – 5 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Желатин – 20 г
Для сиропу:
- Вино виноградне – 30 г
- Цукор – 50 г
- Вода – 2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Цукор розчиняємо в двох склянках води, доводимо до кипіння і вводимо попередньо замочений і набряклий желатин і лимонну цедру, нашатковану тонкою соломкою.
- Суміш нагріваємо, безупинно помішуючи, доводимо до кипіння і додаємо лимонний сік. Вогонь виключаємо, суміш фільтруємо, ставимо на лід і збиваємо вінчиком до утворення густої однорідної маси. Отриману масу швидко розливаємо в формочки і ставимо в холодне місце для застигання.
- Для приготування сиропу виноградне вино змішуємо з водою і цукром, доводимо до кипіння і варимо до загустіння.
Готовий мус поливаємо сиропом і подаємо.
Крем «Персикова ніжність»
ІНГРЕДІЄНТИ
- Персики (консервовані) – 200 г
- Вершки 20% – 160 г
- Цукор – 80 г
- Молоко – 0,5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Желатин – 8 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Жовтки і частина цукру розтираємо, заливаємо гарячим молоком, прогріваємо до загустіння, додаємо розчинений желатин і охолоджуємо.
- Вершки збиваємо з цукром, що залишився, додаємо яєчно-молочну суміш і розтерті персики, перемішуємо, викладаємо в креманки і охолоджуємо. При подачі прикрашаємо шматочками персика.
Ванільне суфле
ІНГРЕДІЄНТИ
- Яйця – 5 шт.
- Молоко – 0,5 л
- Цукрова пудра – 150 г
- Борошно – 60 г
- Масло вершкове – 25 г
- Ванілін – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- З’єднуємо цукор, борошно, вершкове масло і три жовтки. Добре розтираємо, ставимо на середній вогонь, вливаємо молоко, і, безперервно помішуючи вінчиком, доводимо до кипіння.
- Варимо 10-15 хвилин, додаємо ванілін, знімаємо з вогню і проціджуємо. Отриману масу, часто помішуючи, охолоджуємо майже повністю. Коли вона стане ледь теплою, вбиваємо в неї 2 жовтки і перемішуємо.
- Всі білки збиваємо в густу піну (вона повинна триматися на вінчику), додаємо 2 ч.л. цукрової пудри і знову збиваємо. Збиті білки обережно змішуємо з основною масою і злегка перемішуємо. Викладаємо суміш у форму для суфле, попередньо змащену маслом і злегка посипану борошном, ставимо в духовку, нагріту до середньої температури, і випікаємо 20-25 хвилин.
- Готове суфле виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо.
Груші у винному соусі
ІНГРЕДІЄНТИ
- Груші – 6 шт.
- Вино біле – 100 г
- Сметана – 100 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Масло – 40 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини і видаляємо насіння. Розтоплюємо масло, додаємо цукрову пудру, перемішуємо і кладемо в цю суміш груші.
- Ставимо на слабкий вогонь, і коли груші злегка підрум’яняться, вливаємо вино. Тушкуємо ще кілька хвилин під кришкою, а коли груші стануть м’якими, знімаємо з вогню і вливаємо сметану.
- Через хвилину викладаємо груші на тарілку.
Апельсиновий десерт
ІНГРЕДІЄНТИ
- Бісквіт ванільний (готовий, нарізаний кубиками) – 1 ст.
- Курага (крупно нарізана) – 80 мл
- Молоко – 150 мл
- Цукор – 50 г
- Яйце (жовток) – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г
- Масло вершкове (несолоне) – 0,5 ст.л.
- Ванільний цукор – за смаком
- Джем апельсиновий – 40 мл
- Апельсин (часточки) – 90 мл
- Вершки збиті – 0,5 ст.
- Цедра апельсинова (терта) – 2 ч.л.
- Мигдаль (підсмажений, рубаний) – 30 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Для крему в каструлі нагріваємо молоко, додаємо 1 ч.л. апельсинової цедри і цукор.
- В окремому посуді збиваємо яєчні жовтки і кукурудзяний крохмаль. Розчиняємо в невеликій кількості молочної суміші.
- Доводимо до кипіння молоко, що залишилося з цукром і вводимо у нього яєчну суміш. Варимо 1 хвилину, інтенсивно збиваючи. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, масло і збиваємо до кремоподібної маси.
- У великий посуд викладаємо шарами: половину бісквіта, половину кураги і половину крему. Змащуємо джемом і робимо ще три шари (таких же).
- Зверху викладаємо апельсинові часточки (половину обсягу) і покриваємо їх вершками. Прикрашаємо десерт апельсинами, що залишилися, цедрою, мигдалем і охолоджуємо в холодильнику.
Заморожений йогурт
ІНГРЕДІЄНТИ
- Полуниця (консервована) – 1 ст.
- Йогурт густий – 1 ст.
- Цукор – за смаком
- Лимонний сік – за смаком
- Лимонна цедра – за смаком
- Лікер – 0,5 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Змішуємо всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення однорідної маси. Викладаємо в харчовий контейнер з щільною кришкою і ставимо в морозильну камеру.
- Тримаємо суміш в морозилці до тих пір, поки вона не стане зернистою. Потім суміш знову збиваємо до кремоподібного стану, ставимо в морозильну камеру і повністю заморожуємо.
- Перед подачею даємо суміші розм’якнути протягом 10 хвилин. Для більшої легкості її можна ще раз збити в кухонному комбайні.
Пудинг
ІНГРЕДІЄНТИ
- Вершки жирні – 1 ст.
- Вода – 0,5 ст.
- Рис – 0,25 ст.
- Манго (консервоване, нарізане) – 400 мл
- Цукор – 0,5 ст.
- Виноград (без кісточок) – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Рис відварюємо до готовності й охолоджуємо. Вершки збиваємо до кремоподібного стану.
- З’єднуємо вершки, манго, цукор, рис і перемішуємо.
- Розкладаємо пудинг по десертним вазочкам і прикрашаємо виноградом.