ТОП-10 святкових десертів до Дня Закоханих

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День Святого Валентина
Спеціально до Дня Святого Валентина Smachno.ua склав топ з десяти десертів, які зроблять ваші стосунки з коханими ще солодше
Зберегти в кулінарну книгу

Торт «Троянди для коханої»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйце (білок) – 8 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Масло вершкове – 600 г
  • Цукрова пудра – 5 ст.л.
  • Коньяк – 3 ст.л.
  • Варення-желе з червоної смородини – 3 ст.л.
  • Сироп з айви – 3 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Збиваємо білки з цукром в стійку круту піну, робимо на кальці 3 круглих коржа товщиною 1,5 см різної величини (великий, середній і маленький), перекладаємо на деко разом з папером і випікаємо в теплій духовці протягом 2 годин.
  2. Приблизно через 30-40 хвилин після початку випічки, коржі по всій поверхні наколюємо кінчиком тонкого гострого ножа, щоб вони не потріскалися. Готові коржі охолоджуємо і знімаємо папір.
  3. Розтираємо з цукром вершкове масло і збиваємо масу блендером. Ділимо отриманий крем на дві частини: одну підфарбовуємо желе з червоної смородини, а іншу – сиропом з айви.
  4. На велике плоске блюдо викладаємо найбільший корж і змащуємо всю його поверхню рожевим кремом. Зверху кладемо корж меншого розміру і змащуємо його ніжно-жовтим кремом. Найменший корж кладемо зверху і наносимо на нього рожевий крем. З жовтого крему робимо безліч дрібних трояндочок і оформляємо поверхню торта.
  5. «Сходинки» торта також прикрашаємо трояндочками з жовтого і рожевого крему.

 

Читайте також: Ідеї романтичної вечері на День Святого Валентина

Ананас в шоколадній глазурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Ананас свіжий (кільця) -10 шт.
  • Шоколад чорний – 180 г
  • Шоколад білий – 60 г
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор – 50 г
  • Яйце (жовток) – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Масло вершкове (несолоне) – 0,5 ст.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Вершки збиті – 75 г
  • Лікер – 5 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для крему в каструлі нагріваємо молоко і цукор.
  2. В окремому посуді збиваємо яєчні жовтки і кукурудзяний крохмаль. Розчиняємо в невеликій кількості молочної суміші.
  3. Доводимо до кипіння молоко, що залишилося, з цукром і вводимо у нього яєчну суміш. Варимо 1 хвилину, інтенсивно збиваючи. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, масло і збиваємо до кремоподібної маси. У суміш вводимо лікер і охолоджуємо. Після змішуємо крем зі збитими вершками.
  4. Викладаємо на пательню пергаментний папір і викладаємо на неї фрукти.
  5. На водяній бані розтоплюємо шоколад: окремо – чорний і білий. Вмочуємо фрукти наполовину в чорному шоколаді і викладаємо на пергамент. Виделкою робимо на їх поверхні зигзагоподібний візерунок з білого шоколаду.
  6. Ставимо ананас в холодильник до тих пір, поки шоколад не застигне. Готові фрукти поливаємо кремом і подаємо.

Солодощі з сухофруктів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Фініки – 100 г
  • Курага – 100 г
  • Мигдаль – 50 г
  • Кокос (стружка) – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Цукор – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У комбайні подрібнюємо всі інгредієнти до утворення зернистого тіста.
  2. Формуємо з нього невеликі кульки. Обвалюємо кульки в цукровій пудрі, охолоджуємо і подаємо.

Лимонний мусс

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Лимонний сік – 100 г
  • Цедра одного лимона
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Желатин – 20 г

Для сиропу:

  • Вино виноградне – 30 г
  • Цукор – 50 г
  • Вода – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цукор розчиняємо в двох склянках води, доводимо до кипіння і вводимо попередньо замочений і набряклий желатин і лимонну цедру, нашатковану тонкою соломкою.
  2. Суміш нагріваємо, безупинно помішуючи, доводимо до кипіння і додаємо лимонний сік. Вогонь виключаємо, суміш фільтруємо, ставимо на лід і збиваємо вінчиком до утворення густої однорідної маси. Отриману масу швидко розливаємо в формочки і ставимо в холодне місце для застигання.
  3. Для приготування сиропу виноградне вино змішуємо з водою і цукром, доводимо до кипіння і варимо до загустіння.
    Готовий мус поливаємо сиропом і подаємо.

Крем «Персикова ніжність»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Персики (консервовані) – 200 г
  • Вершки 20% – 160 г
  • Цукор – 80 г
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Желатин – 8 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Жовтки і частина цукру розтираємо, заливаємо гарячим молоком, прогріваємо до загустіння, додаємо розчинений желатин і охолоджуємо.
  2. Вершки збиваємо з цукром, що залишився, додаємо яєчно-молочну суміш і розтерті персики, перемішуємо, викладаємо в креманки і охолоджуємо. При подачі прикрашаємо шматочками персика.

Ванільне суфле

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 5 шт.
  • Молоко – 0,5 л
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Борошно – 60 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Ванілін – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. З’єднуємо цукор, борошно, вершкове масло і три жовтки. Добре розтираємо, ставимо на середній вогонь, вливаємо молоко, і, безперервно помішуючи вінчиком, доводимо до кипіння.
  2. Варимо 10-15 хвилин, додаємо ванілін, знімаємо з вогню і проціджуємо. Отриману масу, часто помішуючи, охолоджуємо майже повністю. Коли вона стане ледь теплою, вбиваємо в неї 2 жовтки і перемішуємо.
  3. Всі білки збиваємо в густу піну (вона повинна триматися на вінчику), додаємо 2 ч.л. цукрової пудри і знову збиваємо. Збиті білки обережно змішуємо з основною масою і злегка перемішуємо. Викладаємо суміш у форму для суфле, попередньо змащену маслом і злегка посипану борошном, ставимо в духовку, нагріту до середньої температури, і випікаємо 20-25 хвилин.
  4. Готове суфле виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо.

Груші у винному соусі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Груші – 6 шт.
  • Вино біле – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Масло – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини і видаляємо насіння. Розтоплюємо масло, додаємо цукрову пудру, перемішуємо і кладемо в цю суміш груші.
  2. Ставимо на слабкий вогонь, і коли груші злегка підрум’яняться, вливаємо вино. Тушкуємо ще кілька хвилин під кришкою, а коли груші стануть м’якими, знімаємо з вогню і вливаємо сметану.
  3. Через хвилину викладаємо груші на тарілку.

Апельсиновий десерт

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Бісквіт ванільний (готовий, нарізаний кубиками) – 1 ст.
  • Курага (крупно нарізана) – 80 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор – 50 г
  • Яйце (жовток) – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Масло вершкове (несолоне) – 0,5 ст.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Джем апельсиновий – 40 мл
  • Апельсин (часточки) – 90 мл
  • Вершки збиті – 0,5 ст.
  • Цедра апельсинова (терта) – 2 ч.л.
  • Мигдаль (підсмажений, рубаний) – 30 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для крему в каструлі нагріваємо молоко, додаємо 1 ч.л. апельсинової цедри і цукор.
  2. В окремому посуді збиваємо яєчні жовтки і кукурудзяний крохмаль. Розчиняємо в невеликій кількості молочної суміші.
  3. Доводимо до кипіння молоко, що залишилося з цукром і вводимо у нього яєчну суміш. Варимо 1 хвилину, інтенсивно збиваючи. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, масло і збиваємо до кремоподібної маси.
  4. У великий посуд викладаємо шарами: половину бісквіта, половину кураги і половину крему. Змащуємо джемом і робимо ще три шари (таких же).
  5. Зверху викладаємо апельсинові часточки (половину обсягу) і покриваємо їх вершками. Прикрашаємо десерт апельсинами, що залишилися, цедрою, мигдалем і охолоджуємо в холодильнику.

Заморожений йогурт

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Полуниця (консервована) – 1 ст.
  • Йогурт густий – 1 ст.
  • Цукор – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Лимонна цедра – за смаком
  • Лікер – 0,5 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення однорідної маси. Викладаємо в харчовий контейнер з щільною кришкою і ставимо в морозильну камеру.
  2. Тримаємо суміш в морозилці до тих пір, поки вона не стане зернистою. Потім суміш знову збиваємо до кремоподібного стану, ставимо в морозильну камеру і повністю заморожуємо.
  3. Перед подачею даємо суміші розм’якнути протягом 10 хвилин. Для більшої легкості її можна ще раз збити в кухонному комбайні.

Пудинг

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вершки жирні – 1 ст.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Рис – 0,25 ст.
  • Манго (консервоване, нарізане) – 400 мл
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Виноград (без кісточок) – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Рис відварюємо до готовності й охолоджуємо. Вершки збиваємо до кремоподібного стану.
  2. З’єднуємо вершки, манго, цукор, рис і перемішуємо.
  3. Розкладаємо пудинг по десертним вазочкам і прикрашаємо виноградом.

Читайте також: Що приготувати на романтичну вечерю: 3 варіанти меню

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирна паска від Лізи Глінської
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці