Що приготувати на романтичну вечерю: 3 варіанти меню

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиДень Святого Валентина
Романтична вечеря - подія, до якої потрібно готуватися, щоб ніякі побутові дрібниці не відволікали вас один від одного, а смачна їжа відтіняла почуття. Smachno.ua підготував кілька ідей для романтичної вечері, яка точно сподобається вашій другій половинці!
Зберегти в кулінарну книгу

Як приготувати романтичну вечерю вдома


Варіант 1


Томатний салат з бринзою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Несолона бринза – 300 г
  • Помідори (не дуже стиглі) – 5 шт.
  • Насіння соняшнику – 1/2 ст.
  • Кунжутна олія – 2 ст. л.
  • Зелень
  • Рослинна олія

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Помідори обполіскуємо і нарізаємо кубиками, такими ж кубиками нарізаємо бринзу і викладаємо продукти в салатник
  2. Насіння проколюємо в духовці, зелень дрібно нарізаємо і разом з кунжутною і рослинною олією додаємо до помідорів і бринзи. Зверху посипаємо насінням

Готувати салат рекомендується вдома безпосередньо перед романтичною вечерею


Форель з шампанським

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Рожева форель (свіжа) – 1,5 кг
  • Вершкове масло (холодне) – 200 г
  • Шампанське – 1 пляшка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сік лимона – ¼
  • Яєчний жовток (свіжий) – 4 шт.
  • Чебрець – 3-5 гілочок
  • Зелень петрушки
  • Сіль
  • Перець білий мелений

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Форель чистимо, промиваємо, трохи підсушуєио і посипаємо (не забуваючи про внутрішню частину) її сіллю і спеціями. Петрушку промиваємо і відокремлюємо листочки
  2. Спеціальну форму для випікання змащуємо маслом, посипаємо дно зеленню, викладаємо зверху форель і поливаємо її розтопленим вершковим маслом (3 ст.л.). Духовку розігріваємо до 175 С і ставимо в неї форму
  3. Через п’ять хвилин додаємо в форель 1/8 л шампанського і продовжуємо випікати ще протягом 15-20 хвилин. Для того, щоб риба не вийшла сухою, час від часу поливаємо її риб’ячим відваром
  4. Поки форель готується, готуємо соус: 1 ст.л. вершкового масла розтоплюємо в каструлі, нагріваємо і додаємо борошно, яке обсмажуємо при постійному помішуванні протягом 1-2 хвилин на слабкому вогні. Потім вливаємо в нього 1/4 л шампанського і залишаємо на вогні ще хвилин 10
  5. Коли форель приготується, зливаємо з форми риб’ячий відвар і додаємо в соус. Доводимо до кипіння і трохи випаровуємо суміш (має «піти» близько 4 ст.л). Змішуємо яєчні жовтки, сметану, оцет і 2-3 ст.л. шампанського і додаємо в соус. Вершкове масло нарізаємо шматочками по 50-70 г і, попередньо розігріваючи його на слабкому вогні, невеликими дозами додаємо в соус, збиваючи вінчиком, поки він не придбає густу кремоподібну консистенцію. В кінці соус солимо
  6. З готової риби знімаємо шкірку, викладаємо на блюдо і поливаємо соусом

Крекери з крабами, маслинами і лимоном

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Крабове м’ясо – 50 г
  • Крекери – 10 шт.
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Лимон – 3 скибочки
  • Маслини – 10 г
  • Табаско – 2 краплі
  • Соус чилі – 0,5 ст. л.
  • Зелень

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Маслини нарізаємо кільцями, а крабове м’ясо – соломкою. Часточки лимона розрізаємо на 4 частини кожну
  2. Змішуємо майонез, табаско, соус чилі й змащуємо соусом крекери
  3. Зверху викладаємо крабове м’ясо та прикрашаємо його маслинами, лимоном і зеленню

Цукати в шоколадній глазурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Апельсини (великі) – 3 шт.
  • Шоколад (70% какао) – 150 г
  • Цукор – 0,5 кг

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Апельсини обполіскуємо й знімаємо з них цедру (разом з білою частиною). Нарізаємо її соломкою довжиною в 7 см і товщиною 0,8 см, заливаємо водою (250 мл) і варимо 10 хвилин. Потім воду зливаємо, оновлюємо і знову ставимо на вогонь. Для того, щоб з цедри пішла гіркота, цей процес повторюємо 2 рази
  2. Заливаємо цедру 0,5 л холодної води, додаємо 125 г цукру і варимо 15 хвилин. Цю процедуру повторюємо 2 рази, при цьому повинен бути використаний весь цукор. Коли цукати будуть готові, відкидаємо їх на сито і чекаємо, щоб стік весь сироп. Для видалення зайвої рідини можна промокнути цукати серветкою
  3. Шоколад розламуємо на дрібні шматочки, поміщаємо в каструлю і ставимо її на парову баню. Коли шоколад розтопиться, глазируємо ним цукати

Щоб не було патьоків, зайвий шоколад стряхуємо й залишаємо до повного застигання


Варіант 2


Салат з морської капусти з селерою і петрушкою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Морська капуста – 60 г
  • Корінь селери – 100 г
  • Корінь петрушки – 75 г
  • Морква – 80 г
  • Рослинна олія – ​​65 г
  • Лимонний сік – 20 г
  • Кріп

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву відварюємо, селеру і петрушку очищаємо, всі овочі нарізаємо соломкою
  2. Змішуємо овочі й додаємо до них морську капусту, цукор, сіль (за смаком) і лимонний сік
  3. Готовий салат заправляємо рослинною олією й прикрашаємо зеленню

Смажені креветки на шпажках

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Креветки (великі) – 12 шт.
  • Біле сухе вино – 1 склянка
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Табаско – крапля
  • Сік 1 лимона
  • Рубана петрушка – 3 ст. л.
  • Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищаємо креветки, не чіпаючи хвости. Шпажки замочуємо у воді на 20 хвилин
  2. Готуємо маринад: змішуємо масло, вино, лимонний сік, соус, зелень, сіль і додаємо в цю суміш креветки. Залишаємо їх у маринаді на 1-2 години
  3. Нанизуємо креветки на шпажки та смажимо на решітці барбекю 6-8 хвилин. Подаємо разом із зеленню

Закуска з червоною ікрою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Крекер – 15 шт.
  • Червона ікра – 20 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Варене яйце – 1-2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яйце нарізаємо кружечками. Крекер змащуємо вершковим маслом, викладаємо на нього гурток з яйця, на ньому з масла робимо кромку висотою 5-6 мм і заповнюємо вільний простір червоною ікрою
  2. Прикрашаємо крекери пір’ям зеленого лука

Закуска на романтичну вечерю готова!


Десерт з фісташок

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Фісташки – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Желатин – 10 г
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Шоколад – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Фісташки дрібно нарізаємо, частину відкладаємо, залишивши її для оформлення. Сметану збиваємо з цукровою пудрою і змішуємо з фісташками (збита сметана або вершки – класичні інгредієнти для романтичної вечері вдома)
  2. Желатин заливаємо холодною кип’яченою водою (1 до 6). Після того, як він набубнявіє, розчиняємо його на водяній бані, охолоджуємо до кімнатної температури і додаємо в сметану з горіхами
  3. Десерт розкладаємо у вазочки і на 2 години ставимо в морозильну камеру. Готовий десерт декоруємо розтопленим шоколадом і горішками

Варіант 3


Салат зі шпинату

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Шпинат (свіжі молоде листя) – пучок
  • Соєвий соус -10-15 г
  • Сік лимона
  • Волоські горіхи (мелені) – 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Листя шпинату промиваємо і опускаємо на пару хвилин в киплячу воду. Потім охолоджуємо
  2. Для приготування заправки змішуємо соєвий соус, сік лимона і волоські горіхи
  3. Шпинат викладаємо в салатник і додаємо заправку

М’ясне карпаччо з винним соусом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • М’ясо для карпаччо – 1,2 кг
  • Ріпчаста цибулю – 1-2 шт.
  • Каперси – 2-3 ч. Л.
  • Оливкова олія – ​​½ склянки
  • Лук-скорода – 3 ч. Л.
  • Винний оцет – 2 ст. л.
  • Сіль
  • Перець
  • Цедра лимона

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо м’ясо вздовж волокон довгастими шматочками і відбиваємо так, щоб воно злегка просвічувало. Викладаємо його на блюдо і, накривши кришкою або поліетиленом, ставимо в холодильник
  2. Цибулю і часник обполіскуємо і дрібно нарізаємо, каперси обсушуємо. Часник змішуємо з оливковою олією
  3. М’ясо за годину до подачі до столу приправляємо сіллю і перцем, поливаємо олією з часником, прикрашаємо цибулею і лимонною цедрою

Для більш пікантного смаку карпаччо перед подачею можна полити винним оцтом


Канапе з беконом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Білий хліб – 1 шт.
  • Копчений бекон – 100 г
  • Червоний гострий перець – ½ шт.
  • Слабожгуча паприка – 2 ч. Л.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Твердий сир – 120 г
  • Часник – 2 зубчики

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Хліб нарізаємо невеликими кубиками розміром 3х3 см, викладаємо в миску, посипаємо паприкою і залишаємо на 8 хвилин. Бекон нарізаємо дрібними кубиками і розтоплюємо
  2. Стручок гострого перцю обполіскуємо, видаляємо насіння, дрібно нарізаємо і додаємо до бекону. Часник очищаємо, розчавлюємо і теж додаємо до бекону
  3. Хліб відправляємо в пательню і обсмажуємо в розтопленому салі до золотистої скоринки. Охолоджуємо
  4. Солодкий перець обполіскуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками розміром 2х2 см, так само нарізаємо сир. Після цього хліб, сир і перець нанизуємо на шпажки і подаємо до столу

Десерт з грейпфрута з лікером

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Грейпфрут – 2 шт.
  • Вишневий лікер – 4 ч. л.
  • Коричневий тростинний цукор – 4 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Грейпфрути обполіскуємо, розрізаємо навпіл і викладаємо зрізом вгору на решітку барбекю
  2. Посипаємо цукром, змащуємо маслом, поливаємо лікером і готуємо 10 хвилин під щільно закритою кришкою

 

Читайте також: Тепла зима: зігріваючі напої

Читайте також: День Святого Валентина 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
5 рецептів страв з картоплею
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
Що приготувати із пекінської капусти: 5 рецептів
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю