Що приготувати на романтичну вечерю: 3 варіанти меню

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиДень Святого Валентина
Романтична вечеря - подія, до якої потрібно готуватися, щоб ніякі побутові дрібниці не відволікали вас один від одного, а смачна їжа відтіняла почуття. Smachno.ua підготував кілька ідей для романтичної вечері, яка точно сподобається вашій другій половинці!
Зберегти в кулінарну книгу

Як приготувати романтичну вечерю вдома


Варіант 1


Томатний салат з бринзою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Несолона бринза – 300 г
  • Помідори (не дуже стиглі) – 5 шт.
  • Насіння соняшнику – 1/2 ст.
  • Кунжутна олія – 2 ст. л.
  • Зелень
  • Рослинна олія

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Помідори обполіскуємо і нарізаємо кубиками, такими ж кубиками нарізаємо бринзу і викладаємо продукти в салатник
  2. Насіння проколюємо в духовці, зелень дрібно нарізаємо і разом з кунжутною і рослинною олією додаємо до помідорів і бринзи. Зверху посипаємо насінням

Готувати салат рекомендується вдома безпосередньо перед романтичною вечерею


Форель з шампанським

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Рожева форель (свіжа) – 1,5 кг
  • Вершкове масло (холодне) – 200 г
  • Шампанське – 1 пляшка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сік лимона – ¼
  • Яєчний жовток (свіжий) – 4 шт.
  • Чебрець – 3-5 гілочок
  • Зелень петрушки
  • Сіль
  • Перець білий мелений

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Форель чистимо, промиваємо, трохи підсушуєио і посипаємо (не забуваючи про внутрішню частину) її сіллю і спеціями. Петрушку промиваємо і відокремлюємо листочки
  2. Спеціальну форму для випікання змащуємо маслом, посипаємо дно зеленню, викладаємо зверху форель і поливаємо її розтопленим вершковим маслом (3 ст.л.). Духовку розігріваємо до 175 С і ставимо в неї форму
  3. Через п’ять хвилин додаємо в форель 1/8 л шампанського і продовжуємо випікати ще протягом 15-20 хвилин. Для того, щоб риба не вийшла сухою, час від часу поливаємо її риб’ячим відваром
  4. Поки форель готується, готуємо соус: 1 ст.л. вершкового масла розтоплюємо в каструлі, нагріваємо і додаємо борошно, яке обсмажуємо при постійному помішуванні протягом 1-2 хвилин на слабкому вогні. Потім вливаємо в нього 1/4 л шампанського і залишаємо на вогні ще хвилин 10
  5. Коли форель приготується, зливаємо з форми риб’ячий відвар і додаємо в соус. Доводимо до кипіння і трохи випаровуємо суміш (має «піти» близько 4 ст.л). Змішуємо яєчні жовтки, сметану, оцет і 2-3 ст.л. шампанського і додаємо в соус. Вершкове масло нарізаємо шматочками по 50-70 г і, попередньо розігріваючи його на слабкому вогні, невеликими дозами додаємо в соус, збиваючи вінчиком, поки він не придбає густу кремоподібну консистенцію. В кінці соус солимо
  6. З готової риби знімаємо шкірку, викладаємо на блюдо і поливаємо соусом

Крекери з крабами, маслинами і лимоном

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Крабове м’ясо – 50 г
  • Крекери – 10 шт.
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Лимон – 3 скибочки
  • Маслини – 10 г
  • Табаско – 2 краплі
  • Соус чилі – 0,5 ст. л.
  • Зелень

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Маслини нарізаємо кільцями, а крабове м’ясо – соломкою. Часточки лимона розрізаємо на 4 частини кожну
  2. Змішуємо майонез, табаско, соус чилі й змащуємо соусом крекери
  3. Зверху викладаємо крабове м’ясо та прикрашаємо його маслинами, лимоном і зеленню

Цукати в шоколадній глазурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Апельсини (великі) – 3 шт.
  • Шоколад (70% какао) – 150 г
  • Цукор – 0,5 кг

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Апельсини обполіскуємо й знімаємо з них цедру (разом з білою частиною). Нарізаємо її соломкою довжиною в 7 см і товщиною 0,8 см, заливаємо водою (250 мл) і варимо 10 хвилин. Потім воду зливаємо, оновлюємо і знову ставимо на вогонь. Для того, щоб з цедри пішла гіркота, цей процес повторюємо 2 рази
  2. Заливаємо цедру 0,5 л холодної води, додаємо 125 г цукру і варимо 15 хвилин. Цю процедуру повторюємо 2 рази, при цьому повинен бути використаний весь цукор. Коли цукати будуть готові, відкидаємо їх на сито і чекаємо, щоб стік весь сироп. Для видалення зайвої рідини можна промокнути цукати серветкою
  3. Шоколад розламуємо на дрібні шматочки, поміщаємо в каструлю і ставимо її на парову баню. Коли шоколад розтопиться, глазируємо ним цукати

Щоб не було патьоків, зайвий шоколад стряхуємо й залишаємо до повного застигання


Варіант 2


Салат з морської капусти з селерою і петрушкою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Морська капуста – 60 г
  • Корінь селери – 100 г
  • Корінь петрушки – 75 г
  • Морква – 80 г
  • Рослинна олія – ​​65 г
  • Лимонний сік – 20 г
  • Кріп

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву відварюємо, селеру і петрушку очищаємо, всі овочі нарізаємо соломкою
  2. Змішуємо овочі й додаємо до них морську капусту, цукор, сіль (за смаком) і лимонний сік
  3. Готовий салат заправляємо рослинною олією й прикрашаємо зеленню

Смажені креветки на шпажках

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Креветки (великі) – 12 шт.
  • Біле сухе вино – 1 склянка
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Табаско – крапля
  • Сік 1 лимона
  • Рубана петрушка – 3 ст. л.
  • Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищаємо креветки, не чіпаючи хвости. Шпажки замочуємо у воді на 20 хвилин
  2. Готуємо маринад: змішуємо масло, вино, лимонний сік, соус, зелень, сіль і додаємо в цю суміш креветки. Залишаємо їх у маринаді на 1-2 години
  3. Нанизуємо креветки на шпажки та смажимо на решітці барбекю 6-8 хвилин. Подаємо разом із зеленню

Закуска з червоною ікрою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Крекер – 15 шт.
  • Червона ікра – 20 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Варене яйце – 1-2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яйце нарізаємо кружечками. Крекер змащуємо вершковим маслом, викладаємо на нього гурток з яйця, на ньому з масла робимо кромку висотою 5-6 мм і заповнюємо вільний простір червоною ікрою
  2. Прикрашаємо крекери пір’ям зеленого лука

Закуска на романтичну вечерю готова!


Десерт з фісташок

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Фісташки – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Желатин – 10 г
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Шоколад – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Фісташки дрібно нарізаємо, частину відкладаємо, залишивши її для оформлення. Сметану збиваємо з цукровою пудрою і змішуємо з фісташками (збита сметана або вершки – класичні інгредієнти для романтичної вечері вдома)
  2. Желатин заливаємо холодною кип’яченою водою (1 до 6). Після того, як він набубнявіє, розчиняємо його на водяній бані, охолоджуємо до кімнатної температури і додаємо в сметану з горіхами
  3. Десерт розкладаємо у вазочки і на 2 години ставимо в морозильну камеру. Готовий десерт декоруємо розтопленим шоколадом і горішками

Варіант 3


Салат зі шпинату

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Шпинат (свіжі молоде листя) – пучок
  • Соєвий соус -10-15 г
  • Сік лимона
  • Волоські горіхи (мелені) – 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Листя шпинату промиваємо і опускаємо на пару хвилин в киплячу воду. Потім охолоджуємо
  2. Для приготування заправки змішуємо соєвий соус, сік лимона і волоські горіхи
  3. Шпинат викладаємо в салатник і додаємо заправку

М’ясне карпаччо з винним соусом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • М’ясо для карпаччо – 1,2 кг
  • Ріпчаста цибулю – 1-2 шт.
  • Каперси – 2-3 ч. Л.
  • Оливкова олія – ​​½ склянки
  • Лук-скорода – 3 ч. Л.
  • Винний оцет – 2 ст. л.
  • Сіль
  • Перець
  • Цедра лимона

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо м’ясо вздовж волокон довгастими шматочками і відбиваємо так, щоб воно злегка просвічувало. Викладаємо його на блюдо і, накривши кришкою або поліетиленом, ставимо в холодильник
  2. Цибулю і часник обполіскуємо і дрібно нарізаємо, каперси обсушуємо. Часник змішуємо з оливковою олією
  3. М’ясо за годину до подачі до столу приправляємо сіллю і перцем, поливаємо олією з часником, прикрашаємо цибулею і лимонною цедрою

Для більш пікантного смаку карпаччо перед подачею можна полити винним оцтом


Канапе з беконом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Білий хліб – 1 шт.
  • Копчений бекон – 100 г
  • Червоний гострий перець – ½ шт.
  • Слабожгуча паприка – 2 ч. Л.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Твердий сир – 120 г
  • Часник – 2 зубчики

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Хліб нарізаємо невеликими кубиками розміром 3х3 см, викладаємо в миску, посипаємо паприкою і залишаємо на 8 хвилин. Бекон нарізаємо дрібними кубиками і розтоплюємо
  2. Стручок гострого перцю обполіскуємо, видаляємо насіння, дрібно нарізаємо і додаємо до бекону. Часник очищаємо, розчавлюємо і теж додаємо до бекону
  3. Хліб відправляємо в пательню і обсмажуємо в розтопленому салі до золотистої скоринки. Охолоджуємо
  4. Солодкий перець обполіскуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками розміром 2х2 см, так само нарізаємо сир. Після цього хліб, сир і перець нанизуємо на шпажки і подаємо до столу

Десерт з грейпфрута з лікером

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Грейпфрут – 2 шт.
  • Вишневий лікер – 4 ч. л.
  • Коричневий тростинний цукор – 4 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Грейпфрути обполіскуємо, розрізаємо навпіл і викладаємо зрізом вгору на решітку барбекю
  2. Посипаємо цукром, змащуємо маслом, поливаємо лікером і готуємо 10 хвилин під щільно закритою кришкою

 

Читайте також: Тепла зима: зігріваючі напої

Читайте також: День Святого Валентина 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта
Печиво: 5 домашніх рецептів
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею