Тірамісу: класичний рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыФранцузская кухня
Тірамісу — дуже повітряний, ніжний італійський десерт, з дивовижним контрастом солодкого вершкового крему і гіркуватого смаку міцної кави. Спробуйте!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Яйця6 шт
Маскарпоне500 г
Цукор150 г
Печиво Савоярді250 г
Еспресо300 мл
Какао порошок1 ст.л.
Коньяк30 мл
Додати в список покупок

Приготування Тірамісу

  1. Заварюємо міцний еспрессо і залишаємо, щоб охолонув.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків, білки прибираємо в холодильник – вони знадобляться пізніше.
  3. До жовтків додаємо цукор і збиваємо, поки маса не побіліє.
  4. Додаємо маскарпоне і перемішуємо до однорідного стану. Якщо перемішуєте міксером, то робіть це на невеликій швидкості.
  5. Білки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків 3-7 хвилин.
  6. Викладаємо збиті білки в масу з жовтками і маскарпоне і за допомогою лопатки перемішуємо крем круговими рухами від низу до верху, піднімаючи його з дна посуду наверх.

ГОТУЄМО З НАМИ
Тірамісу від Вінченцо Барба 

Крем Тірамісу готовий!

Збираємо десерт

Каву наливаємо в посудину, куди поміститися паличка Савоярді. Додаємо в каву коньяк і перемішуємо. Вмочаємо кожну паличку в каву та викладаємо в скляну тарілку з глибоким дном, відмінно підійде гусятница.

Тірамісу можна зробити порційно в склянках або маленьких тарілках

Зверху на печиво викладаємо половину крему, потім ще шар просоченого Савоярді. Зверху знову викладаємо крем, який залишився, розрівнюємо його і ховаємо в холодильник на 12 годин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці