13 рецептів картоплі в духовці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Картопля в духовці вважається однією із найулюбленіших і найсмачніших страв домашнього приготування. Вона ситна, ароматна та неймовірно смачна
Зберегти в кулінарну книгу

 Класична запечена картопля

Інгредієнти:

  • картопля велика – 4 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • вершкове масло – 30 г.

 

Спосіб приготування

Промиваємо картоплю і кілька разів проколюємо виделкою з усіх боків. Змащуємо оливковою олією, солимо, заправляємо спеціями. Кладемо картоплю на решітку духовки, попередньо розігрітій до 180 ° C, і запікаємо 60-75 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою виделки: картопля повинна стати м’якою. На кожній картоплині робимо надріз уздовж, посипаємо сіллю, перцем і кладемо шматочок вершкового масла.

Картопляні шашлички

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • бекон — 250 г;
  • сіль — 20 г;
  • чорний мелений перець — 3 г;
  • білий мелений перець — 3 г;
  • олія рослинна — 30 мл.

 

Спосіб приготування

Кільця великої картоплі маринуємо в рослинній олії, суміші із білого, чорного перців і солі. Бекон без шкірки нарізаємо слайсами. На дерев’яну шпажку нанизуємо найменше кільце, потім бекон, далі — кільце більшого розміру та знову бекон. Так нанизуємо всю картоплю і бекон — у картоплі повинна вийти її первісна довгасто-овальна форма. Кінці шпажок обмотуємо фольгою, відправляємо шашлички на решітку в духовку. Випікаємо при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.

Запечена картопля з грибами

Інгредієнти:

  • гриби – 100 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • цибуля – 50 г;
  • картопля – 6 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • розмарин – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуємо пальцями, щоб вона не розпалася. Продовження рецепта читайте тут.

Картопля по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • кукурудзяне борошно – 1 склянка;
  • вершкове масло – за смаком;
  • бринза – 50 г;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сир твердий – 250 г;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими скибочками та злегка відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду, картоплю перекладаємо на пательню, поливаємо розтопленим вершковим маслом та кладемо в нагріту до 180 ° С духовку. Продовження рецепта читайте тут.

Корисна картопля фрі

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • рослинна олія – за смаком;
  • часник – 3 зубчики;
  • ароматні трави – за смаком;
  • свіжий розмарин – 1 ст. л.;
  • лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
  • морська сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

Нарізаємо картоплю брусочками шириною 1 см. Відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо її на сито, щоб стекла вода. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Картопляний гратен з вершками

Інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг;
  • вершки – 500 мл;
  • часник – 3 зубчики;
  • сир – 150 г.

 

Спосіб приготування

Картоплю чистимо та нарізаємо дуже тонкими скибочками. Часник чистимо, вершки змішуємо з сіллю, перцем і мускатним горіхом. Продовження рецепта читайте за посиланням.

Картопля Анна

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • вершкове масло – 80 г;
  • часник, цибуля.

 

Спосіб приготування

Картоплю чистимо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 3 хвилини. Чистимо цибулю і часник, цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в розігрітій олії до золотистого кольору. Продовження рецепта читайте тут.

Тушкована картопля з грибами

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • печериці – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • бульйон грибний – 1/2 склянки;
  • зелень – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю ретельно промиваємо та розрізаємо вздовж на 4 частини. Добре розігріваємо в пательні олію і обсмажуємо картоплю 8-10 хвилин. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Картопляна запіканка по-французьки

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • молоко – 2 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло вершкове – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в ємність для запікання. Кожен шар посипаємо дрібно нарізаним часником, змішаним з сіллю. Яйця збовтуємо з молоком і заливаємо цією сумішшю картоплю. Зверху посипаємо тертим вершковим маслом і сиром. Запікаємо в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 ° С.

Картопля у горщиках зі сметаною

Інгредієнти:

  • картопля — 8-10 шт.;
  • сметана — 1 стакан;
  • зелена цибуля, кріп — за смаком;
  • часник — за смаком.

 

Спосіб приготування

На дно горщиків наливаємо по 0,5 склянки води. Картоплю очищуємо, споліскуємо, ріжемо тоненькими скибочками, солимо та кладемо в горщики на ¾ висоти. Продовження рецепта читайте тут.

Картопля у духовці з сиром

Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;
  • сир – 200 г;
  • молоко – 2 склянки;
  • яйця – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик.

 

Спосіб приготування

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Сир натираємо на крупній тертці, картоплю чистимо та нарізаємо тонкими кружечками. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Запечена картопля з трьома видами начинки

Інгредієнти:

  • картопля – 12 шт.;
  • шинка – 150 г;
  • сир гауда – 150 г;
  • сьомга слабосолена – 300 г;
  • печериці – 200 г;
  • зелень – за смаком;
  • часник.

 

Спосіб приготування

Приготуйте начинку з шинкою: поріжте шинку та маринований огірок кубиком. Натріть сир гауда, подрібніть кріп. З’єднайте всі інгредієнти з натуральним йогуртом. Продовження рецепта з відео дивіться тут.

 

Читайте також ще один рецепт картоплі в духовці.

ГОТУЄМО З НАМИ
Картопля по-селянськи: простий рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)
Запечений гусак з яблуками та чорносливом (Все буде смачно) (відеорецепт)
Рецепти гарячих страв на Новий рік — 3 ідеї
Новорічне меню 2019: найкращі ідеї
Кіш з домашнім плавленим сиром і грибами
Чахохбілі із курки

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік