Класична запечена картопля
Інгредієнти:
- картопля велика – 4 шт.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- сіль, перець – за смаком;
- вершкове масло – 30 г.
Спосіб приготування
Промиваємо картоплю і кілька разів проколюємо виделкою з усіх боків. Змащуємо оливковою олією, солимо, заправляємо спеціями. Кладемо картоплю на решітку духовки, попередньо розігрітій до 180 ° C, і запікаємо 60-75 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою виделки: картопля повинна стати м’якою. На кожній картоплині робимо надріз уздовж, посипаємо сіллю, перцем і кладемо шматочок вершкового масла.
Картопляні шашлички
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- бекон — 250 г;
- сіль — 20 г;
- чорний мелений перець — 3 г;
- білий мелений перець — 3 г;
- олія рослинна — 30 мл.
Спосіб приготування
Кільця великої картоплі маринуємо в рослинній олії, суміші із білого, чорного перців і солі. Бекон без шкірки нарізаємо слайсами. На дерев’яну шпажку нанизуємо найменше кільце, потім бекон, далі — кільце більшого розміру та знову бекон. Так нанизуємо всю картоплю і бекон — у картоплі повинна вийти її первісна довгасто-овальна форма. Кінці шпажок обмотуємо фольгою, відправляємо шашлички на решітку в духовку. Випікаємо при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.
Запечена картопля з грибами
Інгредієнти:
- гриби – 100 г;
- вершкове масло – 70 г;
- цибуля – 50 г;
- картопля – 6 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- розмарин – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуємо пальцями, щоб вона не розпалася. Продовження рецепта читайте тут.
Картопля по-закарпатськи
Інгредієнти:
- картопля – 500 г;
- кукурудзяне борошно – 1 склянка;
- вершкове масло – за смаком;
- бринза – 50 г;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Картопля по-селянськи
Інгредієнти:
- картопля – 6 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- сир твердий – 250 г;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими скибочками та злегка відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду, картоплю перекладаємо на пательню, поливаємо розтопленим вершковим маслом та кладемо в нагріту до 180 ° С духовку. Продовження рецепта читайте тут.
Корисна картопля фрі
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- рослинна олія – за смаком;
- часник – 3 зубчики;
- ароматні трави – за смаком;
- свіжий розмарин – 1 ст. л.;
- лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
- морська сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Нарізаємо картоплю брусочками шириною 1 см. Відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо її на сито, щоб стекла вода. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Картопляний гратен з вершками
Інгредієнти:
- картопля – 1,5 кг;
- вершки – 500 мл;
- часник – 3 зубчики;
- сир – 150 г.
Спосіб приготування
Картоплю чистимо та нарізаємо дуже тонкими скибочками. Часник чистимо, вершки змішуємо з сіллю, перцем і мускатним горіхом. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Картопля Анна
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- вершкове масло – 80 г;
- часник, цибуля.
Спосіб приготування
Картоплю чистимо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 3 хвилини. Чистимо цибулю і часник, цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в розігрітій олії до золотистого кольору. Продовження рецепта читайте тут.
Тушкована картопля з грибами
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- печериці – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- бульйон грибний – 1/2 склянки;
- зелень – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю ретельно промиваємо та розрізаємо вздовж на 4 частини. Добре розігріваємо в пательні олію і обсмажуємо картоплю 8-10 хвилин. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Картопляна запіканка по-французьки
Інгредієнти:
- картопля – 500 г;
- сир твердий – 200 г;
- молоко – 2 склянки;
- яйця – 2 шт.;
- масло вершкове – за смаком;
- часник – за смаком;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в ємність для запікання. Кожен шар посипаємо дрібно нарізаним часником, змішаним з сіллю. Яйця збовтуємо з молоком і заливаємо цією сумішшю картоплю. Зверху посипаємо тертим вершковим маслом і сиром. Запікаємо в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 ° С.
Картопля у горщиках зі сметаною
Інгредієнти:
- картопля — 8-10 шт.;
- сметана — 1 стакан;
- зелена цибуля, кріп — за смаком;
- часник — за смаком.
Спосіб приготування
На дно горщиків наливаємо по 0,5 склянки води. Картоплю очищуємо, споліскуємо, ріжемо тоненькими скибочками, солимо та кладемо в горщики на ¾ висоти. Продовження рецепта читайте тут.
Картопля у духовці з сиром
Інгредієнти:
- картопля – 800 г;
- сир – 200 г;
- молоко – 2 склянки;
- яйця – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик.
Спосіб приготування
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Сир натираємо на крупній тертці, картоплю чистимо та нарізаємо тонкими кружечками. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Запечена картопля з трьома видами начинки
Інгредієнти:
- картопля – 12 шт.;
- шинка – 150 г;
- сир гауда – 150 г;
- сьомга слабосолена – 300 г;
- печериці – 200 г;
- зелень – за смаком;
- часник.
Спосіб приготування
Приготуйте начинку з шинкою: поріжте шинку та маринований огірок кубиком. Натріть сир гауда, подрібніть кріп. З’єднайте всі інгредієнти з натуральним йогуртом. Продовження рецепта з відео дивіться тут.
Читайте також ще один рецепт картоплі в духовці.