Картопляний гратен з вершками

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухняДень народження
Ця неймовірно ніжна, вершкова запіканка з картоплі стане справжнім відкриттям для ваших рідних чи гостей! Гратен готується легко та з інгредієнтів, які точно знайдуться у вас в холодильнику
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Картопля1,5 кг
Твердий сир150 г
Нежирні вершки500 мл
Часник3 зубчик
Вершкове масло2 ст.л.
Мускатний горіх дрібка
Сіль та перець за смаком
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування гратена

Крок 1

Картоплю очищаємо та нарізаємо дуже тонкими скибочками. Часник очищаємо й давимо. Вершки змішуємо з сіллю, перцем і мускатним горіхом, доводимо до кипіння, злегка охолоджуємо. Додаємо в вершки товчений часник і ретельно розмішуємо.

Крок 2

Змащуємо жаротривку прямокутну форму вершковим маслом, викладаємо картоплю шарами, кожен шар заливаємо вершками. Запікаємо в розігрітій до 150 ° С духовці 40 хв. Тим часом натираємо сир на тертці.

Крок 3

Дістаємо форму з гратеном з духовки, посипаємо тертим сиром. Збільшуємо температуру духовки до 200 ° С. та повертаємо деко в духовку та запікаємо до золотистої скоринки, приблизно 5 хвилин.

Читайте також: Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Смажена картопля з цибулею
Як приготувати тунець: 3 способи
Картопля з грибами
Як приготувати лазанью з рибою та шпинатом
Картопля в горщиках
Смажена картопля
Ніжні карасі в сметані з грибами (фоторецепт)
Курячі грудки, фаршировані абрикосами (фоторецепт)
Курка в абрикосах (відеорецепт)
Тушкована картопля з м’ясом
Паста Болоньєзе з болгарським перцем
Рецепт плову з яловичиною
Картопля по-селянськи в мультиварці
Картопля в духовці з сиром
Паста карбонара з грибами

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму