Картопляний гратен з вершками


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Ця неймовірно ніжна, вершкова запіканка з картоплі стане справжнім відкриттям для ваших рідних чи гостей! Гратен готується легко та з інгредієнтів, які точно знайдуться у вас в холодильнику

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Картопля1,5кг
Твердий сир150г
Нежирні вершки500мл
Часник3зубчик
Вершкове масло2ст.л.
Мускатний горіхдрібка
Сіль та перецьза смаком

Покроковий рецепт приготування гратена

Крок 1

Картоплю очищаємо та нарізаємо дуже тонкими скибочками. Часник очищаємо й давимо. Вершки змішуємо з сіллю, перцем і мускатним горіхом, доводимо до кипіння, злегка охолоджуємо. Додаємо в вершки товчений часник і ретельно розмішуємо.

Крок 2

Змащуємо жаротривку прямокутну форму вершковим маслом, викладаємо картоплю шарами, кожен шар заливаємо вершками. Запікаємо в розігрітій до 150 ° С духовці 40 хв. Тим часом натираємо сир на тертці.

Крок 3

Дістаємо форму з гратеном з духовки, посипаємо тертим сиром. Збільшуємо температуру духовки до 200 ° С. та повертаємо деко в духовку та запікаємо до золотистої скоринки, приблизно 5 хвилин.

Читайте також: Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт приготування



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Овочі на грилі за рецептом Джеймі Олівера (фоторецепт)
Простий рецепт шашлику зі свинини з майонезом
Класичний оцтовий маринад для свинини
Суп з галушками
Швидкий шашлик зі стегенець
Гречаники з м’ясом
Смачний шашлик на мінеральній воді
Грог з білим ромом
Пишний омлет в мультиварці
Гуляш з яловичини в мультиварці
Баклажани на грилі
Бейліз: рецепт ірландського лікеру
Безглютенова запіканка з маком
Класичний шашлик


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити