Класичний плов

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Узбецька кухня
Розповідаємо, як приготувати справжній узбекський плов — ароматну та смачну страву для усієї сім’ї
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
М’ясо (баранина, яловичина, курятина, качка або індичка)750 г
Олія кунжутна150 мл
Морква0,5 кг
Цибуля3 шт
Довгозернистий рис500 г
Часник3 головки
Перець чилі1 ч.л.
Ажгон (зіра)1 ч.л.
Куркума або порошок карі1 ч.л.
Барбарис1 ч.л.
Солодка паприка1 ч.л.
Чорний мелений перець0,5 ч.л.
Соль1 ч.л.
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Плов з курячими сердечками в мультиварці

Спосіб приготування

Крок 1. Рис добре промиваємо 3 рази в проточній воді, заливаємо теплою водою та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Моркву чистимо та нарізаємо соломкою. Цибулю нарізаємо великими напівкільцями або кільцями, м’ясо нарізаємо шматочками розміром з горіх.

Крок 3. Виливаємо олію в казан та добре розігріваємо. Опускаємо туди цілу почищену цибулину та як тільки вона покриється золотавою скоринкою, виймаємо.

Крок 4. В розігріту олію викладаємо м’ясо, перемішуємо. Залишаємо на 5 хвилин та знову перемішуємо. Коли м’ясо стане червоно-коричневим, викладаємо нарізану цибулю.

Крок 5. Посипаємо цибулю перцем та половиною чайної ложки солі. Перемішуємо так, щоб цибуля була на дні казану, а м’ясо — зверху.

Крок 6. Як тіьки зарумяниться цибуля, чекаємо 8 хвилинта заливаємо все окропом. Доводимо до кипіння, ставимо на вогонь на мінімум та тушкуємо ще 30-40 хвилин.

Крок 7. Викладаємо зверху моркву та залишаємо томитися 15 хвилин.

Під час томлення плов не можна перемішувати

Крок 8. Посипаємо зірвак (м’ясо з овочами) спеціями

Крок 9. Зверху рівним шаром руками викладаємо рис, притискаємо його шумовкою. Додаємо півчайної ложки солі та куркуму.

Крок 10. Кладемо в центр казану шумовку та наливаємо через неї воду. Її потрібно стільки, щоб вона покривала рис на 3 см. Накриваємо казан кришкою та вмикаємо вогонь на максимум.

Крок 11. Через 3-4 хвилини закладаємо в рис цілі, неочищені промиті головки часнику. Накриваємо кришкою та томимо 15 хвилин.

Крок 12. Після знімаємо кришку та робимо у плові 5-6 проколів — один посередині, інші навколо. Обертаємо кришку марлею, накриваємо казан, а через 15 хвилин вимикаємо плиту. Ще через 10-15 хвилин плов готовий!

ГОТУЄМО З НАМИ
Люля-кебаб в духовці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Брюссельська капуста по-італійськи
13 рецептів картоплі в духовці
Піца народів світу
Аранчіні — простий рецепт
Тефтелі із фаршу Асорті
Рибні котлети — відеорецепт приготування
Котлета по-київськи — рецепт від експертів Все буде добре
Курячі котлети
Як приготувати фрикадельки з підливою
Кус-кус — ТОП-3 рецепти з м’ясом
Бефстроганов — рецепт приготування
Самса з м’ясом — простий рецепт
Квашена капуста по-румунськи
Пальчики — рецепт м’ясних рулетів
Фуа-гра — рецепт приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо