Класичний плов

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Узбецька кухня
Розповідаємо, як приготувати справжній узбекський плов — ароматну та смачну страву для усієї сім’ї
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
М’ясо (баранина, яловичина, курятина, качка або індичка)750 г
Олія кунжутна150 мл
Морква0,5 кг
Цибуля3 шт
Довгозернистий рис500 г
Часник3 головки
Перець чилі1 ч.л.
Ажгон (зіра)1 ч.л.
Куркума або порошок карі1 ч.л.
Барбарис1 ч.л.
Солодка паприка1 ч.л.
Чорний мелений перець0,5 ч.л.
Соль1 ч.л.
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Плов з курячими сердечками в мультиварці

Спосіб приготування

Крок 1. Рис добре промиваємо 3 рази в проточній воді, заливаємо теплою водою та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Моркву чистимо та нарізаємо соломкою. Цибулю нарізаємо великими напівкільцями або кільцями, м’ясо нарізаємо шматочками розміром з горіх.

Крок 3. Виливаємо олію в казан та добре розігріваємо. Опускаємо туди цілу почищену цибулину та як тільки вона покриється золотавою скоринкою, виймаємо.

Крок 4. В розігріту олію викладаємо м’ясо, перемішуємо. Залишаємо на 5 хвилин та знову перемішуємо. Коли м’ясо стане червоно-коричневим, викладаємо нарізану цибулю.

Крок 5. Посипаємо цибулю перцем та половиною чайної ложки солі. Перемішуємо так, щоб цибуля була на дні казану, а м’ясо — зверху.

Крок 6. Як тіьки зарумяниться цибуля, чекаємо 8 хвилинта заливаємо все окропом. Доводимо до кипіння, ставимо на вогонь на мінімум та тушкуємо ще 30-40 хвилин.

Крок 7. Викладаємо зверху моркву та залишаємо томитися 15 хвилин.

Під час томлення плов не можна перемішувати

Крок 8. Посипаємо зірвак (м’ясо з овочами) спеціями

Крок 9. Зверху рівним шаром руками викладаємо рис, притискаємо його шумовкою. Додаємо півчайної ложки солі та куркуму.

Крок 10. Кладемо в центр казану шумовку та наливаємо через неї воду. Її потрібно стільки, щоб вона покривала рис на 3 см. Накриваємо казан кришкою та вмикаємо вогонь на максимум.

Крок 11. Через 3-4 хвилини закладаємо в рис цілі, неочищені промиті головки часнику. Накриваємо кришкою та томимо 15 хвилин.

Крок 12. Після знімаємо кришку та робимо у плові 5-6 проколів — один посередині, інші навколо. Обертаємо кришку марлею, накриваємо казан, а через 15 хвилин вимикаємо плиту. Ще через 10-15 хвилин плов готовий!

ГОТУЄМО З НАМИ
Люля-кебаб в духовці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Смажена картопля з сиром
Рулетний омлет
Курячі відбивні в картопляної шубці
Кращі страви з печінки
Тісто для піци: тонке, без дріжджів, пишне та на кефірі
Яйца Бенедикт (Все буде добре)
Запечена картопля з грибами
Гарбузова каша на молоці
Риба, запечена з гарбузом
Паста Папарделле з білими грибами: покрокове приготування страви
Грибні котлети
Мамалига на молоці з бринзою
Фаршировані кальмари
Мамалига з бринзою та шкварками
Овочева лазанья

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Яблучні оладки
шарлотка
5 кращих рецептів шарлотки на будь-який смак