Класичний плов


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 2 разів


Переглянути відгуки

Розповідаємо, як приготувати справжній узбекський плов — ароматну та смачну страву для усієї сім’ї

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
М’ясо (баранина, яловичина, курятина, качка або індичка)750г
Олія кунжутна150мл
Морква0,5кг
Цибуля3шт
Довгозернистий рис500г
Часник3головки
Перець чилі1ч.л.
Ажгон (зіра)1ч.л.
Куркума або порошок карі1ч.л.
Барбарис1ч.л.
Солодка паприка1ч.л.
Чорний мелений перець0,5ч.л.
Соль1ч.л.

Спосіб приготування

Крок 1. Рис добре промиваємо 3 рази в проточній воді, заливаємо теплою водою та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Моркву чистимо та нарізаємо соломкою. Цибулю нарізаємо великими напівкільцями або кільцями, м’ясо нарізаємо шматочками розміром з горіх.

Крок 3. Виливаємо олію в казан та добре розігріваємо. Опускаємо туди цілу почищену цибулину та як тільки вона покриється золотавою скоринкою, виймаємо.

Крок 4. В розігріту олію викладаємо м’ясо, перемішуємо. Залишаємо на 5 хвилин та знову перемішуємо. Коли м’ясо стане червоно-коричневим, викладаємо нарізану цибулю.

Крок 5. Посипаємо цибулю перцем та половиною чайної ложки солі. Перемішуємо так, щоб цибуля була на дні казану, а м’ясо — зверху.

Крок 6. Як тіьки зарумяниться цибуля, чекаємо 8 хвилинта заливаємо все окропом. Доводимо до кипіння, ставимо на вогонь на мінімум та тушкуємо ще 30-40 хвилин.

Крок 7. Викладаємо зверху моркву та залишаємо томитися 15 хвилин.

Під час томлення плов не можна перемішувати

Крок 8. Посипаємо зірвак (м’ясо з овочами) спеціями

Крок 9. Зверху рівним шаром руками викладаємо рис, притискаємо його шумовкою. Додаємо півчайної ложки солі та куркуму.

Крок 10. Кладемо в центр казану шумовку та наливаємо через неї воду. Її потрібно стільки, щоб вона покривала рис на 3 см. Накриваємо казан кришкою та вмикаємо вогонь на максимум.

Крок 11. Через 3-4 хвилини закладаємо в рис цілі, неочищені промиті головки часнику. Накриваємо кришкою та томимо 15 хвилин.

Крок 12. Після знімаємо кришку та робимо у плові 5-6 проколів — один посередині, інші навколо. Обертаємо кришку марлею, накриваємо казан, а через 15 хвилин вимикаємо плиту. Ще через 10-15 хвилин плов готовий!

Читайте також: Люля-кебаб в духовці



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Яблучний пиріг зі штрейзелем
Відбивна зі свинини в класичній паніровці
Класичні деруни (фоторецепт)
Панкейки – простий рецепт американських млинців
Кімчі: рецепт корейскої квашеної капусти
Грецький салат (фоторецепт)
Тахіні: рецепт кунжутної пасти
Бісквіт в мультиварці
Соус гуакамоле (фоторецепт)
Яблуко, запечене в тісті (фоторецепт)
Сирна запіканка в мультиварці
Пісний торт
Імбирний чай (фоторецепт)
Печені яблука в мультиварці


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити