Стерилізація банок
Не нехтуйте хорошою стерилізацією! У цій справі завжди краще «перебдіти»: перед закручуванням банки краще не тільки помити, але і просушити, а також нагріти над парою або в духовці. Ми вже розповідали, як правильно стерилізувати банки для консервації.
Вибір продуктів
Для консервації беріть тільки свіжі овочі, фрукти і ягоди. Вони повинні бути без гнилі, пружними та без пошкоджень. Якщо ви побачили зіпсований продукт, краще обріжте зайве і використовуйте його для салату, який відразу і з’їсте, але не кладіть в консервацію.
Правильна нарізка і обробка
Нарізайте продукти для консервації однаковими, рівними шматочками – це вплине не тільки на зовнішній вигляд страви, а й на його смак. Також, перед консервацією овочі та фрукти слід обробити гарячою водою або парою – так ви знищите мікроби і пігмент, через якого вони темніють.
Дотримання температури
Після закупорювання банок, переверніть їх кришками вниз і залиште так, щільно укутавши ковдрою. Це допоможе уникнути різких перепадів температури і дасть банкам охолонути поступово.
Банки не можна:
- ставити на холодну підлогу
- зберігати біля опалювальних приладів
Зберігання консервації
Готові закрутки можна зберігати в погребі до 2-х років. Якщо ж ви зберігаєте банки в квартирі, в коморі, тоді термін ще менше. Краще з’їсти все заготовлені овочі та фрукти в цю ж зиму – так ви отримаєте максимум вітамінів і задоволення.
ГОТУЄМО З НАМИ
5 заготовок на зиму, про які потрібно знати кожній господині








