5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь

Консервація
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Завантаження...
Хрусткі солоні огірочки, соковиті помідори, солодкі консервовані персики – справжня знахідка взимку. Що потрібно знати, щоб соління і закрутки вийшли, такі ж, як у мами або бабусі?

Стерилізація банок

Не нехтуйте хорошою стерилізацією! У цій справі завжди краще «перебдіти»: перед закручуванням банки краще не тільки помити, але і просушити, а також нагріти над парою або в духовці. Ми вже розповідали, як правильно стерилізувати банки для консервації.

Вибір продуктів

Для консервації беріть тільки свіжі овочі, фрукти і ягоди. Вони повинні бути без гнилі, пружними та без пошкоджень. Якщо ви побачили зіпсований продукт, краще обріжте зайве і використовуйте його для салату, який відразу і з’їсте, але не кладіть в консервацію.

Правильна нарізка і обробка

Нарізайте продукти для консервації однаковими, рівними шматочками – це вплине не тільки на зовнішній вигляд страви, а й на його смак. Також, перед консервацією овочі та фрукти слід обробити гарячою водою або парою – так ви знищите мікроби і пігмент, через якого вони темніють.

Дотримання температури

Після закупорювання банок, переверніть їх кришками вниз і залиште так, щільно укутавши ковдрою. Це допоможе уникнути різких перепадів температури і дасть банкам охолонути поступово.

Банки не можна:

  • ставити на холодну підлогу
  • зберігати біля опалювальних приладів

Зберігання консервації

Готові закрутки можна зберігати в погребі до 2-х років. Якщо ж ви зберігаєте банки в квартирі, в коморі, тоді термін ще менше. Краще з’їсти все заготовлені овочі та фрукти в цю ж зиму – так ви отримаєте максимум вітамінів і задоволення.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 заготовок на зиму, про які потрібно знати кожній господині

Поділитися рецептом
Залишити відгук
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Заповніть всі поля відмічені *


Спробуй ще
Бички в томаті

Бички в томаті – рецепт в домашніх умовах

рецепт пошагово морковного варенья, пошаговый рецепт приготовления варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье рецепт пошагово, состав варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье пошагово

Варення з моркви з лимоном

Опеньки

Солені опеньки

Маринований короп рецепт

Маринований короп в банці – рецепт від експертів

Сироп з шипшини

Сироп з шипшини в домашніх умовах

Варення з калини з гарбузом – рецепт від шеф-кухаря

Варення з калини з імбиром

Сире варення з калини з імбиром

Гостра квашена капуста

Хрумка квашена капуста – рецепт від шеф-кухаря

Маринований імбир

Як маринувати імбир для суші

Баклажани з шампіньйонами на зиму

Салат баклажани з шампіньйонами на зиму в аджиці

Заправка для борщу рецепт

Заправка для борщу – перевірений рецепт

Консервований гарбуз як манго рецепт

Консервований гарбуз як манго – свіжий рецепт

рецепт джема из тыквы, рецепт приготовления джема из тыквы, как приготовить джем из тыквы видео, состав джема из тыквы, как приготовить тыквенный джем

Джем з гарбуза

Баклажани на зиму

Баклажани по-болгарськи: рецепт на зиму

Лечо по-домашньому

Лечо по-домашньому простий рецепт



ВГОРУ
Дитяче меню до Дня святого Миколая
десерты на день святого Николая, рецепты на день святого Николая, что приготовить на день святого Николая
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів