5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Хрусткі солоні огірочки, соковиті помідори, солодкі консервовані персики - справжня знахідка взимку. Що потрібно знати, щоб соління і закрутки вийшли, такі ж, як у мами або бабусі?
Зберегти в кулінарну книгу

Стерилізація банок

Не нехтуйте хорошою стерилізацією! У цій справі завжди краще «перебдіти»: перед закручуванням банки краще не тільки помити, але і просушити, а також нагріти над парою або в духовці. Ми вже розповідали, як правильно стерилізувати банки для консервації.

Вибір продуктів

Для консервації беріть тільки свіжі овочі, фрукти і ягоди. Вони повинні бути без гнилі, пружними та без пошкоджень. Якщо ви побачили зіпсований продукт, краще обріжте зайве і використовуйте його для салату, який відразу і з’їсте, але не кладіть в консервацію.

Правильна нарізка і обробка

Нарізайте продукти для консервації однаковими, рівними шматочками – це вплине не тільки на зовнішній вигляд страви, а й на його смак. Також, перед консервацією овочі та фрукти слід обробити гарячою водою або парою – так ви знищите мікроби і пігмент, через якого вони темніють.

Дотримання температури

Після закупорювання банок, переверніть їх кришками вниз і залиште так, щільно укутавши ковдрою. Це допоможе уникнути різких перепадів температури і дасть банкам охолонути поступово.

Банки не можна:

  • ставити на холодну підлогу
  • зберігати біля опалювальних приладів

Зберігання консервації

Готові закрутки можна зберігати в погребі до 2-х років. Якщо ж ви зберігаєте банки в квартирі, в коморі, тоді термін ще менше. Краще з’їсти все заготовлені овочі та фрукти в цю ж зиму – так ви отримаєте максимум вітамінів і задоволення.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 заготовок на зиму, про які потрібно знати кожній господині

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо