Солоні опеньки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Настала грибна пора, а значить саме час дізнатися, як засолити опеньки на зиму
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Опеньки10 г
Сіль500 г
Лавровий лист20 г
Зелень укропу200 г
Ріпчаста цибуля150 г
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування

Крок 1. Опеньки чистимо, ретельно промиваємо. Відокремлюємо капелюшки від ніжок. Ніжки ріжемо уздовж у вигляді локшини, змішуємо з капелюшками

Крок 2. Опускаємо гриби в киплячу воду і варимо 20 хвилин з моменту закипання. Знімаємо піну, що з’являється

Якщо грибів багато, кожну партію опускаємо в чисту воду, а використану воду обов’язково виливаємо

Крок 3. Відварені опеньки перекладаємо на сито і охолоджуємо

Крок 4. На дно каструлі або бочки викладаємо трохи прянощів. Поверх них викладаємо гриби капелюшками вниз, створивши шар не більше 5 см. Посипаємо їх сіллю і спеціями. Знову викладаємо гриби, сіль і прянощі. Таким чином заповнюємо всю ємність

Крок 5. Гриби накриваємо чистою тканиною, на неї викладаємо коло і придавлюємо чимось важким

Крок 6. Коли опеньки осядуть, можна докласти нову партію грибів. Слідкуйте, щоб гриби були повністю покриті розсолом, періодично промивайте коло й міняйте серветку. Поставте посуд з грибами в прохолодне приміщення. Опеньки готові до вживання через 2-3 тижні

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік