Як почистити свинячі кишки для домашньої ковбаси

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Зберегти в кулінарну книгу

Як чистити свинячі кишки

Неочищені свинячі кишки всередині очищаємо від шару жиру і слизу. Такі кишки мають червонуватий колір і товсті стінки (вони не прозорі), чищені – відповідно білі й прозорі.

Після покупки кишки потрібно нарізати шматочками приблизно по 3 метра, так їх зручніше буде обробляти. Добре промити, вивернути навиворіт, ще раз добре промити під проточною водою. Покласти в підходящий посуд або банку, залити на 2-3 години розчином солі (2 столові ложки і 2 столові ложки соди на 1 літр води). Для того, щоб вивернути кишки навиворіт, потрібно скористатися будь-якій гладкій, не гострою паличкою, наприклад, паличками для суші.

Потім сантиметр за сантиметром зворотною стороною ножа (тупою) зчищаємо шар жиру (на дошці). З першого разу повністю очистити кишки не вийде. Тому промиваємо їх під холодною водою і знову залишаємо в сольовому розчині на 3-4 години і операцію повторюємо (зчищаємо, миємо, залишаємо). Зазвичай достатньо 3 раз.

Головне – не забути вивернути вже очищені кишки ще раз (з внутрішньої сторони кишки нерівні – є джгутики)

 

Очищені кишки досить довго зберігаються (до року). Головне – їм треба дати стекти, після чого добре пересипати звичайною столовою сіллю і поставити в банку в холодильник (або розділити на порції і покласти в морозильну камеру).

Як прибрати запах

1. Якщо попередньо залити кишки свині розчином харчової соди і відстояти там, то запах кишок майже зникне.

2. Щоб прибрати запах, неочищену вимиту картоплю натирають на тертці і занурюють в неї кишки на 3-4 години, потім все змивають.

Читайте також: Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік