Як приготувати справжню шаурму вдома

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Закуски
Справжня шаурма - справа тонка. Тут важливий маринад для м'яса, правильне обсмажування, соус. Ділимося порадами, які допоможуть вам приготувати справжню шаурму вдома.
Зберегти в кулінарну книгу

Готуємо правильний маринад для м’яса

Маринад зробить м’ясо ніжнішим і соковитішим. Радимо розмелювати спеції безпосередньо перед приготуванням, щоб вони надали страві більше аромату.

Інгредієнти:

  • Чорний перець горошком – 1 ч. л .;
  • Ціла зіра – 1 ч. л.;
  • Цілий кардамон – 1 ч. л.;
  • Мелена куркума – 0,5 ч. л.;
  • Сушений часник – 0,5 ч. л.;
  • Мелена паприка – 0,25 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ст. л .;
  • Олія – 1 ст. л.

Для приготування маринаду потрібно розмолоти або розчавити в ступці всі спеції. Потім натерти ними м’ясо з усіх боків і залишити маринуватися хоча б на 1 годину.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій

Як правильно обсмажити м’ясо

М’ясо слід смажити на середньому вогні. Сковорідку злегка змащуємо рослинний маслом і готуємо курку протягом 6-8 хвилин, часто перевертаючи.

Дуже важливо готове м’ясо щільно загорнути у фольгу і залишити хвилин на п’ять.

Готуємо пряний соус

Секрет соковитої шаурми – в пряному соусі. Читайте, як приготувати справжній близькосхідний соус на основі звичайного йогурту.

  • Йогурт – 4 ст. л .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Цілий коріандр – 1 ч. л.;
  • Лимонний сік – 1 ст. л .;
  • Винний оцет -1 ч. л.
  • Чорний перець – 1 ч. л.;
  • Сіль за смаком.

Додаємо до йогурту роздавлений часник, коріандр і чорний перець, лимонний сік і винний оцет, розмішуємо і солимо за смаком.

Як правильно загорнути начинку в лаваш

  1. Лаваш візуально ділимо на дві частини горизонтально — нижню посередині змащуємо соусом і викладаємо зверху начинку: капусту, помідори, курку, потім знову капусту, помідори і знову соус.
  2. Тепер візуально ділимо лаваш на 3 частини вертикально, начинка повинна лежати внизу центральної частини з відступом до краю в кілька сантиметрів. Звертаємо лаваш спочатку з боків, як би «закриваючи» начинку з двох сторін збоку.
  3. Далі, закриваємо нижню частину — ту, де був відступ. Крутимо шаурму до верху, згортаючи в щільний рулет з закритими боками.
  4. Викладаємо шаурму на розпечену суху сковорідку і смажимо до золотистої скоринки.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік