Готуємо правильний маринад для м’яса
Маринад зробить м’ясо ніжнішим і соковитішим. Радимо розмелювати спеції безпосередньо перед приготуванням, щоб вони надали страві більше аромату.
Інгредієнти:
- Чорний перець горошком – 1 ч. л .;
- Ціла зіра – 1 ч. л.;
- Цілий кардамон – 1 ч. л.;
- Мелена куркума – 0,5 ч. л.;
- Сушений часник – 0,5 ч. л.;
- Мелена паприка – 0,25 ч. л.;
- Сіль – 0,5 ст. л .;
- Олія – 1 ст. л.
Для приготування маринаду потрібно розмолоти або розчавити в ступці всі спеції. Потім натерти ними м’ясо з усіх боків і залишити маринуватися хоча б на 1 годину.
ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Як правильно обсмажити м’ясо
М’ясо слід смажити на середньому вогні. Сковорідку злегка змащуємо рослинний маслом і готуємо курку протягом 6-8 хвилин, часто перевертаючи.
Дуже важливо готове м’ясо щільно загорнути у фольгу і залишити хвилин на п’ять.
Готуємо пряний соус
Секрет соковитої шаурми – в пряному соусі. Читайте, як приготувати справжній близькосхідний соус на основі звичайного йогурту.
- Йогурт – 4 ст. л .;
- Часник – 2 зубчики;
- Цілий коріандр – 1 ч. л.;
- Лимонний сік – 1 ст. л .;
- Винний оцет -1 ч. л.
- Чорний перець – 1 ч. л.;
- Сіль за смаком.
Додаємо до йогурту роздавлений часник, коріандр і чорний перець, лимонний сік і винний оцет, розмішуємо і солимо за смаком.
Як правильно загорнути начинку в лаваш
- Лаваш візуально ділимо на дві частини горизонтально — нижню посередині змащуємо соусом і викладаємо зверху начинку: капусту, помідори, курку, потім знову капусту, помідори і знову соус.
- Тепер візуально ділимо лаваш на 3 частини вертикально, начинка повинна лежати внизу центральної частини з відступом до краю в кілька сантиметрів. Звертаємо лаваш спочатку з боків, як би «закриваючи» начинку з двох сторін збоку.
- Далі, закриваємо нижню частину — ту, де був відступ. Крутимо шаурму до верху, згортаючи в щільний рулет з закритими боками.
- Викладаємо шаурму на розпечену суху сковорідку і смажимо до золотистої скоринки.