Як приготувати справжню шаурму вдома

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Закуски
Справжня шаурма - справа тонка. Тут важливий маринад для м'яса, правильне обсмажування, соус. Ділимося порадами, які допоможуть вам приготувати справжню шаурму вдома.
Зберегти в кулінарну книгу

Готуємо правильний маринад для м’яса

Маринад зробить м’ясо ніжнішим і соковитішим. Радимо розмелювати спеції безпосередньо перед приготуванням, щоб вони надали страві більше аромату.

Інгредієнти:

  • Чорний перець горошком – 1 ч. л .;
  • Ціла зіра – 1 ч. л.;
  • Цілий кардамон – 1 ч. л.;
  • Мелена куркума – 0,5 ч. л.;
  • Сушений часник – 0,5 ч. л.;
  • Мелена паприка – 0,25 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ст. л .;
  • Олія – 1 ст. л.

Для приготування маринаду потрібно розмолоти або розчавити в ступці всі спеції. Потім натерти ними м’ясо з усіх боків і залишити маринуватися хоча б на 1 годину.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій

Як правильно обсмажити м’ясо

М’ясо слід смажити на середньому вогні. Сковорідку злегка змащуємо рослинний маслом і готуємо курку протягом 6-8 хвилин, часто перевертаючи.

Дуже важливо готове м’ясо щільно загорнути у фольгу і залишити хвилин на п’ять.

Готуємо пряний соус

Секрет соковитої шаурми – в пряному соусі. Читайте, як приготувати справжній близькосхідний соус на основі звичайного йогурту.

  • Йогурт – 4 ст. л .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Цілий коріандр – 1 ч. л.;
  • Лимонний сік – 1 ст. л .;
  • Винний оцет -1 ч. л.
  • Чорний перець – 1 ч. л.;
  • Сіль за смаком.

Додаємо до йогурту роздавлений часник, коріандр і чорний перець, лимонний сік і винний оцет, розмішуємо і солимо за смаком.

Як правильно загорнути начинку в лаваш

  1. Лаваш візуально ділимо на дві частини горизонтально — нижню посередині змащуємо соусом і викладаємо зверху начинку: капусту, помідори, курку, потім знову капусту, помідори і знову соус.
  2. Тепер візуально ділимо лаваш на 3 частини вертикально, начинка повинна лежати внизу центральної частини з відступом до краю в кілька сантиметрів. Звертаємо лаваш спочатку з боків, як би «закриваючи» начинку з двох сторін збоку.
  3. Далі, закриваємо нижню частину — ту, де був відступ. Крутимо шаурму до верху, згортаючи в щільний рулет з закритими боками.
  4. Викладаємо шаурму на розпечену суху сковорідку і смажимо до золотистої скоринки.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо