Медові млинці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиУкраїнська кухняМасляна
Неможливо уявити Масляну без млинців. Саме тому ми пропонуємо вам зробити цю Масляну особливою та спробувати приготувати справжні дріжджові млинці. Але спочатку треба обрати правильні дріжджі. Ідеально для цього підходить «Духмяна Хата». Це живі та легкі на підйом дріжджі, що впораються з будь-яким тістом, навіть із високим вмістом жиру та цукру.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Пресовані дріжджі25 г
Борошно500 г
Молоко1 л
Цукор2 ст.л.
Олія3 ст.л.
Сіль1 ст.л.
Яйця2 шт.
Мед2 ст.л.
Ванілінпо вкусу
Сметана, варення, меддля подачи
Додати в список покупок

У світі існує величезна кількість різноманітних рецептів млинців. За видом борошна вони можуть бути пшеничні, рисові, гречані, манні, житні, пшоняні. Готуватися можуть на воді, молоці, кефірі, сироватці або, навіть, на пиві. Наразі в Україні популярні звичайні млинці, а от дріжджові незаслужено забуті. А дарма, млинці на дріжджах надзвичайно смачні, пишні, мережчаті та легкі. Вони добре  вбирають масло і різні соуси завдяки своїй пористій структурі. До того ж готувати їх надзвичайно просто і швидко, з ними легко впораються навіть господині-початківці.

Саме тому ми пропонуємо вам зробити цю Масляну особливою та  спробувати приготувати справжні дріжджові млинці. Але спочатку треба обрати правильні дріжджі. Ідеально для цього підходить «Духмяна Хата».

Приготування:

  1. Спочатку змішуємо легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» з пів літром теплого молока. Дивіться, не перегрійте: нанесіть трохи молока на зап’ястя, ваша рука не повинна відчувати ані холод, ані тепло. Це значить, що молоко має кімнатну температуру.
  2. Розмішуємо, доки маса не стане однорідною.
  3. Всипаємо 400 г борошна. Замішуємо опару і залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин.
  4. Додаємо до опари залишки борошна, яйця, цукор, сіль, мед, ванілін, ще півлітра молока, а також 2 столових ложки олії – щоб тісто не прилипало до сковорідки.
  5. Добре вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок, залишаємо на 10–15 хвилин.
  6. Ще раз перемішуємо тісто та починаємо випікати млинці на змащеній рослинним маслом розігрітій сковорідці.
  7. Щоб легше було перевертати млинець, беремо зубочистку, піддіваємо злегка зовнішній край млинця та проводимо по колу зубочисткою. Таким чином можна також запобігти утворенню рваного нерівного краю млинця.
  8. Чекаємо, поки пухирці на поверхні нашого млинця не тільки виникнуть, а й луснуть. Саме в цей момент підчеплюємо млинець по краях і перевертаємо лопаткою.
  9. Випікаємо млинці до гарного золотавого кольору з обох сторін.
  10. З чим подавати, обирайте на свій смак — мед, полуниці, сметана тощо. Чудово смакує з чаєм або кавою.

 

    Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають вам легкої випічки і смачної та веселої Масляної!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Горіховий пиріг – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Паляниця на Спас
Що приготувати на Медовий Спас


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці