Медові млинці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыУкраинская кухняМасленица
Неможливо уявити Масляну без млинців. Саме тому ми пропонуємо вам зробити цю Масляну особливою та спробувати приготувати справжні дріжджові млинці. Але спочатку треба обрати правильні дріжджі. Ідеально для цього підходить «Духмяна Хата». Це живі та легкі на підйом дріжджі, що впораються з будь-яким тістом, навіть із високим вмістом жиру та цукру.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Пресовані дріжджі25 г
Борошно500 г
Молоко1 л
Цукор2 ст.л.
Олія3 ст.л.
Сіль1 ст.л.
Яйця2 шт.
Мед2 ст.л.
Ванілінпо вкусу
Сметана, варення, меддля подачи
Додати в список покупок

У світі існує величезна кількість різноманітних рецептів млинців. За видом борошна вони можуть бути пшеничні, рисові, гречані, манні, житні, пшоняні. Готуватися можуть на воді, молоці, кефірі, сироватці або, навіть, на пиві. Наразі в Україні популярні звичайні млинці, а от дріжджові незаслужено забуті. А дарма, млинці на дріжджах надзвичайно смачні, пишні, мережчаті та легкі. Вони добре  вбирають масло і різні соуси завдяки своїй пористій структурі. До того ж готувати їх надзвичайно просто і швидко, з ними легко впораються навіть господині-початківці.

Саме тому ми пропонуємо вам зробити цю Масляну особливою та  спробувати приготувати справжні дріжджові млинці. Але спочатку треба обрати правильні дріжджі. Ідеально для цього підходить «Духмяна Хата».

Приготування:

  1. Спочатку змішуємо легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» з пів літром теплого молока. Дивіться, не перегрійте: нанесіть трохи молока на зап’ястя, ваша рука не повинна відчувати ані холод, ані тепло. Це значить, що молоко має кімнатну температуру.
  2. Розмішуємо, доки маса не стане однорідною.
  3. Всипаємо 400 г борошна. Замішуємо опару і залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин.
  4. Додаємо до опари залишки борошна, яйця, цукор, сіль, мед, ванілін, ще півлітра молока, а також 2 столових ложки олії – щоб тісто не прилипало до сковорідки.
  5. Добре вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок, залишаємо на 10–15 хвилин.
  6. Ще раз перемішуємо тісто та починаємо випікати млинці на змащеній рослинним маслом розігрітій сковорідці.
  7. Щоб легше було перевертати млинець, беремо зубочистку, піддіваємо злегка зовнішній край млинця та проводимо по колу зубочисткою. Таким чином можна також запобігти утворенню рваного нерівного краю млинця.
  8. Чекаємо, поки пухирці на поверхні нашого млинця не тільки виникнуть, а й луснуть. Саме в цей момент підчеплюємо млинець по краях і перевертаємо лопаткою.
  9. Випікаємо млинці до гарного золотавого кольору з обох сторін.
  10. З чим подавати, обирайте на свій смак — мед, полуниці, сметана тощо. Чудово смакує з чаєм або кавою.

 

    Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають вам легкої випічки і смачної та веселої Масляної!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці