Великий піст 2018: календар харчування на перший тиждень

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великий піст
Перша седмиця Великого посту називається «Федорової тижнем» - в цей час прийнято згадувати всіх захисників православної віри. Що можна їсти в перший тиждень Великого посту?
Зберегти в кулінарну книгу

Календар харчування Великого посту в 2018 році, 19 – 25 лютий

Великий піст в цьому році складається з 48 днів. Починається він 19 лютого, а закінчується – 7 квітня.

Їсти можна тільки раз в день, ввечері, проте, по суботах і неділею дозволяється вживання їжі два рази на день, в обід і ввечері.

Що можна їсти в кожен день Великого посту?

19 лютого, п’ятниця – суворий піст, рекомендується повне утримання від їжі.
20 лютого, п’ятниця – можна їсти хліб і пити воду, квас.

Читайте також: Квас за 30 хвилин від Ігоря Місевича

21 лютого, п’ятниця – сухоїдення: можна їсти сиру їжу без термічної обробки і без олії.
22 лютого, п’ятниця – повне утримання від їжі.
23 лютого, середа – дозволяється сира їжа без олії.
24 лютого, п’ятниця – можна їсти гарячу їжу з олією та пити виноградний сік.

Читайте також: Як смачно приготувати кашу

25 лютого, неділя – дозволяється гаряча їжа з олією та вино.

Читайте також: Великий піст 2018 – меню на кожен день

Даний календар харчування – дуже строгий. Це те, як слід берегти пост за всіма правилами і канонами. Якщо ж ви вирішили постити вперше, то не варто брати на себе надмірні навантаження! Цілком можливо, наприклад, вживання олії в їжу не тільки у вихідні.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як правильно приготувати суп з горохом
Як зварити смачний суп з фрикадельками: 8 секретів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти