Великий піст 2018: календар харчування на перший тиждень

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великий піст
Перша седмиця Великого посту називається «Федорової тижнем» - в цей час прийнято згадувати всіх захисників православної віри. Що можна їсти в перший тиждень Великого посту?
Зберегти в кулінарну книгу

Календар харчування Великого посту в 2018 році, 19 – 25 лютий

Великий піст в цьому році складається з 48 днів. Починається він 19 лютого, а закінчується – 7 квітня.

Їсти можна тільки раз в день, ввечері, проте, по суботах і неділею дозволяється вживання їжі два рази на день, в обід і ввечері.

Що можна їсти в кожен день Великого посту?

19 лютого, п’ятниця – суворий піст, рекомендується повне утримання від їжі.
20 лютого, п’ятниця – можна їсти хліб і пити воду, квас.

Читайте також: Квас за 30 хвилин від Ігоря Місевича

21 лютого, п’ятниця – сухоїдення: можна їсти сиру їжу без термічної обробки і без олії.
22 лютого, п’ятниця – повне утримання від їжі.
23 лютого, середа – дозволяється сира їжа без олії.
24 лютого, п’ятниця – можна їсти гарячу їжу з олією та пити виноградний сік.

Читайте також: Як смачно приготувати кашу

25 лютого, неділя – дозволяється гаряча їжа з олією та вино.

Читайте також: Великий піст 2018 – меню на кожен день

Даний календар харчування – дуже строгий. Це те, як слід берегти пост за всіма правилами і канонами. Якщо ж ви вирішили постити вперше, то не варто брати на себе надмірні навантаження! Цілком можливо, наприклад, вживання олії в їжу не тільки у вихідні.

Поділитися рецептом
Рекомендуємо
Як правильно приготувати український борщ?
Як греки називають грецький салат?
Скільки випікати бісквіт в духовці?
Як правильно посмажити курячу грудку для салату Цезар?
Літо з морозилки: запасаємося на зиму
Коли з’явився борщ?
Хто придумав рецепт солянки?
Який сир додати в салат Цезар?
Як заморозити полуницю
Як приготувати окрошку
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил
Як смажити зефір на багатті
Домашня лазанья: секрети приготування
Як приготувати м’який і соковитий шашлик зі свинини?
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині
маффины с черешней, рецепт маффинов с черешней пошагово, состав маффинов с черешней, как готовить маффины с черешней, как приготовить маффины с черешней пошагово, маффины с черешней рецепт
Апетитні мафіни з черешнею