Як приготувати смачну кашу: 12 лайфхаків

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Здорове харчуванняВеликий піст
У вас не виходить смачна каша? Наші поради допоможуть впоратися з цією проблемою
Зберегти в кулінарну книгу
  1. Практично всі крупи (особливо пшоно, яке містить жири, що швидко псуються), крім гречаної, пластівців і дрібних круп, потрібно ретельно промивати.
  2. При промиванні, крупу заливають водою, обсяг якої повинен бути вдвічі більше обсягу крупи. Потім частину води зливають, а крупу витрушують на решето. Цю операцію проводять 2-3 рази.
  3. Пшоно і перловку потрібно спочатку промити теплою водою (40-50 ° С), а потім гарячою (60-70 ° С).
  4. Пшоно промивають до тих пір, поки вода не стане прозорою.
  5. Для того, щоб пшоно не гірчило, його потрібно обшпарити окропом, злити воду і тоді вже варити.
  6. Для того, щоб прибрати неприємний запах у крупи, її потрібно ретельно промити теплою водою, перетерти руками і просушити.
  7. Для отримання смачної каші дуже важлива якість води. Якщо використовувати в цих цілях жорстку воду, то зерно вбере в себе мінеральні солі, і каша вийде несмачною. Тому краще заливати кашу кип’яченою водою.
  8. При варінні каші цукор і сіль кладуть у каструлю з водою до засипання крупи.
  9. Крупа з затхлим запахом до вживання непридатна.
  10. Крупа засипається в киплячу воду, щоб каша не пригоріла.
  11. Для отримання розсипчастої каші після приготування зерна її не варто знімати з вогню, потрібно долити води і, зменшивши вогонь, залишити ще хвилин на тридцять на плиті.
  12. Можна довести до готовності кашу в духовці. Для цього потрібно поставити каструлю на деко з водою і поставити в духовку.

Читайте також: 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як правильно приготувати суп з горохом
Як зварити смачний суп з фрикадельками: 8 секретів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти