Великий піст 2018 меню на кожен день – як скласти і про що пам’ятати

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великий піст
19 лютого почався Великий піст 2018. Меню на кожен день на всі 48 днів простіше скласти, якщо знати про особливості кожного тижня - седмиці - поста
Зберегти в кулінарну книгу

Найсуворіше обмеження в їжі в перший і останній тиждень, який називають Страсним. В цілому в Великий пост 2018 не можна їсти молоко і молочні продукти, яйця, м’ясо і всі його похідні. Доведеться забути про спиртне. У суворі дні заборонена будь-яка тепла їжа і навіть олія. У перший день посту і в Страсну п’ятницю взагалі не можна їсти, а пити можна тільки воду.

Що можна їсти у Великий піст 2018: меню на кожен день і календар харчування

У Великий піст можна їсти овочі, фрукти, консервовані продукти, крупи, бобові, горіхи, сухофрукти. Готують каші, наприклад, перлову кашу з сухофруктами і горіхами за рецептом Євгена Клопотенка. Можна смачно приготувати кашу, якщо знати кілька простих лайфхаків. Заповнити недолік м’яса можна за допомогою бобових: квасолі, сочевиці з грибами і шпинатом. Пісні варіанти є у багатьох страв: існує пісний борщ, пісна лазанья і навіть пісний майонез.

По суботах і неділях дозволена їжа, приготована з олією. Можна випити трохи вина. За тиждень до Великодня відзначають Лазареву суботу та Вербну неділю. У 2018 це 31 березня і 1 квітня. У Лазареву суботу можна їсти риб’ячу ікру, а у Вербну неділю – відварну рибу. Також рибу дозволяється їсти на Благовіщення – його завжди відзначають 7 квітня.

Читайте також: Рецепти пісних страв

Хто не повинен постити у Великий піст

Всі правила і обмеження стосуються тільки дорослих і здорових людей. Тому є люди, для яких в Великий пост 2018 меню на кожен день не змінюється.

Посту не повинні дотримуватися:

  • хворі;
  • маленькі діти;
  • вагітні та жінки, що вигодовують дітей;
  • люди, робота яких пов’язана з важкою фізичною працею;
  • старі;
  • ув’язнені;
  • ті, хто подорожують.

Якщо вони і постують, то за особливими м’якими правилами, які духівник підбирає для кожного особисто.

Втім головне правило Великого посту поширюється на всіх вірян. Воно не стосується їжі – головні обмеження повинні бути в справах і думках. Всі 48 днів посту не можна впускати в серце гнів, образу або неприязнь. Намагайтеся бачити, думати і робити тільки хороше.

Читайте також: Що можна їсти в Великий піст 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком