Великий піст 2018: рецепти пісних страв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Дієтичні рецептиВеликий піст
Навіть під час Великого посту їжа може бути смачною! Рецепти пісних страв не повинні бути нудними і одноманітними. Smachno.ua розповість, що приготувати і як харчуватися в піст
Зберегти в кулінарну книгу

Рецепти пісних страв


Пісний пиріг з яблуками на пару

Складові

  • 200 мл кокосового, мигдалевого або соєвого молока
  • 4 ст. л. меду
  • 130-150 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленої гвоздики
  • 1 ч. л. свіжого тертого імбиру (або 2 ч. л. меленого сухого)
  • 1 ч. л. меленого кардамону
  • 3-4 ст. л. марципану, готового або домашнього
  • 4 ст. л. родзинок

Для начинки:

  • 2 середніх яблука
  • 3 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ст. л. арахісового масла
  • мелена кориця
  • ванільний цукор

Як приготувати:

  1. Готуємо начинку: яблука очищаємо від серцевини і нарізаємо скибочками. Розтоплюємо цукор в гарячому маслі та злегка карамелізуємо в ньому яблука з ванільним цукром і корицею. Трохи охолоджуємо і викладаємо рівним шаром у змащену маслом пластикову форму.
  2. Готуємо тісто: молоко нагріваємо з медом. Борошно змішуємо з содою, сіллю і прянощами, додаємо подрібнений марципан і родзинки і перемішуємо з молочно-медовою сумішшю.
  3. Тістом заливаємо яблука. Додаємо шматочки марципану і родзинки. Варимо пиріг в пароварці від 1 години (якщо шар тіста близько 3 см) до 2 годин, залежно від висоти форми: чим форма ширше і шар тіста тонше, тим менше час варіння.
  4. Готовий пиріг перевертаємо на блюдо і подаємо теплим або холодним.

Вівсяна каша з бананами

Складові

  • Кокосове молоко – 350 мл
  • Вівсяні пластівці – 35 г
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор – 40 г
  • Вода – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – ​​0,5 ч.л.

Як приготувати:

  1. Один чищений банан розчавлюємо виделкою, додаємо вівсяні пластівці й перемішуємо. За смаком додаємо мед або будь-які прянощі: ваніль, корицю і т.д.
  2. Молоко підігріваємо, змішуємо з вівсянкою, розкладаємо суміш у форми і ставимо запікатися кашу в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20-30. Після запікання каші зверху викладаємо порізаний шматочками банан.

Морквяно-рисові котлети

Складові

  • Морква (чищена) – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Круглозерний рис – 100 г
  • Вода для варіння рису – 250-300 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Панірувальні сухарі – 30 г
  • Рослинна олія
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г

Як приготувати:

  1. Відварюємо рис в підсоленій воді.
  2. Цибулю дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинній олії до м’якості. Моркву натираємо на середній тертці, додаємо до цибулі. Закриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості моркви. Перемішуємо овочі, прибираємо з вогню, охолоджуємо.
  3. Змішуємо остиглі овочі й рис, додаємо роздавлений або дрібно нарізаний часник, крохмаль (або борошно), перчимо, якщо потрібно досолюємо, формуємо котлетки, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін.
    Морквяно-рисові котлети готові!

Лобіо

Складові

  • Червона квасоля – 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2-3 ст. ложки
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Цукор (за бажанням) – 1-2 щіпки
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Зелень (кріп, петрушка, кінза) – за смаком

Як приготувати:

  1. Квасолю промиваємо і заливаємо холодною водою на пару годин. Воду зливаємо, заливаємо свіжу. Варимо квасолю в несолоній воді до готовності (щоб квасоля варилася швидше – підливаємо холодну воду). Варимо близько 30-60 хвилин. Коли квасоля готова – зливаємо відвар в окремий посуд, а квасолю охолоджуємо.
  2. Чистимо і миємо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
  3. Розігріваємо пательню, наливаємо рослинну олію. У гарячу олію викладаємо підготовлені цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі на середньому вогні, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо борошно, перемішуємо.
  4. Додаємо томатну пасту, обсмажуємо, помішуючи, 1 хвилину.
  5. Додаємо спеції, сіль і цукор. Заливаємо відваром від квасолі до стану рідкої сметани, щоб вийшов соус. Викладаємо в соус квасолю і тушкуємо лобіо на маленькому вогні 10-15 хвилин. Знімаємо з вогню.
  6. Миємо та дрібно нарізаємо зелень. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Коли квасоля буде кімнатної температури, додаємо зелень і часник, добре перемішуємо. Лобіо готове!

Пісні шоколадні кекси

Складові

  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 80 г
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Мед (рідкий) – 20 г
  • Какао (з гіркою) – 1 ст. л.
  • Розпушувач (з гіркою) – 1 ч. Л.
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л.

Як приготувати:

  1. Борошно змішуємо з какао і розпушувачем. Мед, апельсиновий сік і рослинну олію змішуємо з цукром.
  2. З’єднуємо сухі інгредієнти з рідкими, перемішуємо.
  3. Форми змащуємо рослинною олією і наповнюємо тістом. Випікаємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 25-30. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Читайте також: Великий піст 2018: календар харчування на перший тиждень

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Меню на Масляну
Тісто для млинців на молоці
Як приготувати смачні млинці
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік