Великий піст 2018: рецепти пісних страв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Дієтичні рецептиВеликий піст
Навіть під час Великого посту їжа може бути смачною! Рецепти пісних страв не повинні бути нудними і одноманітними. Smachno.ua розповість, що приготувати і як харчуватися в піст
Зберегти в кулінарну книгу

Рецепти пісних страв


Пісний пиріг з яблуками на пару

Складові

  • 200 мл кокосового, мигдалевого або соєвого молока
  • 4 ст. л. меду
  • 130-150 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленої гвоздики
  • 1 ч. л. свіжого тертого імбиру (або 2 ч. л. меленого сухого)
  • 1 ч. л. меленого кардамону
  • 3-4 ст. л. марципану, готового або домашнього
  • 4 ст. л. родзинок

Для начинки:

  • 2 середніх яблука
  • 3 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ст. л. арахісового масла
  • мелена кориця
  • ванільний цукор

Як приготувати:

  1. Готуємо начинку: яблука очищаємо від серцевини і нарізаємо скибочками. Розтоплюємо цукор в гарячому маслі та злегка карамелізуємо в ньому яблука з ванільним цукром і корицею. Трохи охолоджуємо і викладаємо рівним шаром у змащену маслом пластикову форму.
  2. Готуємо тісто: молоко нагріваємо з медом. Борошно змішуємо з содою, сіллю і прянощами, додаємо подрібнений марципан і родзинки і перемішуємо з молочно-медовою сумішшю.
  3. Тістом заливаємо яблука. Додаємо шматочки марципану і родзинки. Варимо пиріг в пароварці від 1 години (якщо шар тіста близько 3 см) до 2 годин, залежно від висоти форми: чим форма ширше і шар тіста тонше, тим менше час варіння.
  4. Готовий пиріг перевертаємо на блюдо і подаємо теплим або холодним.

Вівсяна каша з бананами

Складові

  • Кокосове молоко – 350 мл
  • Вівсяні пластівці – 35 г
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор – 40 г
  • Вода – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – ​​0,5 ч.л.

Як приготувати:

  1. Один чищений банан розчавлюємо виделкою, додаємо вівсяні пластівці й перемішуємо. За смаком додаємо мед або будь-які прянощі: ваніль, корицю і т.д.
  2. Молоко підігріваємо, змішуємо з вівсянкою, розкладаємо суміш у форми і ставимо запікатися кашу в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20-30. Після запікання каші зверху викладаємо порізаний шматочками банан.

Морквяно-рисові котлети

Складові

  • Морква (чищена) – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Круглозерний рис – 100 г
  • Вода для варіння рису – 250-300 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Панірувальні сухарі – 30 г
  • Рослинна олія
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г

Як приготувати:

  1. Відварюємо рис в підсоленій воді.
  2. Цибулю дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинній олії до м’якості. Моркву натираємо на середній тертці, додаємо до цибулі. Закриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості моркви. Перемішуємо овочі, прибираємо з вогню, охолоджуємо.
  3. Змішуємо остиглі овочі й рис, додаємо роздавлений або дрібно нарізаний часник, крохмаль (або борошно), перчимо, якщо потрібно досолюємо, формуємо котлетки, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін.
    Морквяно-рисові котлети готові!

Лобіо

Складові

  • Червона квасоля – 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2-3 ст. ложки
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Цукор (за бажанням) – 1-2 щіпки
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Зелень (кріп, петрушка, кінза) – за смаком

Як приготувати:

  1. Квасолю промиваємо і заливаємо холодною водою на пару годин. Воду зливаємо, заливаємо свіжу. Варимо квасолю в несолоній воді до готовності (щоб квасоля варилася швидше – підливаємо холодну воду). Варимо близько 30-60 хвилин. Коли квасоля готова – зливаємо відвар в окремий посуд, а квасолю охолоджуємо.
  2. Чистимо і миємо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
  3. Розігріваємо пательню, наливаємо рослинну олію. У гарячу олію викладаємо підготовлені цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі на середньому вогні, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо борошно, перемішуємо.
  4. Додаємо томатну пасту, обсмажуємо, помішуючи, 1 хвилину.
  5. Додаємо спеції, сіль і цукор. Заливаємо відваром від квасолі до стану рідкої сметани, щоб вийшов соус. Викладаємо в соус квасолю і тушкуємо лобіо на маленькому вогні 10-15 хвилин. Знімаємо з вогню.
  6. Миємо та дрібно нарізаємо зелень. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Коли квасоля буде кімнатної температури, додаємо зелень і часник, добре перемішуємо. Лобіо готове!

Пісні шоколадні кекси

Складові

  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 80 г
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Мед (рідкий) – 20 г
  • Какао (з гіркою) – 1 ст. л.
  • Розпушувач (з гіркою) – 1 ч. Л.
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л.

Як приготувати:

  1. Борошно змішуємо з какао і розпушувачем. Мед, апельсиновий сік і рослинну олію змішуємо з цукром.
  2. З’єднуємо сухі інгредієнти з рідкими, перемішуємо.
  3. Форми змащуємо рослинною олією і наповнюємо тістом. Випікаємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 25-30. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Читайте також: Великий піст 2018: календар харчування на перший тиждень

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Готуй як шеф: 5 простих рецептів неймовірних м’ясних стейків
5 простих способів приготування яйця-пашот
Страви із картоплі: 5 особливих рецептів
Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру
5 простих і дуже смачних страв з яйцями
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Домашні десерти до ранкового чаю
Каша всьому голова: 5 рецептів смачної каші
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
5 кращих соусів Італії
5 кращих рецептів фастфуду в домашніх умовах
Сніданок по-французьки
Ситні сніданки для всієї родини: 5 простих рецептів
Кава, як у кав’ярні: 4 домашніх рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти