Перевірені рецепти крафінів, та як правильного готувати, щоб точно вийшло, читайте нижче.
Паска крафін з цедрою апельсина та родзинками

Фото: Depositphotos
Інгредієнти
- борошно – 420 г
- молоко – 100 мл
- сухі дріжджі – 2 ч. л.
- цукор – 120 г
- ванільний цукор – 2 пак.
- яйце – 1 шт.
- яєчні жовтки – 2 шт.
- сіль – дрібка
- цедра апельсина – 2 ч. л.
- сік апельсина – 50 мл
- вершкове масло – 130 г
- родзинки, цукати – 120 г
Приготування
1. В тепле молоко додаємо 1 ч. л. дріжджів та 1 ч. л. цукру (від загальної кількості). Розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
2. Збиваємо до пишної світлої маси – яйце, 2 жовтки, сіль, цукру, що залишився та ванільний цукор.
3. Просіюємо борошно, додаємо 1 ч. л. дріжджів та перемішуємо.
4. Висипаємо в посудину гіркою, після цього робимо по середині ямку. Виливаємо яєчну масу, 50 г розтопленого вершкового масла, сік апельсина, цедру апельсина. Перемішуємо і додаємо дріжджі з молоком.
5. Замішуємо тісто протягом 10 хвилин, щоб було еластичне і не липло до рук.
6. Перекладаємо тісто в змащену олією миску і залишаємо на 1–1,5 години.
7. Коли тісто підійде, розділяємо на 2 частини. Робимо 2 кульки, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо ще на 10 хвилин. Розкачуємо тоненько до прямокутної форми.
8. Змащуємо маслом, посипаємо родзинками та цукатами. Звертаємо “ковбаскою”, розрізаємо по довжині, але не до кінця. Закручуємо таким чином, щоб розріз завжди був зверху (форма равлика).
9. Перекладаємо в форму, накриваємо і залишаємо на годину.
10. Випікаємо у духовці 10 хвилин за 200 °C. Далі зменшуємо температуру до 180 °C і ще випікаємо 25–30 хвилин.
ГОТУЙМО З НАМИ
Гречані великодні кекси за рецептом Джеймі Олівера
Звичайна паска крафін з родзинками

Джерело: Depositphotos
Інгредієнти
- молоко – 220 мл
- борошно – 700 г
- яйце – 2 шт.
- яєчні жовтки – 4 шт.
- цукор – 80 г
- ванільний цукор – 15 г
- вершкове масло – 180 г
- свіжі дріжджі – 40 г
- сіль – 1 ч. л.
- родзинки – 100 г
Приготування
1. Розмішуємо молоко, дріжджі та цукор – залишаємо суміш на 15 хвилин.
2. Збиваємо яйця та жовтки.
3. Додаємо в борошно дріжджі, яйця і розтоплене масло 50 г.
4. Замішуємо тісто, щоб не липло до рук, при потребі трішки додаємо борошна.
5. На 1 годину залишаємо в теплому місці.
6. Розділяємо тісто на три частини. Кожну частину тіста тоненько розкачуємо, змащуємо маслом розтопленим маслом і викладаємо родзинки. Згортаємо в рулет, розрізаємо вздовж, потім скручуємо равликом у вигляді башти.
7. Викладаємо в форми та залишаємо постояти до 1 год.
8. Випікаємо у духовці 10 хвилин за 180 °C, далі 30 хвилин за 170 °C.
ГОТУЙМО З НАМИ
Великдень 2023: рецепти пасхальних страв
Ароматна паска крафін з родзинками та цедрою лимона

Джерело: Depositphotos
Інгредієнти
- борошно – 1,2 кг
- молоко – 600 мл
- свіжі дріжджі – 50 г
- цукор – 200 г
- вершкове масло – 200 г
- яйця – 3 шт.
- ванільний цукор – 1 пак.
- цедра 2-х лимонів
- родзинки – 200 г
- ванільна (ромова) есенція – 10 г
- сіль – дрібка
Приготування
1. Щоб родзинки були не сухі та мали ароматний запах заливаємо їх теплою водою додаємо ванільну (ромову) есенцію. Залишаємо на 1–2 години, потім проціджуємо та висушуємо родзинки.
2. Розводимо дріжджі в молоці, додаємо 100 г цукру, 3–4 ст. л. борошна. Залишаємо на півгодини, щоб опара добре піднялась.
3. Яйця з рештою цукру збиваємо, додаємо натерту цедру та ванільний цукор. Суміш вливаємо в опару, після цього замішуємо тісто поступово додаючи просіяне борошно. В кінці замісу додаємо 100 г вершкового масла.
4. Тісто вимішуємо довго до еластичності. Воно має вийти м’яке та незабите. Якщо липне до рук, то руки теж трохи змастити маслом, борошна краще не додавати, щоб не забити тісто. Даємо тісту годину підійти.
5. Потім знову обімяти тісто, добре розтягуючи. Після цього тісто має піднятися вдруге.
6. Ділимо на частини, кожен шмат розкачуємо тонко, змащуємо маслом, посипаємо родзинками та скручуємо в рулет. Потім його перерізаємо вздовж ножем і скручуємо у вигляді равлика. Ставимо тісто у форми, має бути заповнено трохи менше половини. Даємо у формі добре підійти.
7. Випікаємо при температурі 165–170 °C до готовності (приблизно 40 хвилин). Коли готовий крафін охолоне, можна посипати цукровою пудрою.
Паска крафін на основі листкового дріжджового тіста

Джерело: Depositphotos
Інгредієнти
- горіхово-шоколадна паста – 150 г
- листкове тісто дріжджове – 500 г
- волоські горіхи очищені – 30 г
- яєчний жовток – 1 шт.
Приготування
1. Розкачуємо прямокутний пласт розмороженого листкового тіста.
2. Змащуємо половину пласта горіхово-шоколадною пастою та посипаємо подрібненими волоськими горіхами.
3. Накриваємо змазану половину іншою половиною пласта та притискаємо одну до одної.
4. Нарізаємо на смужки завширшки 2,5 см.
5. Кожну смужку закручуємо в джгут, а потім згортаємо у вигляді равлика.
6. Викладаємо у форму для мафінів, зверху змащуємо жовтком.
7. Випікаємо в духовці 20 хвилин за 190 °C.
Паска крафін зі спеціями та журавлиною

Джерело: Depositphotos
Інгредієнти
- борошно – 650 г
- молоко – 200 мл
- яйця – 2 шт.
- яєчні жовтки – 3 шт.
- цукор або мед – 120 г
- сухі дріжджі – 12 г
- сіль 1/4 – ч. л.
- вершкове масло – 130 г
- сік апельсина – 50 мл
- спеції (кардамон, мускатний горіх, кориця, імбир, ваніль) до смаку
- цукати, родзинки, курага, журавлина до смаку
Приготування
1. У тепле молоко додаємо 1 ст. л. цукру та дріжджі. Перемішуємо й залишаємо на 10–15 хвилин.
2. Збиваємо яйця, жовтки та цукор до пишної маси.
3. Просіюємо борошно та сіль, розділяємо на дві частини. В одній половині борошна робимо ямку. Вливаємо в неї опару та збиту яєчну масу, також додаємо сік апельсина, цедру, ванільний цукор. Починаємо вимішувати тісто. Додаємо решту борошна, 80 г розтопленого вершкового масла й продовжуємо вимішувати.
4. Тісто має бути трохи липке, тому додатково додавати борошно чи масло не потрібно. Вимішуємо, розтягуємо та катаємо тісто, утворюючи кулю.
5. Змащуємо посудину і руки вершковим маслом і викладаємо в неї кулю з тіста. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на годину, щоб підійшло. Тісто має збільшитися як мінімум вдвічі.
6. Розділяємо тісто на 2 частини. Кожну загортаємо в харчову плівку й залишаємо ще на 5 хвилин.
7. Потім тісто розкачуємо, щоб було тоненьке.. Виливаємо 50 г розтопленого вершкового масла і змащуємо. Потім посипаємо спеціями, горіхами, журавлиною, цукатами. Обережно і щільно закручуємо рулет.
8. Рулет розрізаємо дуже гострим ножем вздовж, щоб шари тіста не прим’ялися, на дві рівні частини. Згортаємо в один кінець равликом, формуючи дно майбутньої паски. Далі згортаємо таким чином, щоб всі шари тіста викласти до верху по спіралі. Другий кінчик тіста маємо сховати всередину.
9. Перші 7 хвилин випікаємо за 200 ºС. Потім зменшуємо температуру до 180 °C та випікаємо ще 30–35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Читайте також: Паска з начинкою нутелла: найкращий рецепт від Лізи Глінської








