Рецепт приготування паски з нутеллою від Лізи Глинської
1. Приготуйте опару. З’єднайте дріжджі з теплим молоком, розімніть їх.
2. Просійте муку, борошно через сито в молоко, перемішайте до однорідності.
3. Накрийте опару плівкою або рушником, поставте у тепле місце без протягів на 1,5-2 години.
4. Приготуйте тісто. З’єднайте опару, яйця, молоко, цукор та дріжджі. Перемішайте.
5. Перемішайте борошно із сіллю, додайте через сито до маси з опарою.
6. Додайте туди через сито какао-порошок.
7. Натріть цедру та перемішайте.
8. Додайте вершкове масло, мастило і знову перемішайте.
9. Перекладіть у велику миску, накрийте плівкою і заберіть у тепле місце без протягів на 2 години.
10. Обомніть тісто, перекладіть його у велику миску або контейнер, накрийте та приберіть для другого підходу в холодильник на 8-10 годин.
11. Сформуйте пасочки. Змастіть руки та робочу поверхню рослинним маслом, перекладіть тісто, втрутите в нього родзинки та цукати.
12. Розділіть тісто на 4 частини, сформуйте коржики, викладіть у форми. Залишіть у теплому місці без протягів на 1,5-2 години – для третього підходу.
13. Поставте в розігріту до 165С духовку на 40 хвилин.
14. Дістаньте пасочки, дайте їм охолонути.
15. Зріжте в центрі кожної пасочки «кришечку» діаметром 3-4 см, виріжте отвір.
16. Наповніть пасочки начинкою з Nutella – по 100 г у кожну пасочку.
17. Закрийте отвори зверху кришками.
Читайте також: