Складові:
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Салат (краще Ромен) – 1/2 пучка
- Білий хліб – 3 скибочки
- Помідори черрі – 6 шт.
- Сир “Пармезан” – 50 гр.
- Лимон – 1/2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Оцет – 1 ч. Ложка
- Гірчиця – 2 ч. Ложки
- Часник – 3 зубчики
- Оливкова олія – 100 мл.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Крок 1: Готуємо грінки (крутони)
Нарізаємо хлібний м’якуш невеликими кубиками, змащуємо сковороду оливковою олією, розігріваємо і обсмажуємо нарізаний часник на середньому вогні 2-3 хвилини. Виймаємо часник і викладаємо хліб. Вогонь зменшуємо до слабкого і обсмажуємо хліб до рум’яної скоринки, виймаємо крутони та даємо їм охолонути.
Крок 2: Готуємо соус
Яйця відварюємо 8-10 хвилин після закипання, чистимо, ріжемо їх навпіл і виймаємо жовтки. Розминаємо їх виделкою, додаємо гірчицю і перемішуємо. Додаємо інші інгредієнти: сік лимона, оцет і оливкове масло. Соус ретельно перемішуємо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати соус для салату Цезар?
Крок 3: Готуємо салат
Листя салату рвемо руками і викладаємо на блюдо.
Салат можна заздалегідь замочити в холодній воді на годину, для того, щоб Цезар довше залишався хрустким
Заливаємо салат соусом і викладаємо зверху нарізану на смужки сьомгу. Помідори черрі нарізаємо кубиками або просто навпіл і також викладаємо в салат. Сверху кладемо грінки, натираємо сир і подаємо салат Цезар відразу ж.
Сьомгу можна взяти будь-яку: солону, копчену, варену. Кращий варіант – слабосолона сьомга