Складові:
- салат романо – 1 пучок
- сир пармезан або грана падано -30 г
- креветки королівські або тигрові (сирі) – 10 шт
- рідкий мед – 1 ст.л. (Неповна)
- сік лимона – 1 ст. л (+ трохи оливкового або вершкового масла для смаження)
- сіль, перець – за смаком
ГОТУЄМО З НАМИ
Цезар з креветками (фоторецепт)
Для грінок:
- білий хліб без кірок – 3 скибочки
- оливкова олія – 2 ст.л.
- прованські трави -1/4 ст.л.
- часник – 1-2 зубчики
Для соуса:
- яйце (кімнатної температури) – 1 шт
- гірчиця – 1/4 ч.л. (або за смаком)
- сік лимона – 1 ч.л. (або за смаком)
- оливкова олія – 20 мл
- рафінована олія – 40 мл
- філе анчоусів (або 2 кільки пряного посолу) – 4 шт
- вустерширський соус – 4-5 крапель (можна замінити 3-4 краплями бальзамічного оцту і 2 краплями тайського рибного соусу)
- сіль, мелений перець
Приготування салату Цезар з креветками:
- Креветки розморожуємо, миємо в холодній воді, чистимо, видаляємо голову і кишкову вену. Обсушуємо креветки паперовими рушниками.
- Викладаємо їх у миску, солимо, додаємо перець, мед, сік лимона й оливкову олію. Гарненько все вимішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
- Готові креветки обсушуємо від маринаду і обсмажуємо на гарячій оливковій олії приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку Обсмажувати креветки потрібно дуже швидко.
- Готові креветки знімаємо зі сковороди, складаємо в миску і залишаємо на потім.
- Готуємо грінки: часник чистимо і дрібно рубаємо, наливаємо в невелику миску оливкову олію, туди кладемо часник і даємо настоятися часниковій олії 1-2 години. Хліб нарізаємо кубиками, олію розігріваємо в сковороді та злегка обсмажуємо в ньому хліб. Викладаємо грінки на деко, посипаємо прованськими травами, солимо і запікаємо в духовці при температурі 180 ° С
Замість духовки можна підсушити грінки пару хвилин в аерогрилі
Готуємо соус Цезар — рецепт дивіться тут.
Збираємо салат: листя салат промиваємо, просушуємо, рвемо руками і викладаємо на тарілку. Зверху кладемо грінки, посипаємо тертим сиром і розкладаємо креветки. Соус додаємо тільки перед подачею, інакше салат розмокне.