Як приготувати салат Цезар
- Листя промийте, замочіть на 15-30 хвилин у мисці з холодною водою. Обсушіть паперовим рушником і покладіть в холодильник.
- Для часникових крутонів: зніміть скоринку хліба та наріжте кубиками 1х1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком. Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180°С духовці протягом 10 хвилин. Потім розітріть часник із сіллю та оливковою олією, прогрійте на пательні на повільному вогні. Викладайте до ароматної олії крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1-2 хвилини.
- Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю, солі на 20-30 хвилин. Потім дістаньте філе з маринаду, обсушіть, обсмажте на розігрітій пательні з оливковою олією 2-3 хвилин до золотистого кольору. Зніміть з вогню, покладіть на фольгу, додавши вершкове масло, посоліть, загорніть і відправте у духовку на 20 хвилин. У духовці – 150 градусів.
- Готуємо соус-заправку: 2 яйця опустіть на 1 хвилину в каструлю з ледь киплячою водою. Потім дістаньте з окропу і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Миску змастіть розчавленим часником. У неї відправте жовтки яєць, збийте виделкою. Додайте гірчицю, вустерський соус, сік лимона, сіль, перець, поступово підливайте холодну оливкову олію. Змішайте до отримання однорідної емульсії.
- Листя салату порвіть руками на невеликі частини, викладіть у миску з соусом, обережно змішайте. Потім викладіть листя салату на тарілку. Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе.
Салат Цезар готовий!