Як приготувати солянку по-українськи — покроковий рецепт
- М’ясо та нирки кладемо в каструлю, заливаємо водою та варимо до тих пір, доки не залишиться 300-350 мл чистого бульйону. Проціджуємо його.
- В цей же час дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо на салі до напівпрозорості. Відварені почки та м’ясо виймаємо з бульйону та нарізаємо тонкими скибками. Солоні огірки нарізаємо соломкою.
- Перекладаємо в глибоку пательню м’ясо з нирками, додаємо томатну пасту, червоний мелений перець, огірки, цибулю, натираємо туди часник та тушкуємо все 5 хвилин
- Потім вливаємо трохи бульйону, солимо та тушкуємо ще 5 хвилин. Перекладаємо все в бульйон та перемішуємо.
При подачі в солянку кладемо каперси, 2-3 скибочки лимону та дрібно рублену зелень. Окремо подаємо сметану.