Класична солянка
Інгредієнти:
- м’ясний бульйон – 2,5 л;
- копченості (реберця, шинка, ковбаса) – 500 г;
- цибулина – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- солоні огірки – 4 шт.;
- оливки – 70 г;
- каперси – 50 г;
- зелень – за смаком;
- лимон – 0,5 шт.;
- сметана – 100 г;
- паприка, коріандр.
Спосіб приготування
Копченості нарізаємо соломкою, кладемо в киплячий м’ясний бульйон і варимо 15 хвилин. Картоплю і моркву ріжимо кубиками, додаємо в бульйон і варимо 15 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.
Солянка збірна м’ясна
Інгредієнти:
- м’ясні продукти (шинка, ковбаса, сосиски) – 350 г;
- індичка (ніжки) – 2 шт.;
- томатна паста – 1,5 ст. л.;
- солоні огірки – 4 шт.;
- каперси – 50 г;
- чорні маслини – 100 г ;
- лимон – 1 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.;
- петрушка (зелень) – 10 г.
Спосіб приготування
Індичку промиваємо, заливаємо водою (1,5 л), додаємо до неї моркву та цибулю (1 шт.), попередньо їх очистивши. Потім ставимо каструлю на вогонь. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Солянка із солоних грибів
Інгредієнти:
- гриби солені – 60 г;
- капуста квашена – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 20 г;
- огірки солоні – 50 г;
- томатна паста – 15 г;
- цукор – 5 г;
- сухарі панірувальні – 5 г;
- сливи мариновані – 15 г.
Спосіб приготування
Солоні гриби відокремлюємо від розсолу, дрібно нарізаємо й обсмажуємо на рослинній олії. Окремо підсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Продовження рецепта читайте тут.
Солянка із коропа
Інгредієнти:
- короп – 1 кг;
- філе судака – 300 г;
- корінь пастернака – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- томатна паста – 150 г;
- огірки солоні – 3 шт.;
- розсіл із огірків – 250 мл;
- печериці мариновані – 150 г;
- вершкове масло – 70 г;
- лимон – 1 шт.;
- оливки (без кісточок) – 6 шт.
- цукор – 25 г.
Спосіб приготування
Почистіть рибу, відріжте голову, наріжте коропа шматками, товщиною 3-4 см. У каструлю викладіть голову без очей і зябер, шматки коропа, очищені та нарізані кільцями моркву та корінь пастернаку, залийте водою. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Солянка із капусти
Інгредієнти:
- капуста – 1 кг;
- сосиски – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- кетчуп – 4 ст. л.
Спосіб приготування
Шаткуємо капусту, кладемо її в глибоку пательню з 3 ст. л. рослинної олії. Додаємо трохи води, накриваємо кришкою, тушкуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи. Продовження рецепта читайте тут.