ГОТУЄМО З НАМИ
Солянка з копченостями в мультиварці
Для приготування солянки знадобиться:
- 2,5 л м’ясного бульйону
- 500 г копченостей (реберця, шинка, ковбаса і т.д.)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 картоплини
- 4 солоних огірка
- 70 г оливок
- 50 г каперсів
- зелень (петрушка, кріп)
- пів лимона
- 100 г сметани
- 1 ст. ложка томату
- 2 столових ложки рослинної олії
- 2 лаврові листки
- паприка
- коріандр
- чорний мелений перець
- сіль за смаком
Солянка: як готувати
- Копченості наріж соломкою, поклади в киплячий м’ясний бульйон і вари 15 хвилин.
- Картоплю і моркву поріж кубиками, додай в бульйон і вари 15 хвилин.
- Солоні огірки також наріж соломкою. Налий у пательню півсклянки бульйону, припусти в ньому солоні огірки приблизно 5 хвилин і додай в солянку.
- Цибулю поріж чверть кільцями.
- На розігрітій олії обсмаж цибулю з перцем і сіллю до м’якості. Потім додай томатну пасту і обсмаж 2 хвилини, помішуючи.
- Додай зажарку в солянку і вари 10-15 хвилин.
- В кінці варіння додай каперси, оливки, зелень, спеції і вари 7-10 хвилин.
- Вимкни вогонь і дай солянці настоятися 10-15 хвилин. Намагайся не пересолити солянку, тому що вона вариться спочатку з солоних продуктах. Також май на увазі, що, коли солянка настоїться, вона стане солоніша, ніж відразу після приготування.
- При подачі поклади в кожну тарілку часточку лимона і заправ солянку сметаною.