5 причин полюбити кабачок

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Кабачки в усіх сенсах гарні: на них можна худнути, з ними можна наводити красу і готувати з них все, що забажає душа!
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Легкий салат з кабачка з помідором

1. У кабачках багато вітамінів і мінералів

Кабачок – не тільки смачний і популярний овоч, але і справжній лікар.

Мало того, що в ньому багато калію, кабачок також містить натрій, кальцій, магній, фосфор, мідь і залізо, набір органічних кислот, вітаміни С, В1, В2.

2. На кабачках можна схуднути

У 100 г свіжих кабачків всього лише 27 ккал. Кабачок відмінно засвоюється і прекрасно підходить для найрізноманітніших дієт, в тому числі й для схуднення. А ось відварні кабачки, а також пюре і пудинги, приготовані з цього овоча, будуть корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Хімічний склад кабачка робить цей овоч корисним продуктом для діабетиків, для яких в харчуванні дуже важливо обмеження вуглеводів і жирів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Дієтичні страви з кабачків: 3 простих рецепта

3. Кабачок не викликає алергію

Кабачок має хороші гіпоалергенні властивості. Безумовно, стовідсоткової гіпоалергенності не може гарантувати жоден продукт, але все ж, алергія на кабачок зустрічається надзвичайно рідко.

Не рекомендується захоплюватися кабачками хіба що при захворюваннях нирок, які пов’язані з порушенням виведення калію.

4. З кабачка виходять відмінні маски для обличчя

Маски з кабачків прекрасно пом’якшують, живлять і тонізують. Для відновлення водного балансу сухої шкіри кабачок нарізають на тонкі смужки і на 20 хвилин накладають на обличчя і шию, а вмиваються молоком або водою.

Якщо натерти кабачок і змішати в пропорції 1:2 з запареним геркулесом, то вийде чудова маска для жирної шкіри. З її допомогою можна прибрати жирний блиск і освіжити колір обличчя.

Також кабачок одночасно захищає шкіру від передчасного старіння, покращує мікроциркуляцію кровоносних судин шкіри, створює чудовий захист від ультрафіолетових променів.

5. З кабачків можна готувати безліч страв

Кабачок – один з небагатьох овочів, які набагато смачніші в недостиглому вигляді.

Невеликі зелені кабачки можна тушкувати, смажити, фарширувати, маринувати, робити з них оладки, ікру і додавати в інші страви – рецептів маса, від найпростіших, п’ятихвилинних до екзотичних з безліччю інгредієнтів.

ГОТУЄМО З НАМИ
Деруни з кабачків

Поділитися рецептом
Рекомендуємо
Дієта №5
Швидкий суп-пюре з кабачків
Як схуднути влітку: 5 порад
Веселка здоров’я: як за кольором визначити користь овочів і фруктів
Вівсянка, сер: чим корисна вівсяна каша
Дієта №9: лікувальне харчування при цукровому діабеті
Як правильно харчуватися в пост — поради дієтолога
День святого Валентина: ТОП-5 продуктів для любові
Що взяти в офіс: дієтичне меню на тиждень
Як схуднути за 3 дні: просте меню
Святвечір: готуємо вітамінні пісні страви
6 правил поводження з алкоголем під час свят
Як схуднути за тиждень до свята: поради дієтолога
Як харчуватися під час і після посту: 5 правил
Червона риба: чим корисна і як вибрати
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині