Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Мариновані опеньки — незамінна закуска. Також із них можна швидко зробити грибний салатик до святкового столу, або ж доповнити грибочками запечену картоплю.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Опеньки1 кг
Вода1 л
Сіль1 ст. л.
Цукор1 ст. л.
Оцтова кислота 70%1 ст. л.
Лавровий лист1 шт.
Часник2 зубчики
Гвоздика2 шт.
Рослинна олія за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати мариновані опеньки

  1. Обробляємо опеньки. Для цього кладемо гриби в каструлю, заливаємо холодною водою, гарненько солимо та ставимо на плиту.
  2. Доводимо до кипіння, даємо покипіти 5-10 хвилин і обов’язково зливаємо першу воду. Знову заливаємо опеньки чистою холодною водою і ставимо на плиту. Даємо їм покипіти 20-30 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк.
  3. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю холодну воду, ставимо на плиту. Додаємо сіль і цукор з розрахунку 1 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру на 1 л води. Додаємо лавровий лист і кілька часточок часнику. Кидаємо кілька гвоздик. Після того, як вода закипить, додаємо 1 ст. л. 70% оцтової кислоти.
  4. Висипаємо в киплячий маринад варені опеньки.
  5. Даємо їм покипіти 5 хвилин.
  6. Знімаємо каструлю з плити і розкладаємо опеньки у чисті банки. Відразу заливаємо їх гарячим маринадом майже до країв.
  7. Додаємо в кожну банку трохи рослинної олії.
  8. Закриваємо банки кришками і відставляємо в сторону, щоб охололи.

Зберігайте мариновані опеньки в прохолодному місці, найкраще — в холодильнику.

ГОТУЄМО З НАМИ
Смажені опеньки зі сметаною

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів
Варення із нектаринів п’ятихвилинка
Варення із нектаринів
Консервовані нектарини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею