Як приготувати варення із айви
- Беремо стиглі плоди, розрізаємо, видаляємо насіння і нарізаємо на скибочки.
- Кладемо в каструлю, заливаємо водою і кип’ятимо до напівготовності. Бланшовану воду зливаємо та проціджуємо через марлю.
- На 1,5 склянки бланшованої води додаємо 1,2-1,3 кг цукру. У приготовлений таким чином киплячий сироп кладемо бланшовану айву та варимо на слабкому вогні до готовності.
- Гаряче варення розливаємо в підігріті банки, накриваємо кришками, кладемо в каструлю з підігрітою до 70 ° С водою і пастеризуємо літрові банки при температурі 90-95 ° С 15 хвилин. Після пастеризації їх негайно закупорюємо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Айва, фарширована горіхами