Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Погодьтеся, що мариновані гриби — одна із улюблених страв. Варіантів їх приготування багато, а ми хочемо поділитися простими рецептами маринування печериць, опеньків та білих грибів
Зберегти в кулінарну книгу

Мариновані печериці

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 200 г;
  • перець чорний (чи суміш перців) – 5 шт.;
  • гвоздика – 5 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль екстра – 0,5 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • оцет яблучний – 3 ст. л.;
  • вода – 500 мл.

 

Спосіб приготування

  1. Ставимо сотейник з водою і доводимо до кипіння. Кладемо лавровий лист, гвоздику та суміш перців.
  2. Вливаємо оцет.
  3. Додаємо сіль і цукор.
  4. Всипаємо гриби і варимо на маленькому вогні 20 хвилин. Вимикаємо плиту і залишаємо печериці в маринаді на 2 години.
  5. Готові гриби промиваємо, заправляємо рослинною олією і прикрашаємо кільцями цибулі. Мариновані печериці готові!

Мариновані опеньки

Інгредієнти:

  • опеньки – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • оцтова кислота 70% – 1 ст. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • гвоздика – 2 шт.;
  • рослинна олія – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Обробляємо опеньки. Для цього кладемо гриби в каструлю, заливаємо холодною водою, гарненько солимо і ставимо на плиту.
  2. Доводимо до кипіння, даємо покипіти 5-10 хвилин і обов’язково зливаємо першу воду. Знову заливаємо опеньки чистою холодною водою і ставимо на плиту. Даємо їм покипіти 20-30 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк.
  3. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю холодну воду, ставимо на плиту. Додаємо сіль і цукор. Додаємо лавровий лист і кілька часточок часнику. Кидаємо кілька гвоздик. Після того, як вода закипить, додаємо оцтову кислоту.
  4. Висипаємо в киплячий маринад варені опеньки.

Продовження рецепта читайте тут.

Мариновані білі гриби

белые грибы, маринованные белые грибы, как приготовить маринованные белые грибы

Інгредієнти:

  • білі гриби – 1 кг;
  • сіль –  1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • чорний перець горошком – 10 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • часточки часнику – 4-5 шт.;
  • оцет 70% – 1 ст. л.;
  • вода – 1 л;
  • цибуля – 1 шт.

 

Спосіб приготування

  1. Білі гриби промиваємо під струменем холодної води, але не замочуємо (інакше вони візьмуть на себе зайву вологу).
  2. Нарізаємо гриби на великі шматки, щоб вони були приблизно однакового розміру.
  3. У каструлю наливаємо холодну воду так, щоб вона покрила гриби. Солимо воду і починаємо варити.
  4. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь. Гриби необхідно постійно помішувати, щоб вони не пристали до дна каструлі. Пінку, що утвориться, обов’язково знімаємо.
  5. Додаємо дрібку лимонної кислоти для того, щоб гриби зберегли свій білий колір. Варимо гриби 30 хвилин. Потім перекладаємо гриби в друшляк і даємо воді стекти.
  6. Готуємо маринад. На 1 л води нам потрібні 1 ст. л. солі і 1 ч. л. цукру. Потім додаємо спеції — лавровий лист, перець, гвоздику, кілька часточок часнику. Коли все закипить, додаємо 1 ст. л. оцту 70% і відразу ж знімаємо з вогню маринад.
  7. На дно банок кладемо цибулю, порізану кільцями, і на неї викладаємо гриби та вливаємо маринад так, щоб грибів було 70%, а маринаду — 30%.
  8. Зверху наливаємо трохи соняшникової олії і закочуємо банки. Перевертаємо банки кришками вниз, щоб перевірити герметичність кришок. Залишаємо банки з маринованими грибами в такому положенні до повного охолодження.

ГОТУЄМО З НАМИ
Мариновані гриби з сиром

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів
Варення із нектаринів п’ятихвилинка
Варення із нектаринів
Консервовані нектарини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею