Доброго дня!
Фруктовий пектин можна знайти у чистому вигляді, також він є у складі сумішей. Пектинову суміш можна придбати в магазині, зазвичай його випускають під кількома торговими марками у пакетиках по 20 грам. До складу такої пектинової суміші входять пектин та лимонна кислота, а інструкція з використання є на упаковці.
Щоб приготувати вишневий джем — тобто випаренний сік з цукром та пектином — відварюємо 3 кг заморожених (чи свіжих, якщо сезон) вишень 2-3 хвилини, аби вони розм’якли. Після цього перебиваємо їх на блендері та перетираємо через сито, щоб залишився лише сік.
Якщо все зробили правильно, у Вас вийде 1 л соку. До нього додаємо 1 упаковку пектинової суміші, доводимо до кипіння, далі додаємо 80% цукру (800 г) і залишаємо кипіти так ще 20 -30 хвилин на середньому вогні.
Вишневий джем готовий! Готовий джем розливаємо по стерилізованих банках.
Якщо ж, наприклад, Ви хочете приготувати не джем, а конфітюр, то в кінці приготування варто ще додати 30 г лимонної цедри — вийде неперевершено!