Як вибрати свинячий окіст?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Свинячий окіст – це одна з найдоступніших і поширених частин свинячої туші. Універсальний варіант для різноманітних страв. З окосту можна приготувати буженину , а можна його запекти або тушкувати. Адже м’ясо окосту соковите, з невеликими прошарками жиру. Але головне правило всіх смачних страв – це вибір якісних продуктів.

Пощупайте окіст

М’ясо повинно бути сухим, не залишати ніяких слідів на руках. Якщо долонь волога, значить, м’ясо розморозили, з нього вийшли вода і соки. Страва з нього буде сухою.

Натисніть на м’ясо

Якщо після натискання пальцем на м’ясі вм’ятина вирівнялася – м’ясо свіже. Якщо вм’ятина залишилася, з м’яса вийшла волога, воно несвіже.

Подивіться на колір м’яса

Воно повинно бути світло-рожевим, без переливів. Якщо колір м’яса темний, бордовий – свиня була старою. Таке м’ясо дуже жорстке. Якщо є темні плями, м’ясо вже почало псуватися, тому таке м’ясо краще взагалі не купувати.

iStock-696296640

Подивіться на колір прошарку жиру в м’ясі

Білий жир говорить про те, що м’ясо свіже. А якщо жир вже темно-жовтий, значить, м’ясо встигло полежати, обвітритися. Жир окислився і став темного кольору. Таке м’ясо несвіже.

Розгляньте шкурку

Якщо, звичайно, вона є на тому шматочку окосту, який ви збираєтеся купити. Шкірка повинна бути білою, без вм’ятин і плям. Якщо вона сіра, з тріщинами, то м’ясо довго лежало, обвітрилося і почало псуватися. Воно несвіже.

Зверніть увагу на кісточку

У дорослої, старої свині кістки тверді та білі. Якщо кістка має червонуватий окрас – свиня молода. У неї м’ясо ніжніше, соковитіше і смачніше.

iStock-692901016

Понюхайте м’ясо

Не повинно бути ніякого яскраво-вираженого або неприємного запаху. Хороша свинина має нейтральний запах.

І останнє: якщо ви купуєте м’ясо в магазині у вакуумній упаковці, дивіться не тільки на термін виготовлення (і коли м’ясо було запаковано), але й на те, щоб в упаковці не було рідини і м’ясних соків. Якщо є рідина, значить, була порушена технологія – м’ясо зберігалося неправильно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Запеченный окорок с пряным соусом

Свиной пирог “Хризантема”

Гармошка из свинины с помидорами

Мясные мешочки с ананасами

Пицца “Вулкан”

Свинина по-мадьярски

Свинина “Якибута”

Мясные конвертики

Шпундра

Мясные шпажки

Video: Як вибрати свіжий і соковитий свинячий окіст?

Дивіться правила вибору якісного свинячого окосту на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
в каком порядке должны быть слои в селедке под шубой, слои в селедке под шубой, как приготовить салат селедка под шубой, варианты слоев салата селедка под шубой, селедка под шубой, рецепт селедки под шубой, селедка под шубой с яичными желтками, селедка под шубой с яблоками, селедка под шубой со сливками и лимоном
У якому порядку повинні бути шари в Оселедця під шубою
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці