Як вибрати свинячий окіст?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Свинячий окіст – це одна з найдоступніших і поширених частин свинячої туші. Універсальний варіант для різноманітних страв. З окосту можна приготувати буженину , а можна його запекти або тушкувати. Адже м’ясо окосту соковите, з невеликими прошарками жиру. Але головне правило всіх смачних страв – це вибір якісних продуктів.

Пощупайте окіст

М’ясо повинно бути сухим, не залишати ніяких слідів на руках. Якщо долонь волога, значить, м’ясо розморозили, з нього вийшли вода і соки. Страва з нього буде сухою.

Натисніть на м’ясо

Якщо після натискання пальцем на м’ясі вм’ятина вирівнялася – м’ясо свіже. Якщо вм’ятина залишилася, з м’яса вийшла волога, воно несвіже.

Подивіться на колір м’яса

Воно повинно бути світло-рожевим, без переливів. Якщо колір м’яса темний, бордовий – свиня була старою. Таке м’ясо дуже жорстке. Якщо є темні плями, м’ясо вже почало псуватися, тому таке м’ясо краще взагалі не купувати.

iStock-696296640

Подивіться на колір прошарку жиру в м’ясі

Білий жир говорить про те, що м’ясо свіже. А якщо жир вже темно-жовтий, значить, м’ясо встигло полежати, обвітритися. Жир окислився і став темного кольору. Таке м’ясо несвіже.

Розгляньте шкурку

Якщо, звичайно, вона є на тому шматочку окосту, який ви збираєтеся купити. Шкірка повинна бути білою, без вм’ятин і плям. Якщо вона сіра, з тріщинами, то м’ясо довго лежало, обвітрилося і почало псуватися. Воно несвіже.

Зверніть увагу на кісточку

У дорослої, старої свині кістки тверді та білі. Якщо кістка має червонуватий окрас – свиня молода. У неї м’ясо ніжніше, соковитіше і смачніше.

iStock-692901016

Понюхайте м’ясо

Не повинно бути ніякого яскраво-вираженого або неприємного запаху. Хороша свинина має нейтральний запах.

І останнє: якщо ви купуєте м’ясо в магазині у вакуумній упаковці, дивіться не тільки на термін виготовлення (і коли м’ясо було запаковано), але й на те, щоб в упаковці не було рідини і м’ясних соків. Якщо є рідина, значить, була порушена технологія – м’ясо зберігалося неправильно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Запеченный окорок с пряным соусом

Свиной пирог “Хризантема”

Гармошка из свинины с помидорами

Мясные мешочки с ананасами

Пицца “Вулкан”

Свинина по-мадьярски

Свинина “Якибута”

Мясные конвертики

Шпундра

Мясные шпажки

Video: Як вибрати свіжий і соковитий свинячий окіст?

Дивіться правила вибору якісного свинячого окосту на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Яблучні оладки
шарлотка
5 кращих рецептів шарлотки на будь-який смак