Як вибрати свинячий окіст?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Свинячий окіст – це одна з найдоступніших і поширених частин свинячої туші. Універсальний варіант для різноманітних страв. З окосту можна приготувати буженину , а можна його запекти або тушкувати. Адже м’ясо окосту соковите, з невеликими прошарками жиру. Але головне правило всіх смачних страв – це вибір якісних продуктів.

Пощупайте окіст

М’ясо повинно бути сухим, не залишати ніяких слідів на руках. Якщо долонь волога, значить, м’ясо розморозили, з нього вийшли вода і соки. Страва з нього буде сухою.

Натисніть на м’ясо

Якщо після натискання пальцем на м’ясі вм’ятина вирівнялася – м’ясо свіже. Якщо вм’ятина залишилася, з м’яса вийшла волога, воно несвіже.

Подивіться на колір м’яса

Воно повинно бути світло-рожевим, без переливів. Якщо колір м’яса темний, бордовий – свиня була старою. Таке м’ясо дуже жорстке. Якщо є темні плями, м’ясо вже почало псуватися, тому таке м’ясо краще взагалі не купувати.

iStock-696296640

Подивіться на колір прошарку жиру в м’ясі

Білий жир говорить про те, що м’ясо свіже. А якщо жир вже темно-жовтий, значить, м’ясо встигло полежати, обвітритися. Жир окислився і став темного кольору. Таке м’ясо несвіже.

Розгляньте шкурку

Якщо, звичайно, вона є на тому шматочку окосту, який ви збираєтеся купити. Шкірка повинна бути білою, без вм’ятин і плям. Якщо вона сіра, з тріщинами, то м’ясо довго лежало, обвітрилося і почало псуватися. Воно несвіже.

Зверніть увагу на кісточку

У дорослої, старої свині кістки тверді та білі. Якщо кістка має червонуватий окрас – свиня молода. У неї м’ясо ніжніше, соковитіше і смачніше.

iStock-692901016

Понюхайте м’ясо

Не повинно бути ніякого яскраво-вираженого або неприємного запаху. Хороша свинина має нейтральний запах.

І останнє: якщо ви купуєте м’ясо в магазині у вакуумній упаковці, дивіться не тільки на термін виготовлення (і коли м’ясо було запаковано), але й на те, щоб в упаковці не було рідини і м’ясних соків. Якщо є рідина, значить, була порушена технологія – м’ясо зберігалося неправильно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Запеченный окорок с пряным соусом

Свиной пирог “Хризантема”

Гармошка из свинины с помидорами

Мясные мешочки с ананасами

Пицца “Вулкан”

Свинина по-мадьярски

Свинина “Якибута”

Мясные конвертики

Шпундра

Мясные шпажки

Video: Як вибрати свіжий і соковитий свинячий окіст?

Дивіться правила вибору якісного свинячого окосту на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею