Як вибрати якісне сало? Поради Ігоря Місевича

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Ігор Місевич навчив Славу Фролову готувати з сала 10 різноманітних страв, а також розповів, як вибрати для них якісний продукт.

Існує кілька видів свиней. М’ясні – це спеціальні породи, у яких більше м’яса, ніж сала. Прошарок сала у них товщиною 1-2 см. Сальні – у них прошарок сала буває до 10 см. М’ясо-сальні – це універсальні породи. У них сало буває товщиною 5-7 см.

Крім того, сало з різних частин свинки відрізняється за смаком:

Найбільш ніжне сало, яке можна вживати навіть у сирому вигляді, знаходиться у бічній частині спини свинки. У цій частині м’язи тварини несильно задіяні, тому мяско ніжне і сало теж. Ще є підчеревина або сало з черевної частини, що чергується з прошарками м’яса. Кількість прошарків м’яса залежить від порід свинок і правильної відгодівлі. Але сало з підчеревини краще за все запікати або смажити, тому що в сирому вигляді воно жорсткувате. А сало з щік і шиї ще більш жорстке, має товсту шкірку, тому його найчастіше коптять або ж тривалий час запікають.

Купуючи сало в магазині або на ринку, звертайте увагу на такі критерії:

Колір – свіже та якісне сало повинно бути білого кольору з легким рожевим відтінком. Якщо сало жовте або сіре, значить, воно давно лежить і вже старе. Воно буде жорстким і несмачним.

Шкурка – якщо на прилавку ви бачите товсту шкірку, то краще проходьте далі. Тому що товщина шкірки говорить про вік свинки. Чим вона товстіша, тим старше свинка і жорсткіше сало. У хорошого, ніжного сала товщина шкірки повинна бути від 3 до 5 мм. Звісно, що найсмачніше сало буде у молодої свинки.

А ще дуже важливо, аби шкурка була добре вискоблена, якщо є щетинки, значить, її погано осмолили.

Звертайте увагу на аромат – ні в якому разі у сала не повинно бути ніякого неприємного запаху, який називають кнурятиною. В такому випадку це сало кнура, від цього запаху взагалі неможливо позбутися. Тільки ніжний, солодкувато-молочний аромат каже, що сало хороше.

І звичайно ж, пощупайте сало – воно повинно бути вологим і жирним, але не липким. Якщо взятися кінчиками пальців за куточок шматочка сала – від тепла рук верхній шар обов’язково розтопиться, а якщо сало жорстке і з прожилками – ви це обов’язково відчуєте.

До того ж, не зайвим буде перевірити сало на свіжість – проткніть його сірником. Якщо він входить важко, то сало давно лежить, воно стало гумовим і несмачним. А якщо ж сірник входить легко, то сало свіже. А ще, аби переконатися в тому, що сало ніжне і гарне, проведіть по шматочку тильною стороною нігтя – якщо соскоблится мало жиру, то сало жорстке, а якщо багато – то сало гарне і ніжне.

Перепелки с кукурузной мукой и шкварками

Прессованное запеченное сало

Рулет из сала, моркови и куриного филе

Пирог с салом

Пасхальное печенье на смальце

Вертуты со шкварками

Маринованное сало в луковой шелухе

Цветной рулет из сала

Чичаррон

Рулет из сала со специями

Video: Как выбрать качественное сало? Советы Игоря Мисевича

Кулинарный эксперт шоу «Все буде смачно!» Игорь Мисевич научил Славу Фролову готовить из сала 10 разнообразных блюд, а также рассказал, как выбрать для них качественный продукт.

Video: Как выбрать качественное сало? Советы Игоря Мисевича

Кулинарный эксперт шоу «Все буде смачно!» Игорь Мисевич научил Славу Фролову готовить из сала 10 разнообразных блюд, а также рассказал, как выбрать для них качественный продукт.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти