Як вибрати якісне сало? Поради Ігоря Місевича

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Ігор Місевич навчив Славу Фролову готувати з сала 10 різноманітних страв, а також розповів, як вибрати для них якісний продукт.

Існує кілька видів свиней. М’ясні – це спеціальні породи, у яких більше м’яса, ніж сала. Прошарок сала у них товщиною 1-2 см. Сальні – у них прошарок сала буває до 10 см. М’ясо-сальні – це універсальні породи. У них сало буває товщиною 5-7 см.

Крім того, сало з різних частин свинки відрізняється за смаком:

Найбільш ніжне сало, яке можна вживати навіть у сирому вигляді, знаходиться у бічній частині спини свинки. У цій частині м’язи тварини несильно задіяні, тому мяско ніжне і сало теж. Ще є підчеревина або сало з черевної частини, що чергується з прошарками м’яса. Кількість прошарків м’яса залежить від порід свинок і правильної відгодівлі. Але сало з підчеревини краще за все запікати або смажити, тому що в сирому вигляді воно жорсткувате. А сало з щік і шиї ще більш жорстке, має товсту шкірку, тому його найчастіше коптять або ж тривалий час запікають.

Купуючи сало в магазині або на ринку, звертайте увагу на такі критерії:

Колір – свіже та якісне сало повинно бути білого кольору з легким рожевим відтінком. Якщо сало жовте або сіре, значить, воно давно лежить і вже старе. Воно буде жорстким і несмачним.

Шкурка – якщо на прилавку ви бачите товсту шкірку, то краще проходьте далі. Тому що товщина шкірки говорить про вік свинки. Чим вона товстіша, тим старше свинка і жорсткіше сало. У хорошого, ніжного сала товщина шкірки повинна бути від 3 до 5 мм. Звісно, що найсмачніше сало буде у молодої свинки.

А ще дуже важливо, аби шкурка була добре вискоблена, якщо є щетинки, значить, її погано осмолили.

Звертайте увагу на аромат – ні в якому разі у сала не повинно бути ніякого неприємного запаху, який називають кнурятиною. В такому випадку це сало кнура, від цього запаху взагалі неможливо позбутися. Тільки ніжний, солодкувато-молочний аромат каже, що сало хороше.

І звичайно ж, пощупайте сало – воно повинно бути вологим і жирним, але не липким. Якщо взятися кінчиками пальців за куточок шматочка сала – від тепла рук верхній шар обов’язково розтопиться, а якщо сало жорстке і з прожилками – ви це обов’язково відчуєте.

До того ж, не зайвим буде перевірити сало на свіжість – проткніть його сірником. Якщо він входить важко, то сало давно лежить, воно стало гумовим і несмачним. А якщо ж сірник входить легко, то сало свіже. А ще, аби переконатися в тому, що сало ніжне і гарне, проведіть по шматочку тильною стороною нігтя – якщо соскоблится мало жиру, то сало жорстке, а якщо багато – то сало гарне і ніжне.

Перепелки с кукурузной мукой и шкварками

Прессованное запеченное сало

Рулет из сала, моркови и куриного филе

Пирог с салом

Пасхальное печенье на смальце

Вертуты со шкварками

Маринованное сало в луковой шелухе

Цветной рулет из сала

Чичаррон

Рулет из сала со специями

Video: Как выбрать качественное сало? Советы Игоря Мисевича

Кулинарный эксперт шоу «Все буде смачно!» Игорь Мисевич научил Славу Фролову готовить из сала 10 разнообразных блюд, а также рассказал, как выбрать для них качественный продукт.

Video: Как выбрать качественное сало? Советы Игоря Мисевича

Кулинарный эксперт шоу «Все буде смачно!» Игорь Мисевич научил Славу Фролову готовить из сала 10 разнообразных блюд, а также рассказал, как выбрать для них качественный продукт.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви