Солоні огірки: класичний рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Солені огірки (також солоні, квашені огірки) — традиційна страва української кухні, виготовлена з огірків методом їх соління й квашення в розсолі із води, кухонної солі, часнику, кропу, листя хрону, смородини, вишні, дуба, каштана.

Інгредієнти для солоних огірків:

  • 1,5 кг свіжих огірків засолювальних сортів
  • 2 молодих листків хрону
  • 5 листів вишні
  • 5 листів смородини
  • 1 пучок кропу
  • 2 лаврових листочка
  • 5 кульок запашного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г морської солі
  • 3 л води (бутильованої, джерельної або фільтрованої)

Як приготувати солоні огірки:

1. Замочуємо огірки у воді мінімум на годину. На дно чистої банки без сколів і тріщин кладемо листя хрону, вишні і смородини, гілочку кропу. Щільно кладемо великі огірки. Вони повинні розташовуватися вертикально.

2. Зверху викладаємо огірки поменше. Потім накриваємо їх листочками хрону, вишні і смородини. Додаємо часник, перець, лавровий лист, сіль.

3. Заливаємо холодною очищеною водою. Закриваємо банку капроновою кришкою і гарненько струшуємо щоб сіль розчинилася.

4. Відправляємо на три доби у тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.

5. Після чого збираємо піну з банки. Зливаємо розсіл в окремий посуд, додаємо 100 мл води і кип’ятимо близько 5 хвилин. Знімаємо піну.

6. Присипаємо огірки гірчицею або кладемо її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.

7. Не поспішаючи заливаємо огірки киплячим розсолом до краю горла банки, загортаємо стерилізованою кришкою. Перевертаємо догори дном і перевіряємо, щоб з-під кришки не текло і не шипіло.

8. Укутуємо банки старим пальто або ковдрою і залишаємо остигати.

9. Зберігаємо консервацію в темному прохолодному місці.

ГОТУЄМО З НАМИ
Швидкі малосольні огірки

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками