Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Торт П'яна вишня можна приготувати з простих і доступних продуктів. Кулінар Алла Ковальчук розкрила нам всі секрети приготування цього десерту!

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 6 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 450 г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Какао – 50 г
  • Вишня (свіжа або заморожена, без кісточок) – 350 г
  • Коньяк – 350 мл
  • Молоко 3,2% – 150 мл
  • Вершкове масло – 210 г
  • Шоколад чорний 70% – 300 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розморожуємо вишню без кісточок. Якщо використовуємо свіжі вишні, то видаляємо кісточки.
  2. Викладаємо вишню в миску і заливаємо коньяком. Залишаємо на 12 годин.
  3. Проціджуємо вишню в друшляку, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин.

Готуємо крем

  1. Молоко доводимо до кипіння і додаємо ванільний цукор.
  2. Яйця розтираємо з цукром. Продовжуючи помішувати, вливаємо молоко в яєчно-цукрову суміш. Ставимо масу на вогонь. Постійно помішуючи, проварюємо 5 хвилин.
  3. Переливаємо сироп в миску. Міксером збиваємо вершкове масло, вливаємо сироп. Збиваємо міксером.

Готуємо бісквіт

  1. Форму для випічки вистилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом. Ставимо форму в холодильник.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо цукор і ванільний цукор. Розтираємо жовтки з цукром. Білки збиваємо в піну з цукром. Змішуємо половину білків і жовтки.
  3. Борошно змішуємо з какао, просіюємо в яєчну суміш. Додаємо другу половину білків. Вимішуємо тісто.
  4. Викладаємо тісто у форму. Випікаємо бісквіт у духовці при температурі 180 °С 30 хвилин.
  5. Виймаємо бісквіт з форми. Даємо охолонути. Відрізаємо верхній шар бісквіта шириною 1,5 см. Виймаємо м’якоть і додаємо її в крем. Перемішуємо.
  6. Додаємо начинку в корж без м’якоті. Викладаємо шаром вишні. Накриваємо тонким коржем.

Готуємо глазур

Розтоплюємо шоколад на паровій бані. Додаємо молоко. Перемішуємо. Глазур наносимо шаром зверху і з боків торта.

Готуємо шоколадні фігурки

  1. Розтоплюємо шоколад на паровій бані. Перемішуємо.
  2. На пергаментному папері малюємо частини ялинки. Перевертаємо пергамент. Трафарет готовий.
  3. Відрізаємо новий пергамент, звертаємо його в тонкий конус. Розтоплений шоколад вливаємо в конус. Трохи придавлюючи, малюємо шоколадом частини ялинки на трафареті. Пергамент відправляємо в холодильник на 10 хвилин. Потім знімаємо застиглі частини ялинки з пергаменту і встановлюємо на рідку глазур на торті.
  4. Ставимо торт в холодильник на 3 години.

Читайте також: Торт «П’яна вишня»

Більше новорічних рецептів дивіться в нашій добірці Новий рік 2018|Всі рецепти


Як приготувати торт П’яна вишня: відеорецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік