Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Торт П'яна вишня можна приготувати з простих і доступних продуктів. Кулінар Алла Ковальчук розкрила нам всі секрети приготування цього десерту!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 6 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 450 г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Какао – 50 г
  • Вишня (свіжа або заморожена, без кісточок) – 350 г
  • Коньяк – 350 мл
  • Молоко 3,2% – 150 мл
  • Вершкове масло – 210 г
  • Шоколад чорний 70% – 300 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розморожуємо вишню без кісточок. Якщо використовуємо свіжі вишні, то видаляємо кісточки.
  2. Викладаємо вишню в миску і заливаємо коньяком. Залишаємо на 12 годин.
  3. Проціджуємо вишню в друшляку, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин.

Готуємо крем

  1. Молоко доводимо до кипіння і додаємо ванільний цукор.
  2. Яйця розтираємо з цукром. Продовжуючи помішувати, вливаємо молоко в яєчно-цукрову суміш. Ставимо масу на вогонь. Постійно помішуючи, проварюємо 5 хвилин.
  3. Переливаємо сироп в миску. Міксером збиваємо вершкове масло, вливаємо сироп. Збиваємо міксером.

Готуємо бісквіт

  1. Форму для випічки вистилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом. Ставимо форму в холодильник.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо цукор і ванільний цукор. Розтираємо жовтки з цукром. Білки збиваємо в піну з цукром. Змішуємо половину білків і жовтки.
  3. Борошно змішуємо з какао, просіюємо в яєчну суміш. Додаємо другу половину білків. Вимішуємо тісто.
  4. Викладаємо тісто у форму. Випікаємо бісквіт у духовці при температурі 180 °С 30 хвилин.
  5. Виймаємо бісквіт з форми. Даємо охолонути. Відрізаємо верхній шар бісквіта шириною 1,5 см. Виймаємо м’якоть і додаємо її в крем. Перемішуємо.
  6. Додаємо начинку в корж без м’якоті. Викладаємо шаром вишні. Накриваємо тонким коржем.

Готуємо глазур

Розтоплюємо шоколад на паровій бані. Додаємо молоко. Перемішуємо. Глазур наносимо шаром зверху і з боків торта.

Готуємо шоколадні фігурки

  1. Розтоплюємо шоколад на паровій бані. Перемішуємо.
  2. На пергаментному папері малюємо частини ялинки. Перевертаємо пергамент. Трафарет готовий.
  3. Відрізаємо новий пергамент, звертаємо його в тонкий конус. Розтоплений шоколад вливаємо в конус. Трохи придавлюючи, малюємо шоколадом частини ялинки на трафареті. Пергамент відправляємо в холодильник на 10 хвилин. Потім знімаємо застиглі частини ялинки з пергаменту і встановлюємо на рідку глазур на торті.
  4. Ставимо торт в холодильник на 3 години.

Читайте також: Торт «П’яна вишня»

Більше новорічних рецептів дивіться в нашій добірці Новий рік 2018|Всі рецепти


Як приготувати торт П’яна вишня: відеорецепт



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити