Як приготувати малиново-сирний торт — покроковий фоторецепт
Продукти для малиново-сирного торта
Готуємо ягідний бісквіт
ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквітний торт з полуницею
1. Мигдальні пластівці перебиваємо разом з борошном до однородності
Не взбивайте суміш занадто довго, інакше з горіха може виділитися масло та маса стане вологою: в такому випадку, працювати з нею далі не можна
2. Яєчні білки взбиваємо з цукром. Для цього доводимо масу до щільного стану, щоб вона тримала малюнок та була наповнена бульбашками.
Якщо в рецептурі є рівна кількість білків та цукру, то взбивати їх потрібо разом. Якшо ж білків більше, ніж цукру, то спочатку — білки, а потім, не перестаючи взбивати, вводимо цукор
3. Просіюємо мигдальну суміш. Додаємо її до взбитих вершків та обережно перемішуємо
4. Ротоплюємо масло, поєднуємо його з невеликою кількістю тіста та додаємо в основну масу
Ідеальне бісквітне тісто, що гарантовано підніметься, має бути пишним та в повітряних бульбашках
5. В готове тісто всипаємо заморожену малину. Якщо вона велика, можна трохи її поламати
Малина до останнього має бути замороженою, інакше вона пустить сік і бісквіт буде зіпсований
6. Викладаємо бісквіт на силіконовий коврик або на деко з пергаментом
7. Розподіляючи тісто, орієнтуємося на розімр форми: має вийти 2 коржа. Розмір форми, що використовує Ліза: 11 на 18 см
ГОТУЄМО З НАМИ
Літні десерти з ягодами
7. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 170° С духовці 12-15 хвилин
Готуємо сирний крем
1. Нагріваємо вду з цукром до температури 116° С
2. Щоб перевірити готовність сиропу, беремо градусник або робимо пробу: в холодну воду капаємо трохи сиропу, збираємо його в кульку — вона має бути м’якою та пружною
3. Яєчні жовтки взбиваємо добіла та додаємо в сироп. Взбиваємо все разом, доки маса не охолоне
4. Сир взбиваємо з вершками та молоком до однорідної консистенції
5. Попередньо замочений та набухший желатин розтоплюємо на водяній бані та вводимо в яєчну масу. Для замочування 8 граммів желатину візьміть 40 мл води кімнатної температури
Якщо ви використовуєте листовий желатин, кількість води значення не має, але вода повинна бути дуже холодною
6. Поєднуємо сирну та яєчну маси. Добре перемішуємо крем
Готуємо ягідне кулі
1. Робимо пюре з ягід, перетираємо його через сито та разом з цукром та доводимо до сотейнику до кипіння
2. Гаряче пюре поєднуємо з попередньо замочений та набухшим желатином. Перемішуємо до повного розчинення желатину та відправляємо кулі в холодильник. Охолодуємо до стану кисіля
Збираємо малиново-сирний торт
1. З готового бісквіту вирізаємо 2 коржі
2. Рамку для торту завертаємо у 2 шари харчової плівки так, щоб вийшло дно. наливаємо в рамку ягідне кулі та даємо йому постояти в холодному місці для ущільнення
3. На кулі викладаємо половину сирного крему
4. Накриваємо крем першим коржем
5. Зверху на корж викладаємо крем, що залишився та накриваємо торт другим коржем. Відправляємо торт в холодне місце до повного застигання
6. Готовий малиново-сирний торт перевертаємо, виймаємо з рамки та прикрашаємо свіжими ягодами
Малиново-сирний торт готовий!
Дякуємо за рецепт Лізі Глинській!
ГОТУЄМО З НАМИ
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської