Бріош (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиФранцузька кухня
Бріош - французька здобна булочка з м'якою скоринкою і трохи солодкуватим смаком. У нашому рецепті до неї ми ще готуємо ванільний крем.
Зберегти в кулінарну книгу

Інгредієнти для бріоша

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Цукор — 60 г
  • М’яке масло — 60 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Тепле молоко — 250 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Свіжі дріжджи — 21 г або 1 пачка сухих (7-9 г)

Для крема:

  • Молоко — 250 мл
  • Жовток — 2 шт.
  • Крохмаль — 20 г
  • Цукор — 40 г
  • Ванільний цукор — 1 пачка (або ванілін на кінчику ножа)
  • Жовток — 1 шт.

Як приготувати бріош

Просіваємо 500 г борошна, висипаємо його в глибоку миску гіркою, продавлюючи ямку вгорі. Паралельно робимо опару – розчиняємо 9 грамів сухих дріжджів в 250-ти мілілітрах теплого молока, чекаємо 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Вливаємо опару в «воронку» в борошні.

Беремо 250 теплого розтертого дочиста масла, поділяємо його на дві рівні частини. Додаємо половину масла в борошно і вимішуємо тісто.

Далі збиваємо 5 яєць в середню піну. У яйця всипаємо дві столові ложки цукру, яйця також вливаємо в борошно, вимішуючи тісто силіконової лопаткою. Така лопатка потрібна для того, щоб тісто, яке буде нагадувати дуже м’яку жуйку, що не приставало до рук і стінок посуду.

Як тільки тісто знайде однорідну текстуру і почне відлипати від стінок посуду, викладаємо його на злегка присипану борошном дошку. Додаємо в тісто решту збитого до білого масла і вимішуємо наступним чином: спочатку наче скручуємо тісто, а потім, не шкодуючи сил, б’ємо його про дошку.

Вимішати тісто слід загорнути в харчову плівку, відправивши в холодильник мінімум на 4 години. Після холодильника даємо тесту расстояться 1 годину, акуратно обминали, розгортаємо до товщини в півсантиметра і промазуємо кремом «Патісьер».

Скручуємо тісто в рулет, ріжемо його на рівні шматочки і, щільно уклавши на листи, вкриваємо рушником і даємо расстояться ще 30-40 хвилин, щоб всі частини булки бриош «схопилися».

Підрослу булку змащуємо жовтком, розмішати з молоком. Випікаємо при температурі 160 градусів 30-40 хвилин. Зверху поливаємо цукровою глазур’ю.

Для приготування крему «Патісьер» два жовтки розтираємо з 20 грамами крохмалю, додаємо 2-3 столових ложки теплого молока, щоб яєчна маса стала рідкою. Паралельно нагріваємо 250 мл молока, тонкою цівкою вводимо в нього жовтки з крохмалем і протягом 2-3 хвилин, активно помішуючи, чекаємо загустіння і появи бульбашок, але не кип’ятимо наш крем. Готовий крем закриваємо харчовою плівкою, щоб зверху він не покрився скоринкою. Охолоджуємо.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Кекси з родзинками: 3 простих рецепта
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Халва із гарбуза
Десерт із айви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів