Бріош (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиФранцузька кухня
Бріош - французька здобна булочка з м'якою скоринкою і трохи солодкуватим смаком. У нашому рецепті до неї ми ще готуємо ванільний крем.
Зберегти в кулінарну книгу

Інгредієнти для бріоша

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Цукор — 60 г
  • М’яке масло — 60 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Тепле молоко — 250 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Свіжі дріжджи — 21 г або 1 пачка сухих (7-9 г)

Для крема:

  • Молоко — 250 мл
  • Жовток — 2 шт.
  • Крохмаль — 20 г
  • Цукор — 40 г
  • Ванільний цукор — 1 пачка (або ванілін на кінчику ножа)
  • Жовток — 1 шт.

Як приготувати бріош

Просіваємо 500 г борошна, висипаємо його в глибоку миску гіркою, продавлюючи ямку вгорі. Паралельно робимо опару – розчиняємо 9 грамів сухих дріжджів в 250-ти мілілітрах теплого молока, чекаємо 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Вливаємо опару в «воронку» в борошні.

Беремо 250 теплого розтертого дочиста масла, поділяємо його на дві рівні частини. Додаємо половину масла в борошно і вимішуємо тісто.

Далі збиваємо 5 яєць в середню піну. У яйця всипаємо дві столові ложки цукру, яйця також вливаємо в борошно, вимішуючи тісто силіконової лопаткою. Така лопатка потрібна для того, щоб тісто, яке буде нагадувати дуже м’яку жуйку, що не приставало до рук і стінок посуду.

Як тільки тісто знайде однорідну текстуру і почне відлипати від стінок посуду, викладаємо його на злегка присипану борошном дошку. Додаємо в тісто решту збитого до білого масла і вимішуємо наступним чином: спочатку наче скручуємо тісто, а потім, не шкодуючи сил, б’ємо його про дошку.

Вимішати тісто слід загорнути в харчову плівку, відправивши в холодильник мінімум на 4 години. Після холодильника даємо тесту расстояться 1 годину, акуратно обминали, розгортаємо до товщини в півсантиметра і промазуємо кремом «Патісьер».

Скручуємо тісто в рулет, ріжемо його на рівні шматочки і, щільно уклавши на листи, вкриваємо рушником і даємо расстояться ще 30-40 хвилин, щоб всі частини булки бриош «схопилися».

Підрослу булку змащуємо жовтком, розмішати з молоком. Випікаємо при температурі 160 градусів 30-40 хвилин. Зверху поливаємо цукровою глазур’ю.

Для приготування крему «Патісьер» два жовтки розтираємо з 20 грамами крохмалю, додаємо 2-3 столових ложки теплого молока, щоб яєчна маса стала рідкою. Паралельно нагріваємо 250 мл молока, тонкою цівкою вводимо в нього жовтки з крохмалем і протягом 2-3 хвилин, активно помішуючи, чекаємо загустіння і появи бульбашок, але не кип’ятимо наш крем. Готовий крем закриваємо харчовою плівкою, щоб зверху він не покрився скоринкою. Охолоджуємо.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці