Домашній хліб на заквасці (фото)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Закваска - це старовинний спосіб отримання дріжджового тіста. У борошні, розведеного з водою, через кілька днів починають формуватися дикі дріжджі і молочно-кислі бактерії. Саме завдяки їм тісто в процесі приготування хліба виростає, м'якуш стає пористим і м'яким
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Закваска житня (для опари)50 г
Борошно житня (для опари)175 г
Вода (для опари)175 г
Борошно житнє200 г
Борошно пшеничне 1-го сорту600 г
Вода460 мл
Сіль1 ст.л.
Додати в список покупок

Продукти, які потрібні для приготування страви

Готуємо опару

рецепт опары для домашнего хлеба на закваске - шаг 1

1. Змішуємо борошно, воду і закваску

как приготовить опару для домашнего хлеба на закваске - шаг 2

2. Даємо заквасці час вирости в об’ємі в два рази (на це піде 6-8 годин)

Готуємо хліб

рецепт пошагово домашнего хлеба на закваске - шаг 1

1. Сіль розчининяємо у воді

пошаговый рецепт приготовления домашнего хлеба на закваске - шаг 2

2. Додаємо в закваску житнє борошно і трохи води. Перемішуємо

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово - шаг 3

3. Поступово всипаємо в тісто пшеничне борошно і вливаємо невеликими порціями воду

Порада: можна додати в тісто 2 столові ложки рослинної олії

состав домашнего хлеба на закваске - шаг 4

4. Замішуємо м’яке, злегка липнуче до рук тісто. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин

как приготовить домашний хлеб на закваске пошагово - шаг 5

как приготовить домашний хлеб на закваске пошагово

5. Розтягуємо тісто в невеликий пласт і складаємо конвертиком

Порада: процедуру можна повторити три рази

рецепт пошагово домашнего хлеба на закваске - шаг 6

6. Перевертаємо тісто швом униз і надаємо йому напівкруглої форми

рецепт пошагово домашнего хлеба на закваске - шаг 7

7. Викладаємо тісто в змащену маслом форму (або в спеціальний кошик для вистоювання) і даємо йому збільшитися в об’ємі в два рази. На це може піти 3-4 години

Примітка: тісто на заквасці підходить набагато довше, ніж на дріжджах.

пошаговый рецепт приготовления домашнего хлеба на закваске - шаг 8

8. Робимо на поверхні хліба хрестоподібний надріз і змащуємо поверхню молоком

Порада: можна змастити поверхню хліба рослинним маслом, злегка розведеним водою

пошаговый рецепт приготовления домашнего хлеба на закваске - шаг 9

9. Духовку розігріваємо до 250 градусів. Ставимо на нижнє відділення деко і наливаємо в нього гарячу воду. І тільки потім поміщаємо в духовку хліб. Випікаємо хліб з парою 10 хвилин. Потім пару прибираємо, а температуру знижуємо до 190-200 градусів. Випікаємо, поки хліб не підрум’яниться

Порада: готовність хліба можна перевірити дерев’яною шпажкою – якщо вона виходить з хліба суха, значить він готовий

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово - шаг 10

10. Готовий хліб виймаємо з форми і залишаємо на решітці в духовці до повного охолодження

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово

Домашній хліб за заквасці готовий!

Примітка: із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна велика буханка на 1,5 кг або дві середні.


Майстер-клас фудредактора Smachno.ua Інни Карнаухової

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо