Домашній хліб на заквасці (фото)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Закваска - це старовинний спосіб отримання дріжджового тіста. У борошні, розведеного з водою, через кілька днів починають формуватися дикі дріжджі і молочно-кислі бактерії. Саме завдяки їм тісто в процесі приготування хліба виростає, м'якуш стає пористим і м'яким
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Закваска житня (для опари)50 г
Борошно житня (для опари)175 г
Вода (для опари)175 г
Борошно житнє200 г
Борошно пшеничне 1-го сорту600 г
Вода460 мл
Сіль1 ст.л.
Додати в список покупок

Продукти, які потрібні для приготування страви

Готуємо опару

рецепт опары для домашнего хлеба на закваске - шаг 1

1. Змішуємо борошно, воду і закваску

как приготовить опару для домашнего хлеба на закваске - шаг 2

2. Даємо заквасці час вирости в об’ємі в два рази (на це піде 6-8 годин)

Готуємо хліб

рецепт пошагово домашнего хлеба на закваске - шаг 1

1. Сіль розчининяємо у воді

пошаговый рецепт приготовления домашнего хлеба на закваске - шаг 2

2. Додаємо в закваску житнє борошно і трохи води. Перемішуємо

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово - шаг 3

3. Поступово всипаємо в тісто пшеничне борошно і вливаємо невеликими порціями воду

Порада: можна додати в тісто 2 столові ложки рослинної олії

состав домашнего хлеба на закваске - шаг 4

4. Замішуємо м’яке, злегка липнуче до рук тісто. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин

как приготовить домашний хлеб на закваске пошагово - шаг 5

как приготовить домашний хлеб на закваске пошагово

5. Розтягуємо тісто в невеликий пласт і складаємо конвертиком

Порада: процедуру можна повторити три рази

рецепт пошагово домашнего хлеба на закваске - шаг 6

6. Перевертаємо тісто швом униз і надаємо йому напівкруглої форми

рецепт пошагово домашнего хлеба на закваске - шаг 7

7. Викладаємо тісто в змащену маслом форму (або в спеціальний кошик для вистоювання) і даємо йому збільшитися в об’ємі в два рази. На це може піти 3-4 години

Примітка: тісто на заквасці підходить набагато довше, ніж на дріжджах.

пошаговый рецепт приготовления домашнего хлеба на закваске - шаг 8

8. Робимо на поверхні хліба хрестоподібний надріз і змащуємо поверхню молоком

Порада: можна змастити поверхню хліба рослинним маслом, злегка розведеним водою

пошаговый рецепт приготовления домашнего хлеба на закваске - шаг 9

9. Духовку розігріваємо до 250 градусів. Ставимо на нижнє відділення деко і наливаємо в нього гарячу воду. І тільки потім поміщаємо в духовку хліб. Випікаємо хліб з парою 10 хвилин. Потім пару прибираємо, а температуру знижуємо до 190-200 градусів. Випікаємо, поки хліб не підрум’яниться

Порада: готовність хліба можна перевірити дерев’яною шпажкою – якщо вона виходить з хліба суха, значить він готовий

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово - шаг 10

10. Готовий хліб виймаємо з форми і залишаємо на решітці в духовці до повного охолодження

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово

как приготовить домашний хлеб на закваске рецепт пошагово

Домашній хліб за заквасці готовий!

Примітка: із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна велика буханка на 1,5 кг або дві середні.


Майстер-клас фудредактора Smachno.ua Інни Карнаухової

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму