Запіканки: ТОП-5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Вторые блюда
Саме час ближче познайомитися з одним із самих смачних і корисних страв - запіканкою.
Зберегти в кулінарну книгу

Секрети приготування смачної запіканки

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашні сирники: кращі рецепти

Рецепти запіканок є у всіх кухнях світу. В якості інгредієнтів найчастіше використовуються овочі, яйця, м’ясо, сир, сир, молоко. Тому і діапазон смаку у запіканок широкий: від солодкого до гострого. Часто запіканка – це спосіб реанімувати продукти, що залишилися після вчорашньої вечері. Наприклад, картопляне пюре, макарони або кашу. Просочені соусом і обігріті жаром духовки, вони набувають зовсім іншого смаку.

Що ж потрібно для того, щоб запіканка вийшла особливо смачною?

  • запіканку потрібно ставити в попередньо розігріту духовку (від 160 до 220 градусів);
  • щоб запіканка пропеклась, готуйте її при середній температурі;
  • для отримання рум’яної скоринки, збільшіть в кінці температуру запікання;
  • чим більше у вашій запіканці яєць, тим вона буде пишніше;
  • якщо ви готуєте запіканку з скибочок картоплі, їх краще попередньо бланшувати в підсоленій воді;
  • гриби для приготування запіканки попередньо обсмажуються;
  • якщо ви хочете приготувати запіканку з “вчорашнього” пюре, додайте в нього трохи молока, прогрійте і протріть через сито – так пюре стане ніжним і повітряним

Уникнути пригорання можна, якщо:

  • поставити форму на середнє відділення духовки (при середній температурі запікання);
  • на нижнє відділення поставити деко з водою;
  • форму поставити в деко з водою.

ГОТУЄМО РАЗОМ


Картопляна запіканка по-французьки

ГОТУЄМО З НАМИ
Лінива вівсянка в банці: 5 простих рецептів

Складові:

  • Картопля – 500 г;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Молоко – 2 склянки;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Масло вершкове – за смаком;
  • Часник – за смаком;
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Картопля очищаємо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в ємність для запікання.
  2. Кожен шар посипаємо дрібно посічений часником, змішаним з сіллю.
  3. Яйця збовтуємо з молоком і заливаємо цією сумішшю картоплю.
  4. Зверху посипаємо тертим вершковим маслом і сиром.
  5. Запікаємо в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 ° С.

Запіканка з гарбуза

Складові:

  • Гарбуз – 500 г;
  • Сир (тертий) – 50 г;
  • Морква – 125 г;
  • Насіння соняшника (обсмажені) – 50 г;
  • Вершки – 100 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Олія – ​​2 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Лук-порей – 250 г;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Цибуля зелена – 100 г;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Імбир мелений – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень кропу – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз, моркву і ріпчасту цибулю очищаємо.
  2. Морквину і гарбуз нарізаємо кубиками, а цибулю-порей і зелену цибулю – кільцями.
  3. Ріпчасту цибулю і часник дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на маслі.
  4. Додаємо до них моркву, обсмажуємо протягом 2 хвилин, потім кладемо порей, зелену цибулю, гарбуз і смажимо ще 5 хвилин.
  5. Овочі солимо, перчимо, додаємо імбир і насіння соняшнику (25 г).
  6. Для соусу збиваємо яйця, вершки і сир. Солимо і перчимо.
  7. Духовку розігріваємо до 200 С.
  8. Змащуємо маслом форму для випічки, викладаємо в неї овочі, заливаємо їх соусом, посипаємо рештою насінням і запікаємо протягом 20 хвилин.
  9. Готову запіканку ділимо на порції, оформляємо зеленню і подаємо.

Запіканка з манки і фруктів

Складові:

  • Манка – 0,5 склянки;
  • Молоко – 0,5 склянки;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Вода – 0,5 склянки;
  • Груша – 100 г;
  • Персики – 100 г;
  • Цукор – за смаком;
  • Сметана – за смаком;
  • Масло вершкове – за смаком;
  • Сухарі мелені – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Воду з’єднуємо з молоком, доводимо до кипіння, додаємо цукор, сіль і манку.
  2. Варимо кашу до готовності.
  3. У персиків і груш видаляємо шкірку, насіння (кісточку) і нарізаємо кубиком.
  4. Манку охолоджуємо і змішуємо з яйцем (1 шт.).
  5. Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо сухарями.
  6. Викладаємо на неї шар каші, потім шар фруктів, потім знову шар каші і т.д. – останнім повинен бути шар з каші.
  7. Яйце збиваємо зі сметаною і змащуємо ним верхню частину шару з манки.
  8. Розігріваємо духовку і випікаємо в ній запіканку до утворення золотистої скоринки.
  9. Готову запіканку подаємо з ягідним або фруктовим соусом.

Запіканка з хліба та сиру

Складові:

  • Яйце – 4 шт .;
  • Сіль – 0,5 ч. л .;
  • Кмин – 1 ч. л.;
  • Гірчиця (порошок) – 0,5 ч. л.;
  • Молоко – 250 мл;
  • Сир твердий – 250 г;
  • Хліб пшеничний (скибочки) – 8 шт .;
  • Пиво – 250 мл;
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Жовтки відділяємо від білків, додаємо сіль, кмин і гірчицю. Ретельно розтираємо.
  2. Вливаємо молоко і розмішуємо.
  3. Сир і хліб (3/4 частини) нарізаємо кубиками, заливаємо молочною сумішшю, даємо просочитися і вливаємо пиво.
  4. Білки збиваємо в міцну піну, з’єднуємо з хлібом і сиром.
  5. Викладаємо в змащену маслом форму, зверху кладемо шматочки масла і посипаємо крихтами від залишків хліба (1/4).
  6. Запікаємо в духовці при температурі 180 ° С протягом 25-30 хвилин.

Запіканка сирна з цукатами і грушею

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашні цукати на зиму: 3 рецепти

Складові:

  • Сир кисломолочний – 600 г;
  • Борошно – 70 г;
  • Манна крупа – 70 г;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Цукор – 50 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Сметана – 100 г;
  • Груша – 100 г;
  • Цукати: ананас, персик, курага, родзинки – 150 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Гілочка м’яти – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло.
  2. Грушу очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо тоненькими скибочками.
  3. Розтираємо сир ложкою, додаємо в нього яйця, манну крупу, сметану, звичайний і ванільний цукор, розтоплене вершкове масло і дрібно нарізані цукати, а потім все ретельно перемішуємо.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментом, змащуємо його вершковим маслом і викладаємо підготовлену сирну масу, а зверху на ній розміщуємо скибочки груші.
  5. Випікаємо запіканку 40-45 хвилин в духовці при температурі 180 ° С.
  6. Готову запіканку нарізаємо шматочками, викладаємо на тарілку, прикрашаємо цукатами і гілочкою ароматної м’яти.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці