Домашній житній хліб (фоторецепт)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


нескладний рецепт

Домашній житній хліб - це аромат, який чутно по всьому будинку. Як приготувати житній хліб, читайте в нашому покроковому рецепті

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Вода300г
Пшеничне борошно400г
Житнє борошно80г
Сухі дріжджі10г
Цукор0.50ч.л.
Сіль0.50ч.л.
Додати в список покупок

Як приготувати житній хліб: покроковий рецепт

состав ржаного хлеба, как приготовить ржаной хлеб

Продукти для приготування житнього хліба

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

1. Дріжджі розводимо в теплій воді (не більше 32 ° С), додаємо цукор і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб вони “прокинулися”

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

2. Коли на поверхні опари з’явилися пухирці, значить дріжджі “прокинулися” і з ними можна працювати далі

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

3. Порціями всипаємо в опару просіяне борошно

Житнє борошно виступає в хлібі як добавка, тому його відсоток у загальній кількості борошна не повинен перевищувати 20-30%. Якщо кількість житнього борошна 30%, то тісто просяде і не підніметься

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

4. Поки тісто досить рідке, додаємо сіль

Сіль пригнічує життєдіяльність дріжджів, тому її ніколи не додають в опару, а вводять при замішуванні тіста

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

5. Коли тісто буде мати достатню щільність, перекладаємо його на робочу поверхню і продовжуємо заміс. Консистенція тіста повинна бути дуже м’якою й еластичною

Борошно завжди додається в тісто на «око», так як вологість борошна може бути різною і в одному випадку його може піти більше, а в іншому – менше

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

6. Для вимішування тіста для хліба важливо правильно робити заміс. Для цього тісто розтягується і складається, розтягується і складається. Розтягувати тісто потрібно, спираючись на подушечку біля основи великого пальця на внутрішній стороні долоні

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

7. Правильно замішане тісто дуже пружне: при натиску воно відразу відновлює форму. Щоб це перевірити, скачайте тісто в кулю і натисніть на нього пальцем: якщо вмятинка швидко вирівнюється, тісто готове.

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

8. Присипаємо сформований хліб борошном, перекладаємо на деко і залишаємо в теплому місці, щоб він збільшився в обсязі в два рази

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

9. Випікаємо житній хліб в розігрітій до 180 ° С духовці 35 хвилин. Вниз ставимо деко з гарячою водою. Якщо хліб починає сильно прихоплюватися зверху, зменшуємо температуру до 170 ° С

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

10. Готовність хліба перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з хліба сухою, він готовий

Температура готового хліба становить 96-97 ° С

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото, состав ржаного хлеба, как приготовить ржаной хлеб

Житній хліб готовий!



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Заливний пиріг з полуницею і сметаною
Смачний кекс з полуницею
Десерт із ревеню, бісквіту та заварного крему (Все буде добре, відеорецепт)
Тарталетки з начинкою із полуниці і ревеню (Все буде добре, відеорецепт)
Варення п’ятихвилинка з полуниці
Котлети з кабачків
Пиріг з полуницею в мультиварці
Конфітюр з полуниці
Окрошка на сироватці
Мариновані кабачки: швидкий рецепт
Варення з полуниці без варіння
Варення з полуниці з цілими ягодами
Десерт «Роккі Роуд» від Анетті Жернової (фоторецепт)
Кабачки в кетчупі чилі на зиму


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
заморозить клубнику, как заморозить клубнику, заморозить клубнику на зиму, как правильно заморозить клубнику, как заморозить клубнику на зиму
Як заморозити полуницю
заливной пирог с клубникой и сметаной
Заливний пиріг з полуницею і сметаною