Домашній житній хліб (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Домашній житній хліб - це аромат, який чутно по всьому будинку. Як приготувати житній хліб, читайте в нашому покроковому рецепті
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вода300 г
Пшеничне борошно400 г
Житнє борошно80 г
Сухі дріжджі10 г
Цукор0.50 ч.л.
Сіль0.50 ч.л.
Додати в список покупок

Як приготувати житній хліб: покроковий рецепт

состав ржаного хлеба, как приготовить ржаной хлеб

Продукти для приготування житнього хліба

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

1. Дріжджі розводимо в теплій воді (не більше 32 ° С), додаємо цукор і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб вони “прокинулися”

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

2. Коли на поверхні опари з’явилися пухирці, значить дріжджі “прокинулися” і з ними можна працювати далі

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

3. Порціями всипаємо в опару просіяне борошно

Житнє борошно виступає в хлібі як добавка, тому його відсоток у загальній кількості борошна не повинен перевищувати 20-30%. Якщо кількість житнього борошна 30%, то тісто просяде і не підніметься

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

4. Поки тісто досить рідке, додаємо сіль

Сіль пригнічує життєдіяльність дріжджів, тому її ніколи не додають в опару, а вводять при замішуванні тіста

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

5. Коли тісто буде мати достатню щільність, перекладаємо його на робочу поверхню і продовжуємо заміс. Консистенція тіста повинна бути дуже м’якою й еластичною

Борошно завжди додається в тісто на «око», так як вологість борошна може бути різною і в одному випадку його може піти більше, а в іншому – менше

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

6. Для вимішування тіста для хліба важливо правильно робити заміс. Для цього тісто розтягується і складається, розтягується і складається. Розтягувати тісто потрібно, спираючись на подушечку біля основи великого пальця на внутрішній стороні долоні

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

7. Правильно замішане тісто дуже пружне: при натиску воно відразу відновлює форму. Щоб це перевірити, скачайте тісто в кулю і натисніть на нього пальцем: якщо вмятинка швидко вирівнюється, тісто готове.

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

8. Присипаємо сформований хліб борошном, перекладаємо на деко і залишаємо в теплому місці, щоб він збільшився в обсязі в два рази

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

9. Випікаємо житній хліб в розігрітій до 180 ° С духовці 35 хвилин. Вниз ставимо деко з гарячою водою. Якщо хліб починає сильно прихоплюватися зверху, зменшуємо температуру до 170 ° С

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото,

10. Готовність хліба перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з хліба сухою, він готовий

Температура готового хліба становить 96-97 ° С

рецепт c фото ржаного хлеба, рецепт приготовления ржаного хлеба с фото, как приготовить ржаной хлеб рецепт с фото, состав ржаного хлеба, как приготовить ржаной хлеб

Житній хліб готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Рецепт булочок Сіннабон з шоколадом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо