Великодні булочки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Английская кухняВеликдень 2022
Булочки hot cross buns традиційно подають в Англії до великоднього недільного чаю. Читайте, як приготувати великодні булочки з родзинками і цукатами
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Гаряче молоко1.50 склянки
Борошно675 г
Родзинки120 г
Суміш цукатів130 г
Вершкове масло75 г
Цукор55 г
Дріжджі сухі15 г
Яйця2 шт
Рослинна олія2 ст.л.
Сіль1 ст.л.
Мускатний горіх товчений0.50 ст.л.
Мелена кориця1.50 ст.л.
Додати в список покупок

Як приготувати великодні булочки

  1. Вершкове масло або маргарин нарізаємо і з’єднуємо з просіяним борошном. Додаємо дріжджі, цукор, цукати, родзинки, корицю і мускатний горіх. Збиваємо яйця та разом з теплим молоком поступово вводимо в суміш борошна й інших інгредієнтів і замішуємо м’яке тісто. Потім добре вимішуємо його протягом 10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане еластичним.
  2. Змащуємо миску рослинною олією, перекладаємо в неї тісто і залишаємо в теплому місці на 45-50 хвилин. За цей час тісто має збільшитися в два рази. Якщо тісто буде підходити довше, це не страшно – чим довше триватиме процес, тим м’якішими будуть булочки.
  3. Коли тісто для дріжджових булочок підніметься, викладаємо його на дошку, попередньо посипану борошном, і знову добре вимішуємо тісто, воно має стати однорідним, без бульбашок і грудочок. Тепер розрізаємо його на 14 рівних частин, формуємо булочки, викладаємо на змащене олією деко та робимо на кожній булочці зверху хрестоподібні надрізи. Накриваємо рушником і знову залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.
  4. У цей час робимо суміш для хрестів: змішуємо воду і борошно, добре розмішуємо до утворення однорідної маси, викладаємо отриману суміш в кондитерський шприц і малюємо на кожній булочці хрест.
  5. Розігріваємо духовку до температури 200 С, ставимо туди булочки і випікаємо протягом 15-20 хвилин, поки вони не матимуть золотистий колір. Поки печуться дріжджові булочки, готуємо глазур. Ставимо на вогонь молоко і доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, додаємо в нього цукор.
  6. Готові великодні булочки дістаємо з духовки і змащуємо глазур’ю.

Читайте також: Паска на півлітра молока

Все рецепти на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці