Великодні булочки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Англійська кухняВеликдень 2018
Булочки hot cross buns традиційно подають в Англії до великоднього недільного чаю. Читайте, як приготувати великодні булочки з родзинками і цукатами
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Гаряче молоко1.50 склянки
Борошно675 г
Родзинки120 г
Суміш цукатів130 г
Вершкове масло75 г
Цукор55 г
Дріжджі сухі15 г
Яйця2 шт
Рослинна олія2 ст.л.
Сіль1 ст.л.
Мускатний горіх товчений0.50 ст.л.
Мелена кориця1.50 ст.л.
Додати в список покупок

Як приготувати великодні булочки

  1. Вершкове масло або маргарин нарізаємо і з’єднуємо з просіяним борошном. Додаємо дріжджі, цукор, цукати, родзинки, корицю і мускатний горіх. Збиваємо яйця та разом з теплим молоком поступово вводимо в суміш борошна й інших інгредієнтів і замішуємо м’яке тісто. Потім добре вимішуємо його протягом 10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане еластичним.
  2. Змащуємо миску рослинною олією, перекладаємо в неї тісто і залишаємо в теплому місці на 45-50 хвилин. За цей час тісто має збільшитися в два рази. Якщо тісто буде підходити довше, це не страшно – чим довше триватиме процес, тим м’якішими будуть булочки.
  3. Коли тісто для дріжджових булочок підніметься, викладаємо його на дошку, попередньо посипану борошном, і знову добре вимішуємо тісто, воно має стати однорідним, без бульбашок і грудочок. Тепер розрізаємо його на 14 рівних частин, формуємо булочки, викладаємо на змащене олією деко та робимо на кожній булочці зверху хрестоподібні надрізи. Накриваємо рушником і знову залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.
  4. У цей час робимо суміш для хрестів: змішуємо воду і борошно, добре розмішуємо до утворення однорідної маси, викладаємо отриману суміш в кондитерський шприц і малюємо на кожній булочці хрест.
  5. Розігріваємо духовку до температури 200 С, ставимо туди булочки і випікаємо протягом 15-20 хвилин, поки вони не матимуть золотистий колір. Поки печуться дріжджові булочки, готуємо глазур. Ставимо на вогонь молоко і доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, додаємо в нього цукор.
  6. Готові великодні булочки дістаємо з духовки і змащуємо глазур’ю.

Читайте також: Паска на півлітра молока

Все рецепти на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Відривний пиріг: 3 рецепти приготування
Пончики Карнавал
Штоллен з марципаном
5 рецептів ароматного кексу
Імбирне печиво: кращі рецепти приготування
ТОП-5 десертів з заварним кремом
Вергуни на кефірі
Десерти зі всього світу: 5 рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком