Великодні булочки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Англійська кухняВеликдень 2018
Булочки hot cross buns традиційно подають в Англії до великоднього недільного чаю. Читайте, як приготувати великодні булочки з родзинками і цукатами
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Гаряче молоко1.50 склянки
Борошно675 г
Родзинки120 г
Суміш цукатів130 г
Вершкове масло75 г
Цукор55 г
Дріжджі сухі15 г
Яйця2 шт
Рослинна олія2 ст.л.
Сіль1 ст.л.
Мускатний горіх товчений0.50 ст.л.
Мелена кориця1.50 ст.л.
Додати в список покупок

Як приготувати великодні булочки

  1. Вершкове масло або маргарин нарізаємо і з’єднуємо з просіяним борошном. Додаємо дріжджі, цукор, цукати, родзинки, корицю і мускатний горіх. Збиваємо яйця та разом з теплим молоком поступово вводимо в суміш борошна й інших інгредієнтів і замішуємо м’яке тісто. Потім добре вимішуємо його протягом 10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане еластичним.
  2. Змащуємо миску рослинною олією, перекладаємо в неї тісто і залишаємо в теплому місці на 45-50 хвилин. За цей час тісто має збільшитися в два рази. Якщо тісто буде підходити довше, це не страшно – чим довше триватиме процес, тим м’якішими будуть булочки.
  3. Коли тісто для дріжджових булочок підніметься, викладаємо його на дошку, попередньо посипану борошном, і знову добре вимішуємо тісто, воно має стати однорідним, без бульбашок і грудочок. Тепер розрізаємо його на 14 рівних частин, формуємо булочки, викладаємо на змащене олією деко та робимо на кожній булочці зверху хрестоподібні надрізи. Накриваємо рушником і знову залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.
  4. У цей час робимо суміш для хрестів: змішуємо воду і борошно, добре розмішуємо до утворення однорідної маси, викладаємо отриману суміш в кондитерський шприц і малюємо на кожній булочці хрест.
  5. Розігріваємо духовку до температури 200 С, ставимо туди булочки і випікаємо протягом 15-20 хвилин, поки вони не матимуть золотистий колір. Поки печуться дріжджові булочки, готуємо глазур. Ставимо на вогонь молоко і доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, додаємо в нього цукор.
  6. Готові великодні булочки дістаємо з духовки і змащуємо глазур’ю.

Читайте також: Паска на півлітра молока

Все рецепти на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини
Швидкі десерти на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік