Домашні заварні тістечка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиРецепти на Новий рік 2018
Розповідаємо, як приготувати заварні тістечка вдома
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Масло100 г
Борошно1 стакан
Сіль1/4 ч.л.
Яйця4 шт
Для крему:
Масло200 г
Згущене молоко1/2 банки
Додати в список покупок

Як приготувати заварні тістечка

Заварте тісто для тістечок складається з яєць, води, вершкового масла, борошна та солі. В нього не додають ні дріжджі, ні соду, в процесі випічки воно піднімається під дією пари, в ньому утворюються полості, пригодні для наповнення кремом чи морозивом.

Заварні тістечка — покроковий рецепт

Готуємо профітролі

  1. В невеликий сотейник кладемо масло та сіль, вливаємо воду та прокип’ячуємо. Прибираємо суміш з вогню та одразу всипаємо туди склянку борошна. Швидко взбиваємо тісто дерев’яною ложкою, доки не утвориться кулька

    Тісто повинно відставати від стінок каструлі

  2. Вбиваємо яйця по одному в уже охолоджене тісто, кожен раз ретельно взбиваючи його міксером або вінчиком.
  3. Змащуємо деко та викладаємо на нього заварне тісто, формуючи кульки за допомогою чайних ложок.

    Важливо: профітролі потрібно накладати з великими проміжками один між одним — під час випікання вони збільшуються в 2-3 рази

  4. Кладемо деко в уже розігріту до 200ºС духовку та випікаємо 10 хвилин. Зменшуємо температуру до 180ºС та випікаємо ще 15-20 хвилин.
  5. Як тільки тістечка підрум’яняться, дістаємо їх з духовки та відкладаємо до вистигання.

Пусті тістечка можна зберігати в герметичному контейнері декілька днів, а перед подачою — наповнити кремом.

 

Готуємо крем

Взбиваємо м’яке масло добіла. Потрохи вливаємо згущене молоко та продовжуємо взбивати, доки крем не стане однорідним.

Наповнюємо тістечка кремом за допомогою пекарського шприця. Заварні тістечка готові!

Якщо у ва снема шприця, тістечка можна наповнити чайною ложкою — для цього зрізаємо верхушку, закладаємо крем та кладемо верхушку назад

Читайте також: Заварна паска

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці
Пенник з абрикосів
Шарлотка з манною крупою – рецепт приготування
Мурашник зі згущеним молоком
Сирний кекс
Медовик зі згущеним молоком – простий рецепт приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму