Домашні заварні тістечка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиРецепти на Новий рік 2019
Розповідаємо, як приготувати заварні тістечка вдома
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Масло100 г
Борошно1 стакан
Сіль1/4 ч.л.
Яйця4 шт
Для крему:
Масло200 г
Згущене молоко1/2 банки
Додати в список покупок

Як приготувати заварні тістечка

Заварте тісто для тістечок складається з яєць, води, вершкового масла, борошна та солі. В нього не додають ні дріжджі, ні соду, в процесі випічки воно піднімається під дією пари, в ньому утворюються полості, пригодні для наповнення кремом чи морозивом.

Заварні тістечка — покроковий рецепт

Готуємо профітролі

  1. В невеликий сотейник кладемо масло та сіль, вливаємо воду та прокип’ячуємо. Прибираємо суміш з вогню та одразу всипаємо туди склянку борошна. Швидко взбиваємо тісто дерев’яною ложкою, доки не утвориться кулька

    Тісто повинно відставати від стінок каструлі

  2. Вбиваємо яйця по одному в уже охолоджене тісто, кожен раз ретельно взбиваючи його міксером або вінчиком.
  3. Змащуємо деко та викладаємо на нього заварне тісто, формуючи кульки за допомогою чайних ложок.

    Важливо: профітролі потрібно накладати з великими проміжками один між одним — під час випікання вони збільшуються в 2-3 рази

  4. Кладемо деко в уже розігріту до 200ºС духовку та випікаємо 10 хвилин. Зменшуємо температуру до 180ºС та випікаємо ще 15-20 хвилин.
  5. Як тільки тістечка підрум’яняться, дістаємо їх з духовки та відкладаємо до вистигання.

Пусті тістечка можна зберігати в герметичному контейнері декілька днів, а перед подачою — наповнити кремом.

 

Готуємо крем

Взбиваємо м’яке масло добіла. Потрохи вливаємо згущене молоко та продовжуємо взбивати, доки крем не стане однорідним.

Наповнюємо тістечка кремом за допомогою пекарського шприця. Заварні тістечка готові!

Якщо у ва снема шприця, тістечка можна наповнити чайною ложкою — для цього зрізаємо верхушку, закладаємо крем та кладемо верхушку назад

Читайте також: Заварна паска

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо