Паска домашня

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиУкраїнська кухняПасха 2020
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно1 кг
Пресовані дріжджі60 г
Сіль10 г
Цукор350 г
Яйця5 шт
Молоко300 г
Масло вершкове150 г
Сметана 20% жирності100 г
В’ялена вишня250 г
Ванілін1 г
Мигдальна помадкадля оформления
Мигдальне борошно50 г
Цукор100 г
Крохмаль3 г
Яєчний білок2 шт
Мигдальні пластівці або мигдальдля украшения
Додати в список покупок

Приготування

Вирушаємо у радісну подорож під назвою «Святкова Паска»!

  • Для цього 60 г легких на підйом дріжджів «Духмяна хата» розчиняємо у теплому молоці і додаємо половину просіяного борошна.
  • Гарно перемішуємо і лишаємо у теплому місці приблизно на 50 – 60 хв. Починається перший етап магії – бродіння. Живі та працьовиті дріжджі «Духмяна хата» починають підіймати тісто.
  • Потім в опару вводимо  цукор, масло, сіль, яйця, сметану, другу частину просіяного борошна. Добре вимішуємо тісто, так, щоб воно відставало від рук та посуду, і наприкінці замісу додаємо в’ялену вишню.
  • Залишаємо в теплому місці на бродіння (близько 1 год.), бажано не створювати галас та гармидер, адже тісто не любить зайвої метушні.
  • Коли наше красиве і ніжне тісто підійде, ми ділимо його на шматочки і кладемо в паперові форми на 1/3.
  • А на цьому робота наших дріжджів не закінчується – лишаємо тісто на вистоювання приблизно на 1 год. Тісто повинно піднятися майже на всю форму.
  • Поки дріжджі чаклують над майбутньою паскою, ми готуємо мигдалеву помадку для оздоблення. Змішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної пасти, що легко відсаджується з кондитерського мішка з плоскою насадкою. Відсаджуємо 100 г готової маси на поверхню вистояних заготовок, зверху кладемо цілий мигдаль або мигдалеві пластівці, посипаємо цукровою пудрою.
  • І ось ми підходимо до фінальної стадії нашої таємничої справи!  Залишається тільки відправити наші паски у духовку на 20 хв. при температурі    200 оС.

А потім кличте родину насолоджуватися пишною святковою паскою. Тільки дочекайтеся, поки охолоне, щоб не обпектися!

Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають Вам легкої паски та веселих і смачних свят!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці