Паска домашня

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыУкраинская кухняПасха 2020
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно1 кг
Пресовані дріжджі60 г
Сіль10 г
Цукор350 г
Яйця5 шт
Молоко300 г
Масло вершкове150 г
Сметана 20% жирності100 г
В’ялена вишня250 г
Ванілін1 г
Мигдальна помадкадля оформления
Мигдальне борошно50 г
Цукор100 г
Крохмаль3 г
Яєчний білок2 шт
Мигдальні пластівці або мигдальдля украшения
Додати в список покупок

Приготування

Вирушаємо у радісну подорож під назвою «Святкова Паска»!

  • Для цього 60 г легких на підйом дріжджів «Духмяна хата» розчиняємо у теплому молоці і додаємо половину просіяного борошна.
  • Гарно перемішуємо і лишаємо у теплому місці приблизно на 50 – 60 хв. Починається перший етап магії – бродіння. Живі та працьовиті дріжджі «Духмяна хата» починають підіймати тісто.
  • Потім в опару вводимо  цукор, масло, сіль, яйця, сметану, другу частину просіяного борошна. Добре вимішуємо тісто, так, щоб воно відставало від рук та посуду, і наприкінці замісу додаємо в’ялену вишню.
  • Залишаємо в теплому місці на бродіння (близько 1 год.), бажано не створювати галас та гармидер, адже тісто не любить зайвої метушні.
  • Коли наше красиве і ніжне тісто підійде, ми ділимо його на шматочки і кладемо в паперові форми на 1/3.
  • А на цьому робота наших дріжджів не закінчується – лишаємо тісто на вистоювання приблизно на 1 год. Тісто повинно піднятися майже на всю форму.
  • Поки дріжджі чаклують над майбутньою паскою, ми готуємо мигдалеву помадку для оздоблення. Змішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної пасти, що легко відсаджується з кондитерського мішка з плоскою насадкою. Відсаджуємо 100 г готової маси на поверхню вистояних заготовок, зверху кладемо цілий мигдаль або мигдалеві пластівці, посипаємо цукровою пудрою.
  • І ось ми підходимо до фінальної стадії нашої таємничої справи!  Залишається тільки відправити наші паски у духовку на 20 хв. при температурі    200 оС.

А потім кличте родину насолоджуватися пишною святковою паскою. Тільки дочекайтеся, поки охолоне, щоб не обпектися!

Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають Вам легкої паски та веселих і смачних свят!

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці